Отговори
# 510
Момичета идвам с тъпия въпрос, може ли да се има доверие на пренатеставете?

# 511
  • София
Да! Виж в темата за НИПТ - там писах защо според мен тези съмнения в тестовете не са особено релевантни. Когато такъв тест ти изкара негативен резултат, той над 95% е верен. Когато изкара положителен (проблемен), тогава е нужно потвърждение, защото точността ппри отчитане на положителен може да варира за различните мутации (най-вече при микроделециите беше при моя MaterniT).

Аз си идвам от док и разбира се, че вчерашната ми емоционална криза е била излишна; човекът расте (5,7 см от главата до дупето), маха ни, върти се и не дава да му правим снимки - чист див бащичко Simple Smile Тъкмо влизам в 13-та седмица аз, а в понеделник съм на ФМ при д-р Патрикова (но за там съм спокойна, понеже НИПТ излезе отрицателен).
Питах за жълтеникавия цвят на течението - каза, че е поради хормони и поради завишеното кръвоснабдяване.
Питах и за честите УЗИ - каза, че няма никакъв проблем, но разбира се, сега с укрепването на плода сигурно ще ги понамалим (но не твърде, че трябва да следим пацентата дали ще отиде към превия), а когато започна да усещам човека след около 2 месеца, сигурно съвсем ще разредим.
На море може да ходя, но не препоръчва да влизам във водата, дори да е соленото гръцко море. Не ми е готино, но ще я послушам.
А, и ще раждам при нея, жената изражда и каза, че държи да е там Simple Smile

За плацентата, в случай, че е полезно и на още някой: сега не е дооформена и все пак леко застъпва каналчето на шийката на матката. Можело да прокървя леко и ако се случи да не си изкарвам акъла и просто да ида до болницата (Надежда, не кварталното ДКЦ). В течение на седмиците плацентата по принцип се повдигала, така че ще следим и ако все пак се окаже превия, тогава вероятно ще раждам секцио (да стигнем до там само).

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 15:30 от ToniShu

# 512
И моето 2 годишно септември тръгва на ясла. По  принцип си е много болнав, заради това, че се роди недоносен и има астма, но съм решила да го пусна. Ако положението е много зле, ще си стои вкъщи, разбира се. Смятам обаче да почна с имуностимулантите. Даже съм закъсняла вече, но…

# 513
Аз и да искам не мога да спра детето от градина, защото е подготвителна (задължителна) група. Това с оформянето на плацентата го обясни и моя аг и това е неговото предположение за зацапванията ми. Друго, което са ми казали е и аспирина. Кръв от носа ми тече яко от както го пия, така че....не знам.

# 514
  • София
Аз нямам проблеми от апсирина - нито от носа, нито от другаде ми е текло кръв (но то пак не значи, че при друг организъм е същото). Започнаха да ми кървят венците тези дни, защото преди да се сдобия с + теста, тъкмо ми беше време да ходя да чистя зъбен камък, пък и в семействоот ми венците са слабо място. Доки днес каза, че щом ми го чистят с ултразвук, мога смело да ходя. а ако било с упойка, нещо специална се слагала. Моят зъболекар ми е добър приятел и съм спокойна, че сам може да прецени дали да чисти или да изчакаме. И да каже някоя подходяща вода за уста, че е гадно да гледаш кръв като си миеш зъбите.

# 515
Ох, ясла..градина . Моето е на 1.3 сега, но не кандидатствах за ясла..  аз съм много кекава и в момента съм болна, та изобщо не ми се мисли да го пускам и да ми сее зарази тука🤣 но наистина исках да ходи първо на ясла.. еми, така се получи. Ще се гледаме всеки ден по цял ден 😫🤯😀
За варицела съм го ваксинирала.

# 516
Няма проблем да си чистите зъбния камък,зъболекар съм Simple Smile
А иначе за плацентата и на мен вчера ми казаха,че е ниска,даже маргинална,в повечето случаи май се вдига.Ама забравих да питам дали трябва повече да се пазя и да почивам.

# 517
  • София
А, супер, имаме си специалист! Я кажи дали се сещаш за някоя вода з ауста, която мога да ползвам?

Доки нищо не каза за почивка покрай плацентата, но тя и не е от паниките - винаги ми казва да си живея нормално и ето, в случая просто ме предупреди, за да не си изкарвам акъла и да знам какво да правя. Аз се разхождам всеки ден по 2,5 - 3 км, че и по стръмнини минавам. Не ми е казвала да спирам дори това.

# 518

Аз съм във  филма, моля ако някой разбира повече да ми разясни 🥹

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 15:41 от mlqs

# 519

Аз съм мин филма, моля ако някой разбира повече да ми разясни 🥹

Нищо не разбирам и аз днес ми излезнаха резултати. Доктора каза добри са. И питах има ли необходимост от Пренатест и каза ако имаш възможност да.
Малко съм объркана сега. Кой бихте препоръчали иначе?

# 520
И моята АГ нищо не ми каза за почивка и лежане,обаче като се прибрах и почнах да чета за плацента превиа цялостна или частична навсякъде пишат почивка и лежане,без вдигане на тежко и физически усилия и се ошашках Grinning Ама реших,че щом не ми е казала явно не е имало нужда.Другия път ще разпитам по-подробно за тая плацента какво и що.

# 521
Аз изпратих имейл на моят АГ, в петък съм отново на преглед при него, но до тогава ще се побъркам.
Надявам се да получи поне отговор на имейла 🤞

# 522

Аз съм във  филма, моля ако някой разбира повече да ми разясни 🥹

За разбиране, не съм специалист, но знам, че тези цифри са статистика. На колко години си? И имаш ли някакви специфични заболявания, които да са отчели като риск? Аг ще каже най-добре, но на твое място вероятно бих направила второ бхс или пренатест за да съм спокойна. Е за това съм против това бхс… дето освен да стряска хората не знам какво друго прави… и кому е нужно…
Повтаряй си това са просто едни измислени цифри… аг вижда с ехограф! Аг е специалист! аг знае най-добре! ❤❤❤

# 523
Благодаря за отговора 🥹
На 36г съм с отстранена щитовидна жлеза, да на ултразвука всичко изглеждаше добре …
Пратих имейл и чакам, той вчера АГ каза че ако нещо не му хареса правим пренатален, опитвам се да мисля положително 🥹

Аз съм във  филма, моля ако някой разбира повече да ми разясни 🥹

За разбиране, не съм специалист, но знам, че тези цифри са статистика. На колко години си? И имаш ли някакви специфични заболявания, които да са отчели като риск? Аг ще каже най-добре, но на твое място вероятно бих направила второ бхс или пренатест за да съм спокойна. Е за това съм против това бхс… дето освен да стряска хората не знам какво друго прави… и кому е нужно…
Повтаряй си това са просто едни измислени цифри… аг вижда с ехограф! Аг е специалист! аг знае най-добре! ❤❤❤

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 16:11 от mlqs

# 524
Да! Виж в темата за НИПТ - там писах защо според мен тези съмнения в тестовете не са особено релевантни. Когато такъв тест ти изкара негативен резултат, той над 95% е верен. Когато изкара положителен (проблемен), тогава е нужно потвърждение, защото точността ппри отчитане на положителен може да варира за различните мутации (най-вече при микроделециите беше при моя MaterniT).

Аз си идвам от док и разбира се, че вчерашната ми емоционална криза е била излишна; човекът расте (5,7 см от главата до дупето), маха ни, върти се и не дава да му правим снимки - чист див бащичко Simple Smile Тъкмо влизам в 13-та седмица аз, а в понеделник съм на ФМ при д-р Патрикова (но за там съм спокойна, понеже НИПТ излезе отрицателен).
Питах за жълтеникавия цвят на течението - каза, че е поради хормони и поради завишеното кръвоснабдяване.
Питах и за честите УЗИ - каза, че няма никакъв проблем, но разбира се, сега с укрепването на плода сигурно ще ги понамалим (но не твърде, че трябва да следим пацентата дали ще отиде към превия), а когато започна да усещам човека след около 2 месеца, сигурно съвсем ще разредим.
На море може да ходя, но не препоръчва да влизам във водата, дори да е соленото гръцко море. Не ми е готино, но ще я послушам.
А, и ще раждам при нея, жената изражда и каза, че държи да е там Simple Smile

За плацентата, в случай, че е полезно и на още някой: сега не е дооформена и все пак леко застъпва каналчето на шийката на матката. Можело да прокървя леко и ако се случи да не си изкарвам акъла и просто да ида до болницата (Надежда, не кварталното ДКЦ). В течение на седмиците плацентата по принцип се повдигала, така че ще следим и ако все пак се окаже превия, тогава вероятно ще раждам секцио (да стигнем до там само).
Може ли линк към тази тема?

Общи условия

Активация на акаунт