Отговори
# 585
разбирасе че има смисл от тест за витамини нали трябва да знаеш какво се случва с тебе ами представи си че си в дефицит. Този дефицит и на бебето се предава после .

# 586
vanencetyyy, Пренатест за 700 лв сигурно е само за Даун. Аз бих избрала поне стандартния на Вижън. И аз съм на 40 и изобщо не съм се замисляла за бхс, направо Вижън направих, 4 работни дни и имах резултат. Колебаех се и за Нфти в Геника, но по препоръка избрах Вижън. На 34 рискът ми беше 1:1100 за сравнение.

EmSs от тийн СТРАДАМ от тази мигрена, страшни кризи стават, ако пропусна да изпия хапче навреме, с дни повръщам и не мога да се вдигна, ама пр2дполагам, че ме разбираш. Интересно с първото дете само 1-2 пъти ме боля главата и то не беше толкова драматично. Даже спомените ми са, че единствено от главоболие не се оплаквах тогава. Е новия господин обаче ме съсипва Simple Smile аз пробвах с куул пачове, не ми се получи. Но се насилих да пия кафе с черен шоколад на терасата и имам подобрение. Добре, че мъжа ми е в отпуска и гледа баткото, просто съм разглобена на леглото и не мога да се събера.

Lygia, утре ще пускам точно витамини, хормони, кръвна захар и пкк с урина. Смятам, че е добре да се информирам и да реагирам своевременно.

# 587
Анастасия, да. Аз пия неофолик мета точно.

Просто единия док каза, че щом съм на утрогестан, изследването на прогестерона едва ли не не му върши работа, защото приемам допълнително. Това ме накара да се замисля дали и при витамините не е същото.

# 588
не нее същото изоьщо . Но и на тебе вече тоя прогестерон не ти трябва да го изследваш той почва вече да не расте толкова много. Но по принцип това че си на доп прогестерон не значи че нее вярно Simple Smile

# 589
Момичета ,от 1 седмица ми опъва ниско долу с бодежи в яйчниците.Болката не е силна,но мога да кажа ,че е постоянна . Имате ли/имали ли сте такъв дискомфорт 13-14г.с съм

# 590
Предната бременност не си изследвах б12, не бях наясно. Този път го направих и съм в ужас- латентен дефицит… та кой знае как е било и дали детето ми не е с дефицит сега. В края на месеца пак ще ги пускам и дано има разлика. Та мисълта ми е, направи си изследванията, важно е.

# 591
аз сега ще изследвам и дъщеря ми на 1.9 защото смятам че к време , а и тия постоянни боледувания ми дойдоха до гуша. Ще правя консулатация с нутрицианоложката и ще пускам

# 592
Благодаря, а смятате ли че трябва да добавя нещо към този списък с  витамини?

# 593
вит В9 в6 в12 и Д това е най важно иначе Феритин , общ белтък , желязо , глукоза или кръвна захар , магнезий , калций.

# 594
  • София
Да се включа в темата с витамините, че бях със страшно дефицити на всичко. Пия вече месец и половина и питах изрично АГ кога да пусна контролен да видим дали и с колко съм вдигнала и отговора беше да мината поне 2, 3 месеца, т.е. няма смисъл всеки месец да се следят. Иначе не знам дали си въобразявам, но от както ги пия светнах...нямам никакви болежки, не ми се спи, не ми се повръща, нервите ми се върнаха и съм като нов човек 😁

# 595
има смисл всеки месец , защото обичайно поне виждаш какво се случва.Някой на скоро беше писал в ФБ групата как 3 месеца пие в12 и резултат 0 , а това е кофти. Така като видиш че няма динамика никаква и този витамин ти е важен за бременноста може да реагираш или в случая с в12 инжекции , или ако е друг витамин то да смениш марката примерно , как то моя позната и дадох съвет защото не си вдигаше вит Д то изобщо и сменихме марката и бам за месец горна граница Wink

# 596
  • София
Само да вметна, че  доколкото знам, за да се види реално стойността трябва да се направи пауза от две седмици без приемна витамини. Аз също съм съз зеления на Better you(вит.Д), отделно мет.Б12 и Б9 и желязо на Смарт Хит(него още не съм го започнала обаче), тъй като бях с ниски стойности и бавно ги и вдигам от преди бременността, та според мен има смисъл.

# 597
не се спират , аз се консултирах и с дой Русев , достатъчно е да не пиеш 24 часа , тъй като витамините гр В са пикливи витамини и те си излизат с урината така че стойноста може максимум да е много малко завишено не при мен никога нее имало такъв факс Simple Smile освен това В12 трябва да е 1000 а наще лаборатории имат доста ниска горна стойност

# 598
BatMum
И аз съм от 15 годишна с мигрени. С предната бременност получих само веднъж. Какво е това чудо сега🥴, напълно съм неадекватна, може пък да е от времето и то не е в час 😂

# 599
  • София
Аз писах на АГ, но не успях да се свържа с нея. Явно идната седмица ще е ходенето на лекар. Момичета, изследването на витамините по каса ли са или ние заплащаме? За коремчетата, от 2 дни съм като топка буквално. Утре съм решила да се кача на кантара, за справка 😁 Днес докато се прибирахме от Гърция, толкова бях подута, че като пробвах да си вдигна краката ма таблото, сякаш нещо ми пречи да се свия. Въпреки това си умрях от кеф, на подутия корем. ММ ми каза, ако след болничния не ми стават дрехите за работа, да си удължавам болничния 😁 Като оставим шегата, ни искат в строго корпоративно облекло и май ще се позамисля преди да давам пари за дрехи, които няма да облека след това.

Общи условия

Активация на акаунт