Отговори
# 555
  • София
От познати, които страдат често от главоболие, съм чувала за масло от мента, което се разтрива някъде по челото ... дали помага не знам ..

# 556
  • София
Ивче, споко! Вчера нарочно питах док и писах, защото поня, че не само аз се чудех за цвета Wink Доки каза, че е нормално да е жълтеникав цвят течението, дори да не си на Утрогестан. От хормоните и от повишеното кръвоснабдяване е. Ако няма неприятна миризма и не усещаш други симптоми на гъбички или бактерия - нищо ти няма, най-вероятно Simple Smile
Аз вчера поръчах от AboutYou (бях се зарекла, ако е наред всичко при прегледа ,този път да не се отказвам да поръчам). Но поръчах разни летни неща, а днес дъжд и доста хлад навън - ако имах излизане, буквално нямам какво да облека. Сега ще ходя да зяпам дънки явно... Нямам даже анцуг, който да не ми стяга на корема.

Иначе ме изхвщаха едни съседи, че съм бременна, защото не исках да опитам някакъв ликьор и просто така се получи ситуацията. И като си признах, съседката каза: "ама, загледха те, че имаш коремче, но реших да премълча". Значи който ме вижда по-често, сигурно вече се досеща, но аз успешно засега се "маскирам" - нося един гащеризон и един разкроен сукман (щото друго не ми става) и засега, благодарение и на хоум офиса, само сестра ми и съседката знае. И една приятелка, с която щях да ходя на концерта на Imagine dragons, но накрая подарих билета на нейн роднина.

Само да мине ФМ на 14-ти и край с тази криеница, време е да се успокоявам и да се взимам в ръце! Мислим на  18-ти да скокнем Бургас при семейството на ММ и да им кажем. После в края на месеца и до нашите в Сливен. За бабите и дядовците реших, че ще вземем бонбони и в кутията ще сложим една снимка от ехографа (ако успея да се сдобия с читава). А за сестрите на ММ намислих, че ще взема по една играчка на децата, на опаковката ще закрепя снимки и някак ще завъртя нещата така, че малките да идат да питат майките си "какво е това" Simple Smile

# 557
Ние преди 2 седмици след ФМ започнахме да казваме на всички близки,по-точно дъщеря ми каза на бабите и дядовците си и вече ми олекна от това криене,оказа се,че майка ми знаела от месец и половина,ама си траела Grinning А иначе имаме една съседка клюкарка пред блока,дето само виси на пейките и всеки път като изляза ме зяпа в корема,явно си личи Simple Smile

# 558
  • София
Аз ходих до офиса онзи ден, ама с гащеризона, пък той е доста свободен. Не забелязах някой да ме заглежда в корема, никой нищо и не каза... След ФМ мисля да съобщя на мениджмънта, че подготовката за отсъствието ми (дано стигнем до там) ще отнеме време (нямам си колега със същите задължения и трабва да измислят кой да впрегнат, че и да прехвърля всичко). Пък и ако могат малко от стреса ми да метнат към някой друг.
Не знам как е при вас, обаче някакво спокойствие ме е обзело - на работа вече почти на никой не мога да се ядосам, почти за нищо не мога да се напрегна - всичко ми е "е, очаквано беше, какво да се прави" или "е, нищо, щом трябва, ще го свършим". Освен в моментите на хормонални промени, имам някакви включвания, при които мога и да скалпирам някой Grinning Но са редки такива моменти, което ме учудва.

Cveti_P, четох, че през втория триместър се повишавал апетитът за сладко. Само виж да не прекаляваш, че нали има някакъв гестационен диабет.

# 559
На мен корема си ми е бая издут вече и каквото и да облека не мога да го прикривам.
За нищо не ми пука на мен-нито за работа се ядосвам,нито за нищо.Само от време на време детето ме нервира,ама то това си е в реда на нещата.
А иначе моя апетит,за разлика от повечето е огромен още от началото,едва се озаптявам да не изям света,по цял ден мисля за храна,ама аз и през предишната бременност бях така.Всички на опаки,аз на терсене Grinning

# 560
Аз също изчаквах с покупките на дрехи, но вече почти няма панталон, който да ми става, а си ходя в офиса. Та, днес се престраших и поръчах от Шейн, че честно казано не ми се дават много пари за дрехи, които ще нося само за определено време. В Манго например едни дънки за бременни са между 60 и 80 лв. Иначе аз също казах на доста хора вече (включително и на работа) и ми е една идея по-спокойно, че не трябва да се крия. И мен например колежката ме е усетила от по-рано, каза, че са ми се променили навиците Grinning. Иначе аз постоянно си се чудя дали всичко се развива нормално, дали корема ми расте достатъчно, та затова като ми казаха в Надежда, че прегледите са 1 път в месеца реших да запазя и на друго място междувременно, защото просто няма как да издържа цял месец.

# 561
Привет момичета! Моята ФМ мина миналата седмица. Всичко беше наред с изключенито, че имам предна плацента. Трябва повече да почивам, продължавам с Утрогестан още 2-3 седмици и но-шпа. Каза да не се притеснявам понеже било много рано и с времето обикновено се качвала. Аз естествено вече съм в паника и депресия. От шока не успях да разпитам съвсем ли е ниска и т.н.  С предната ми бремнност от 6м бях със скъсена шийка 1.5см до края. Ествествено винаги има за какво да се притеснява човек..
Доста четох в нета. Диагноза превия се постая, ако се потвъри след прегледа в 20г.с. дори и тогава пак има шанс с течение на времето да се качи. Но самата мисъл да чакаш деееен след деееен ме побърква....

И аз съм с жълтеникаво течение от началото, но ми хазаха,че е нормлано от хормоналните промени. И на мен ми тече кръв носа, но това не е болка за умиране...

Аз искарах варицела февруари заето с детето, беше драматично за мен :Д , но и това мина. Относно градината и аз не знам какво да правя. Не искам да го наказвам по цял ден в нас (защото ми е лошо и не мога да излизам) , но и ме е страх да не ми докара нещо , защото съм доста кекава с хроничен синузит. Ще действам според ситуацията.

Мисля, следващата седмица да си пусна пренатален тест, понеже  БХС-то ще го видя чак на другия преглед началото на септември.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 11:41 от elektra89

# 562
  • София
Ниеве, ако аз трябваше да кръщавам темата, щеше да се казва "... а мама се чуди какво още да изяде" Joy Добре, че успявам да се удържам засега. Качила съм максимум 2 килограма, имам кантар от 2-3 седмици и за това време съм напред с около 500 гр. Снощи в 2:30 ставах до тоалетна и като огладнях посред нощ, сигурно половин час се въртях докато заспя.  

Електра, аз затова гледам да се възъдржам от детайлно четене в нета.
Това с БХС резултат чак след месец не го разбирам. Сигурна ли си, че няма как по-рано да го получиш? Ако си под 35, ФМ ти е нормална и БХС излезе добър, рисковете ти са доста ниски. На твое място по-скоро щях да търся начин по-рано да си взема резултата от БХС и тогава да решавам за НИПТ.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 11:18 от ToniShu

# 563
За дрехите - и на мен нищо не ми става, но това вече го казах 10 пъти 😀 Ама се радвам! Толкова силно сме искали да имаме бебе, че това подуване ме радва изключително много. През половин час си гледам корема в огледалото. 😀
Поръчах си дрехи от H&M. Взех си един панталон, защото дънките за бременни са ми много неприятни с това ниско дъно, а повечето ми блузи/тениски са къси и не ми харесва как изглежда наставено. Взех и два клина от там - черен и сив. Те са един размер по-голям от този, който нося по принцип, за да не ми стоят твърде опънато на съществителното. Естествено, че ще ги нося с дълга жилетка тях.

Отделно от Remix си взех страхотно неща за без пари! Ластични рокли и поли, жилетки и някоя друга блуза.

Един странен въпрос.
Когато казахте на близките/приятелите/колегите си, носихте ли някаква почерпка? Няма да опъна софрата в учителската стая, но дали да не взема бонбони за най-близките ми колежки? Ми на приятели, роднини? Изобщо има ли такава традиция?

# 564
Моят корем расте вечер, но също всичко ми стяга в корема и гърдите. Ще поръчам и аз някои неща от Шейн. Днес поръчах витамини за детето да го почвам пак от Септември и протеин за бременни за мен, че явно няма да се разбера с месото.

# 565
BatMum
И аз съм с брутална мигрена, доктора ми позволява само парацетамол и ми преписа магнезий, бил помагал също. Днес 4ти ден не знам къде се намирам. Спя седнала и си натискам болящото място с ъгъла на дървената рамка на леглото, защото парацетамолът буквално не действа изобщо. Иначе съм с мигрена с аура и по принцип пия брутални хапчета. Отделно ми се повръща от болка и ми е доста честа мигрената от началото на бременността. Свалила съм 6 килограма от неядене от такива мигрени, но моите са със схващане и загуба на периферно зрение, и какви ли не бонуси🥴 Ще търпим и се надявам след 4тия месец да поспрат малко 😍 Казаха ми, че много помагат тези гелчета, които се замразяват във фризера. Да се слагат отпред на челото и отзад на тила, имам едно ще пробвам следващият път и ще кажа ❤️
Иначе и моят корем е огромен, все едно съм в 6тия месец, но винаги съм носила широки рокли и за момента се побирам в тях. Панталоните и сутиените абсурд, чувствам, че ме стискат и се задушавам 🥴

Моля ви, споделяйте какво помага при главоболие. По принцип съм с хронична мигрена и на силни хапчета, които очевидно сега не мога да пия. Ледена кърпа на главата, куул пачове, парацетамол...не помогнаха. Идва ми да я отрежа, честно, реве ми се.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 11:32 от EmSs

# 566
ToniShu с предната ми бремнност беше така. Взеха ми кръв към 12г.с и резултата го обсъждахме чак на следващият предглед към 16г.с. Тогава бях на 27, а преди няколко дни навърших 34. Смътен спомен имам, че тогава стойсностите ми бяха 1:11000, но сега предполагам, че всичко ще е различно... Макар, че на прегледа доктора каза, че всичко е наред с измерванията.Сякаш при всички положения смятам да си направя.

За жалост съм ветеринарен лекар и съм наясно с нещата и рисковете. Понякога колкото по-малко разбираш, по-добре.....

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 11:42 от elektra89

# 567
Момичета, цяла вечер бях с температура 37,7 и ужасни болки в гърлото, едвам преглъщам . Отидох на УНГ и каза, ако до два дни не се подобря, да почвам антибиотик Оспамокс 1000 🥺😭
Плаче ми се! Лекарката хип н искаше да ми изписва антибиотик, заради бебето, но каза, че положението не е розово. Мъча да се закрепя с тонзилотрен, Биозин Мама, хапчета за смучене и евентуално Нурофен и парацетамол.
С първата бременност не се разболях нито веднъж, въпреки че беше Ковид пандемия, и сега се чувствам, все едно съм предала бебето  (знам, че е тъпо, ама ... Майчински мозък!)

# 568
Мама Еднорог , пробвай с гаргари - с лайка, със сода, със сол ....не пречи да опиташ, може и да има ефект

# 569
нурофен е забранен при бременност даже в упътването го пише да не се приема .
Панадол или Парацетамол може само в краен случай аналгин но след консултация с лекар .

Общи условия

Активация на акаунт