Отговори
# 615
Не се бях и замисляла, че е опасно. Благодаря Simple Smile Да се отчета за кантара, няма разлика в теглото. АГ ми писа днес, излязла е цитономазката и влагалищен секрет -гъбички. Приемали ли сте този медикамент? Отделно ми каза да приемам витамини Елевит.

Аз няколко месеца след раждането го бях ползвала, че имах упорити гъбички от антибиотици.
За Пренаталния единствено аспирин и Клексан/фраксипарин не трябва да се ползва предната вечер ( аз пропуснах инжекцията) , защото разрежда кръвта и може да не е достатъчна фракцията , това е . При мен в 11г.с. + няколко дни беше 8%, други медикаменти мисля че не влияят.

# 616
Анастасия, на мен ми казаха да не си пия аспирина предната вечер, да пия много течности и да отида хапнала. В 10-та седмица фракцията и при мен беше 10%.
Благодаря! Моята се пада в 11 + 4 г.с.
Ще пия течности и ще хапна!

# 617
И аз потвърждавам инфо-то за аспирина + на мен ми казаха да си бия фраксипарина след това. Само се консултирах, не съм пускала все още пренатален тест.

# 618
Кой ще правиш ти и кога?
Аз съм в сряда и много се вълнувам, въпреки че е просто да дам кръв. Нищо няма да се случи. 😀

# 619
Кой ще правиш ти и кога?
Аз съм в сряда и много се вълнувам, въпреки че е просто да дам кръв. Нищо няма да се случи. 😀

CellGenetics, ако ще правя. По принцип съм спокойна за бебето, вече го гледаха няколко пъти двама лекари, мериха там нещо около нослето и една гънка и всичко е наред. Чакам резултати от БХС. Ще бъда на следващи преглед на 29.08 и 07.09. Ще съм в 20 седмица около края на септември. Подозирам, че съвсем скоро ще можем и пола да видим, така че мисля да го пропусна ако всичко е наред.

Когато се консултирах по телефона потвърдиха, че до около 20-та седмица правят пренатални тестове. Ако случайно има нещо мисля 16-та, 18-та, но до тогава мисля, освен резултатите от БХС ще имам и ранна фетална, така, че не се притеснявам.

# 620
  • София
А, и аз така си мислех - че просто отивам да дам кръв, оставих ММ с кучето в колата. А се оказа, че в Cellgenetics първо провеждат една обстойна консултация и после взимат кръв. Сигурно половин час стоях там, като кръв ми взеха за максимум 3 мин. Grinning И такова едно професионално ти обясняват, чак почваш да си казваш "абе, това е сериозно" (но се оказа полезно, на много въпроси ми отговориха преди да се сетя да си ги задам). И после да видиш чакането колко е "вълнуващо"... Пиши ако почнеш да откачаш, Анастасия, че да те успокояваме Stuck Out Tongue  

Lygia, може ли да попитам кой тест ще правиш и на каква цена, ако е удобно? Интересно ми е, защото уж през моята доки имах отстъпка, та се зачудих дали е маркетингов трик. Бях намерила уж стандартните им цени и излизаше, че наистина доста добра отстъпка съм получила - 1900 лв за MaterniT Genome. Само не знам дали някой изобщо плаща стандартни цени (че са малко безумни) Grinning

# 621
  • София
Момичета, има ли някоя друга мама тук, която е записана за ЖК в Надежда?

# 622
Tова с отстъпката ли е цена? На мен и така ми се вижда безумна, честно казано.

Като цяло на 95% съм убедена, че няма да си го правя теста. Бебето е добре и не смятам за нужно да давам 2К за да ми кажат същото и евентуално да ми кажат пола малко по-рано. Освен всичко до колкото разбирам ако теста покаже нещо, отново се потвърждава с амниоцентеза. Попитах ако пренаталния тест покаже нещо дали има терапии или нещо, което може да се направи в толкова ранен етап, за да повлияе на състоянието - Не. Аборт няма да правя при никакви положения, така че с теста и без - не виждам с какво ще ми помогне. Не ангажирам, разбира се, никой с мнението си.

Нямаме фамилни обременености и причини да се притесняваме толкова.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 16:21 от Lygia

# 623
На феталната морфология се виждат основните синдроми,те си имат маркери,които не могат да се сбъркат,така че щом там няма нищо,значи всичко е наред.

# 624
Това е ясно, но предполагам повечето майки този пренатален тест го правим, защото искаме допълнително спокойствие... 🍀🤗
Аз още преди + тест знаех, че искам този тест. Мъжът ми беше категоричен, че колкото и да струва, го правим! Просто най-важното е, както всички тук си казваме, е спокойствието! ❤️🤗
Всеки прави това, което го успокоява! 🙏

# 625
той аборта и без тва е разрешен при много малко аномалии така че . Аз го правя защото бих направила аборт ако знам че имам даун пупупу не дай боже на никого. Защото знам че няма да се справя. Дано не ми се случи повече нищо такова защото веднъж го преживях. На мен теста ми носи просто повече спокойствие до раждане това е

# 626
За мен беше задължително да го направя,защото имах реална причина,но ако бях с първа бременност и на ФМ ми бяха казали,че всичко е наред нямаше да го правя със сигурност,както и реално с първото ми дете не съм правила,не че знам дали тогава вече ги е имало в Бг де Simple Smile

# 627
  • София
Има по-евтин тест в Cellgenetics, има по-евтини и другаде (на места знам, че правят промоции). Мен никой не ме е задължавал да дам толкова пари, аз така исках и ММ държеше. За нас спокойствието е безценно.
Приятелка като беше бременна, на втората ФМ нухалната гънка беше на ръба на горна граница и два дена рева докато се намери доктор да я поуспокои, а притесненията й не минаха напълно чак до раждането. Като мога да си го спестя, аз лично хич не се и замислих.
Kriss,  на 17-ти отивам да се записвам. Казвай, ако искаш да питам нещо, което те интересува?

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 16:47 от ToniShu

# 628
Момичета, а какво витамин Д приемате, че и то ми е ниско?

С първата бременност не правих, но след 3 неуспешни и при доволна възраст от 40, няма начин да не инвестирам в малко спокойствие.

# 629
  • София
Better you, спрей. Хематоложката каза да го приемам сутрин след закуска, за да има време да се усвоява през светлата част на деня.

Общи условия

Активация на акаунт