НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 65 994
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Pisa, може ли рецептата за босилековия сос, моля?
Задушавам лук, чесън и настъргани моркови, слагам доматите, като съм ги минала през машината за доматен сос, сол. Варя до сгъстяване, слагам много пресен босилек и риган. Пасирам и както е врял соса, от котлона, сипвам в бурканчета и обръщам са се вакумират.

# 571
  • Варна
Ето от днес едни бързи вратни свински пържоли във фурната. Пускам ви рецептата ми , просто се топят в устата . Пратих я даже вече на студента. Simple Smile

# 572
Санака, дали е готов вече списъка за който изпращахме данни кой в кой университет е...може и да е качен някъде, но аз не съм от най-ориентираните Simple Smile

# 573
  • София
Моята щерка в Германия си готвеше май единствено паста на котлон.  У нас когато е готвила нещо е много вкусно, но там абсолютно не й се занимаваше. В стола храната е евтина и вкусна, но пък заради пандемията, не работеше. И тя си остана на почти никаква храна. Но оцеля, та не се притеснявайте. Струва ми се, че и в София храната в стола става.

# 574
  • София
Санака, дали е готов вече списъка за който изпращахме данни кой в кой университет е...може и да е качен някъде, но аз не съм от най-ориентираните Simple Smile
Готов е. Чака следващата тема, за да го кача в първи пост.

# 575
  • Варна
Валенце, те си знаят и двечките , не са оттук пишещите момичета , само четящи . Simple Smile
Но спирам този тип контакт де , то искаш да помогнеш , те изводи тръгнали да си правят за детето ми що бил там … страшно се ядосах !

# 576
Елекртоуреди май не дават да се внасят в общежитията. Мултикукър или подобни може да се внесат в сак, напр.

# 577
Готов е. Чака следващата тема, за да го кача в първи пост.
Благодаря!

# 578
Моята беше информирана, че е забранено да се ползва котлон. Може би зависи от блока.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 17:36 от Лъчестлъч

# 579
  • столицата
Деска, огладнях с твоите пържоли.

# 580
Припомнихте ми студентските години с тези блокове. И в 23А съм живяла и в 26-ти. Хубави години бяха.  Имахме и хладилник, и котлон.  На голямата преди 2 години и купих инстантпот комбиниран муптикукър с аърфрайер и седи в кашон под леглото. Готви си в тенджара или тиган, защото много трудно се миел. За наборката все още се въздържам, защото стаята и е толкова малка , че няма място под леглото за кашон.

# 581
Електроуредите са разрешени в студентските общежития, с изключение на печките за отопление. В началото на семестъра всички налични уреди се описват при домакинката и това се отразява в сметките за доплащане на ел. енергията.
 Това със сигурност е така за 16 блок на ТУ, но предполагам и на други места е подобно.

# 582
Електроуредите са разрешени в студентските общежития, с изключение на печките за отопление. В началото на семестъра всички налични уреди се описват при домакинката и това се отразява в сметките за доплащане на ел. енергията.
 Това със сигурност е така за 16 блок на ТУ, но предполагам и на други места е подобно.
да, домакинката поне веднъж -два пъти в месеца минавала на проверка по стаите най-вече за духалки и радиатори...и студентите се чудели после кой им е влизал в стаята, домакинката или друг Simple Smile

# 583
Е тва не е ли гадно, така да ти влизат в стаята?! Щом се чудят , значи оставя следи.

# 584
Момичета, помагайте, как да намерим група /предполагам, че вече има/ на студентите от блок 23?

Общи условия

Активация на акаунт