Отговори
# 570
А пък аз все още нямам никакъв корем и не съм качила нито един кг. Направо се притеснявам!!! И аз съм в 12 г.с
Прекрасни, не знам как е при вас, но на мен ми е първа бременност и не знам нормално ли е. Коремът ми е толкова голям, а съм в 12+3 г.с. вече всеки като ме види, знае че съм бременна, тежи ми, ям малко, а се издувам. До 9 месец ще стана 100 кила. Предвид, че нито 1 панталон вече не ми става, май май ще се налага основен пазар на дрехи Grinning

# 571
  • София
Е, то няма стандарт и да е при всички еднакво. После сигурно ще има "моето е в 5-ти месец еди-колко-си сантиметра, защо е по-малко/по-голямо от на другите"... Ще ни мине, няма страшно Simple Smile

# 572
и аз съм болна , хрема брутална. Корем имам но то няма как с толко бременности да нямам. при стратиева ми отказаха без БХС преглед и аз отмениж часа , ще ходя за ранна фетална направо при нея.

# 573
Аз последните един-два дни изгубих апетит и малко съм свалила. 47 кг. Преди това ми се хапваше от всичко по повечко, но сега нищо не ми се яде.

# 574
Привет на всички мами тук 🌺 имам нужда от вашата помощ и накратко ще Ви разкажа за какво иде реч. В момента съм в 13 гс и миналата седмица бях си запазила час за БХС в Стара Загора. Резултатите ми излезнаха в понеделник и след доста писане и звънене на  лекаря ,тя вчера ги видя ,при което днес ми се обади да ме уведоми ,че резултатът ми (1:586) за синдром на Даун не е никак добър и трябва да избирам между пренатест,още един БХС и амнио. Отхвърлих веднага последните две ,защото няма смисъл от още напрежение и паника и мисля ,че пренатеста в случая е моята опция. Пропуснах да спомена ,че съм на 39 год  и може би и това се отразява на БХС. В нашия град в момента предлагат Вижън тест за 1150 лв ,а в МЦ Гален в Стара Загора има Пренатест със същите изследвания за 700 лв. Моля ,ако има някоя мама минала по тоя път,или има мнение по въпроса ще съм ви много благодарна,защото наистина нз кое е по -добрата опция. А и разликата в сумата не е малка. Благодаря предварително на всички отзовали се 🍀🍀🍀 Пожелавам на всички мами лека бременност и хубав ден 🌺🌺🌺

# 575
Снощи излезна кръвната група на дъщяря ми 0 отрицателна, като моята. Затова засега се по успокоих, ще следим антителата. Продължава да ми е зле, не се търпи, вчера бях и с мигрена. Колко течности успявате да поемате? Гледам да пия поне 1 и половина, повече не мога.

# 576
Пия много вода и нощем ставам по 2 пъти. Може би 2 литра на ден, а ако е топло и повече. 😀 Но аз обичам да пия вода и никога не съм имала проблем с това. Особено ледено студена обожавам да пия и при минус температура! 😀

Брат ми ми идва на гости (19г) и обяснява как някаква е бременна и казва - "Ама много й личи, сигурни е 3 месец, направоо голям корем има!" Питам го да ми покаже снимка и виждам корем 5 пъти по-малък от моя 😂😂😂 Добре, че бях със тениска на мъжа ми, та не вижда моя. Много смешно ми стана .. 😂

Я кажете какво витамин Д пиете? Имам няколко останали хапчета. Нямам установен дефицит, пия го превантивно с другите витамини.

# 577
Привет на всички мами тук 🌺 имам нужда от вашата помощ и накратко ще Ви разкажа за какво иде реч. В момента съм в 13 гс и миналата седмица бях си запазила час за БХС в Стара Загора. Резултатите ми излезнаха в понеделник и след доста писане и звънене на  лекаря ,тя вчера ги видя ,при което днес ми се обади да ме уведоми ,че резултатът ми (1:586) за синдром на Даун не е никак добър и трябва да избирам между пренатест,още един БХС и амнио. Отхвърлих веднага последните две ,защото няма смисъл от още напрежение и паника и мисля ,че пренатеста в случая е моята опция. Пропуснах да спомена ,че съм на 39 год  и може би и това се отразява на БХС. В нашия град в момента предлагат Вижън тест за 1150 лв ,а в МЦ Гален в Стара Загора има Пренатест със същите изследвания за 700 лв. Моля ,ако има някоя мама минала по тоя път,или има мнение по въпроса ще съм ви много благодарна,защото наистина нз кое е по -добрата опция. А и разликата в сумата не е малка. Благодаря предварително на всички отзовали се 🍀🍀🍀 Пожелавам на всички мами лека бременност и хубав ден 🌺🌺🌺
Има и Nifty в Геника и Новалаб за 1300 лв.

# 578
С 1вата бременност започна да ми личи след 6тия месец и първите 3 месеца свалях килограми, вместо да качвам. Ама изобщо да не се притесняват бъдещите мамита с по - малки коремчета. Някои казват, че като е 2ра бременност организмът знаел вече какво го чака и сам прави място на бебчето по спомен 😂 Или просто с тази бременност съм си по - пухкава от преди това и бързо се издух като хипопотам 😁
А пък аз все още нямам никакъв корем и не съм качила нито един кг. Направо се притеснявам!!! И аз съм в 12 г.с
Прекрасни, не знам как е при вас, но на мен ми е първа бременност и не знам нормално ли е. Коремът ми е толкова голям, а съм в 12+3 г.с. вече всеки като ме види, знае че съм бременна, тежи ми, ям малко, а се издувам. До 9 месец ще стана 100 кила. Предвид, че нито 1 панталон вече не ми става, май май ще се налага основен пазар на дрехи Grinning

# 579
Аз направо вече приличам на слон,не знам как ще ги свалям после тия кила,че сега съм на доста повече годинки от миналия път и вече свалям трудно.

# 580
Пия много вода и нощем ставам по 2 пъти. Може би 2 литра на ден, а ако е топло и повече. 😀 Но аз обичам да пия вода и никога не съм имала проблем с това. Особено ледено студена обожавам да пия и при минус температура! 😀

Брат ми ми идва на гости (19г) и обяснява как някаква е бременна и казва - "Ама много й личи, сигурни е 3 месец, направоо голям корем има!" Питам го да ми покаже снимка и виждам корем 5 пъти по-малък от моя 😂😂😂 Добре, че бях със тениска на мъжа ми, та не вижда моя. Много смешно ми стана .. 😂

Я кажете какво витамин Д пиете? Имам няколко останали хапчета. Нямам установен дефицит, пия го превантивно с другите витамини.
Аз пия Better U зеления вариант, който е едно впръскване дневно🌸

# 581
Момичета, има ли смисъл да се пускат тестове за витамини и подобни?

Направих си списък от тези, които ми прави впечатление, че са важни, но пия фолиева и една комбинирана добавка Имунолактон + магнерот.

Ето ми го списъка:

Витамин Д,
Желязо
Феритин
Фолиева к-на
Витамини от групата Б
Магнезий

Препоръчайте нещо да добавя, ако има изобщо смисъл да се пускат.

# 582
  • София
vanencetyyy, първо, изобщо на 38 (аз) и на 39 (ти) с тия БХС няма какво да се втрещяваме - то по статистика там си е заложено да излезем мега рискови. Понеже аз така или иначе исках да пусна неинвазиен пренатален, а док знаеше, че ще се побъркам, ако видя лошия БХС (той няма как да излезе чудесен на моите години), директно направих неинвазивен в края 10-та седмица.
Ето ти темата за такива тестове, мисля, че там имаш по-добър шанс да ти отговорят конкретно за твоя град кое да избереш. Аз и Вижън, и Пренатест ги знам като добри, но изобщо не мога да кажа от къде е разликата в цената.

# 583
Аз съм си ги пуснала всичките и според мен има смисъл.
И тук съм чела, че най-добрата фолиева киселина е Неофлик мета, т.е. тя се усвоява напълно дори от хора с мутация и намален ензим.

# 584
Има и Nifty в Геника и Новалаб за 1300 лв.
Благодаря 💐

Общи условия

Активация на акаунт