Отговори
# 630
Момичета, има ли някоя друга мама тук, която е записана за ЖК в Надежда?

Здравей, аз се следя в Надежда.

# 631
Разбирам, да. Просто аз съм спокойна и освен ако нещо не ми развали спокойствието, без фамилни обременености засега ще се въздържа.

# 632
Нашето диване сега беше кротко, АГ успя да види което искаше .. Обсъдихме вариантите и в понеделник е насрочен моят пренатален тест, решихме да го направим за наши спокойствие.
Както си усещах, доктора каза че вероятността да е момче е голяма- аз така си усещам 🤓❤

# 633
  • София

Kriss,  на 17-ти отивам да се записвам. Казвай, ако искаш да питам нещо, което те интересува?
Питах, че аз се записах миналата седмица и на 10-то число трябва да излязат графици и да запиша час за следващ месец, а няма такива още и се притесних. Ще продължавам да звъня, какво да правя. Странна е тази политика...който превари за час, той...а трябва да запазя за първите дни на септември и ако не успея все едно изпускам преглед. Поне сега ми казаха, че събота или неделя има вероятност да излязат. Благодаря ТоniShu Hands Pray

Belle25 Ти успя ли да запишеш час за другия месец?

# 634
Ние най-вероятно нямаше да правим пренатест , но толкова ни бяха наплашили в началото, че заради цветната снимка трябва да правим аборт по медицински причини, че ако не го бяхме направили сигурно до края щяхме да сме в паника. То и сега пак се притесняваме, но ни една идея по-спокойно.

По изказването на едната лекарка съветваща ни да направим аборт дори и пренатеста не ни е  сигурен, детето може и да няма генетична мутация, но примерно може да се появи по-късно друга аномалия някой пръст повече/по-малко, че бебето може да се роди глухо, сляпо или с друг проблем абе направо като се сетя какво ни беше след този преглед и пак ме стяга шапката. Много нетактично поднасяне на информацията беше.

# 635
Да се похваля и аз, вече съм регистрирана бременна. В 13 г.с., добър резултат от скрининга и бхс и предполага се пак с юнак 😍 Аз имам въпрос, който май още не е засяган.
Брата на мъжа ми е бил с мускулна дистрофия тип Дюшен. При първото бебе писах на проф. Иво Кременски (генетик) като споделих резултати и и анамнеза. Коментара беше: “… че мускулната дистрофия Дюшен е "Х" свързано заболяване. Обикновено тя се предава от майка носител на син. Вашият мъж е здрав и няма как да носи увредена "Х" хромозома.В този смисъл рискът за бебето е изключително нисък.” На скрининга ме насочиха пак за консултация с генетик, но с АГ, което ме следи смятаме че няма нужда. Пак чакаме момче, пак сме същите родители с еднакви гени, кръвно групи и т.н… Та все пак ми е интересно да чуя и вашето мнение и дали има и друго майче с фамилна обремененост от този калибър?

# 636
Имам една позната,на която първото дете е с мускулна дистрофия и при второто правиха някакво генетично изследване,не знам какво и им казаха,че при него няма.

# 637
Имам една позната,на която първото дете е с мускулна дистрофия и при второто правиха някакво генетично изследване,не знам какво и им казаха,че при него няма.

Ще съм благодарна, ако е удобно да я попиташ. Предполагам са били изненадани. Сега се вкарах в размисъл.

# 638
При тях мисля,че и двамата са носители на гена,но те самите са здрави.

# 639
Аз от днес мисля,че усетих някакви движения,като потрепвания и бълбукане.АГ каза,че със задна плацента ще усетя по-рано и че вече може да започна да усещам бълбукане,ама аз не вярвах,че чак толкова рано е възможно,в 14+2 съм,по УЗ върви с 1 седмица напред.Не прилича на къркорене на черва или нещо подобно,а си е точно както усещах първата ми дъщеря.Верно,че беше преди 7 години и съм позабравила,ама сега като го усетих и беше същото.С нея тогава бях с предна плацента и я усетих за първи път в 20 седмица,пък и тогава ми беше за първи път и не знаех какво точно да усещам.АГ каза,че към 17-та седмица ще усетя вече по-осезаеми движения и ритници,та затова чак не мога да повярвам,че усещам нещо.Даже сега докато пиша и ме "сръга" пак Grinning Ама тя вчера на прегледа толкова яко шаваше,не се спря,не даваше да я премерят.Мъжа ми вика-"Ще я правим спортистка" Grinning

Аз в последната седмица също изпитвам огромни съмнения, защото чувството е именно като при първата бременност. Разликата е, че тогава усещах отвреме навреме, а сега доста по интензивно. Ама и това е мн по шавливо на прегледите виждам. Това, което ме кара да се съмнявам в “бълбукането” е… че сега влизам в 13 г.с. и съответно се чудя какво др може да е. Не е от храна със сигурност.

# 640
точно си мислех за тези бълбукания и аз Simple Smile значи с дъщеря ми беше точно бълбукане и пеперудкане 😀помня че даже и виках Рибка. Сега не се сещам кога беше бях с предна плацента , и даже е сега ще отварям дгевника на бременноста ми да чета кога беше това

еее прочетох в 16 седмица 😳аз мислех че по късно , сега съм в 13 и усещам бълбуци но не така ясно още като рибата 😀предполагам значи до седмица две пак  ще я усетя 🥰

# 641
  • София
Ние най-вероятно нямаше да правим пренатест , но толкова ни бяха наплашили в началото, че заради цветната снимка трябва да правим аборт по медицински причини, че ако не го бяхме направили сигурно до края щяхме да сме в паника. То и сега пак се притесняваме, но ни една идея по-спокойно.

По изказването на едната лекарка съветваща ни да направим аборт дори и пренатеста не ни е  сигурен, детето може и да няма генетична мутация, но примерно може да се появи по-късно друга аномалия някой пръст повече/по-малко, че бебето може да се роди глухо, сляпо или с друг проблем абе направо като се сетя какво ни беше след този преглед и пак ме стяга шапката. Много нетактично поднасяне на информацията беше.
Какво е цветна снимка и при що за лекари ходите? Sad

# 642
цветна снимка е снимка на матката и тръбите с контрастно вещество, и на мен ми е правена 2 пъти

# 643
  • София
За това си помислих и аз, но не го свързах с евентуални генетични нарушения на плода при бременнст. Мацката казва, че пренатеста ги е успокоил, т.е. за генетика е ставало дума при съветите за аборт,  а не за успешно или неуспешно износване на бременността (което повече го вързвам с цветната снимка, за която съм чувала)..

# 644
тя беше расказвала че е забременяла месеца на цветната снимка и заради това имаха такива притеснения , да ме корегира ако греша и не помня правилно Simple Smile Иначе тя не причинява последствия по принцип ако пропуснеш цикл със сигурност

Общи условия

Активация на акаунт