Отговори
# 645
тя беше расказвала че е забременяла месеца на цветната снимка и заради това имаха такива притеснения , да ме корегира ако греша и не помня правилно Simple Smile Иначе тя не причинява последствия по принцип ако пропуснеш цикл със сигурност

Да, правилно си спомняш мила. Като проблем представяха самото облъчване от снимката, което реално е било преди овулация, но твърдението беше, че яйцеклетката може да е вече увредена от рентгена🌸

# 646
слава богу всичко е наред 🥳😇

# 647
  • София
Слава Богу! Големи премеждия... но накрая ще е хубаво!

# 648
е не момичета тва е накяв ад. Значи не спах 2 дни заради запушен нос , най накрая останах сама без дете мъж куче . Така ! Намерих си капки които ми отпушиха носа , легнах си спах точно 2 часа и в момента е 3 през ноща и аз гледам сериал след вече почти 2 часа цъкане в тъпия тик ток защото мислех че ще ми се доспи от него 🥹Пратиха ме за 1 ден да се наспяяяяяяяяяяя 🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹Вие разбирате ли колко малоумно е всеки път щом имам шанса да се наспя все нещо пречи. И преди втората бременност.Но сега защо ми е тази инсомния 🥹🥹🥹🥹Ужас

# 649
Аз като стана до тоалетната (обикновено между 3 и 4ч) после по един час не мога да заспя..

# 650
Аз съм с безсъние от началото на бременността.Всъщност ако трябва да съм съвсем точна от повече от година съм така.Будя се по някое време през нощта и после минимум 2 часа будуване не ми мърдат.А откакто съм бременна ставам и по 2-3 пъти до тоалетна.Споко,свиква се Simple Smile

# 651
  • София
И аз спя лошо. Вечер ставам много до тоалетна. Снощи бих рекорда - 8 пъти. С това ставане, лягане… Не се наспивам. И в часа, в който ставах за работа и без аларма съм будна. Заспивам късно. Над нас се нанесоха украинци, които лягат в 2, но до тяхното лягане у нас се тресе. Днес ще ходим с ММ за възглавница, че вече не се търпи.

# 652
хора аз не спах изобщо 😀не смятам да свиквам ще говоря на 15 с АГ за мелатонина. Знам че може но ще го питам пак

# 653
Тъкмо подготовка за неспането следващите 2-3 години.Като се роди бебето и мелатонина няма да помогне Grinning

# 654
не забравяй че аз вече имам тодлер 😀

# 655
Закалена си Grinning

# 656
Tова с отстъпката ли е цена? На мен и така ми се вижда безумна, честно казано.

Като цяло на 95% съм убедена, че няма да си го правя теста. Бебето е добре и не смятам за нужно да давам 2К за да ми кажат същото и евентуално да ми кажат пола малко по-рано. Освен всичко до колкото разбирам ако теста покаже нещо, отново се потвърждава с амниоцентеза. Попитах ако пренаталния тест покаже нещо дали има терапии или нещо, което може да се направи в толкова ранен етап, за да повлияе на състоянието - Не. Аборт няма да правя при никакви положения, така че с теста и без - не виждам с какво ще ми помогне. Не ангажирам, разбира се, никой с мнението си.

Нямаме фамилни обременености и причини да се притесняваме толкова.
Вие вече минахте ли първа ФМ и БХС? Аз още му се чудя на пустия пренатален тест.
Около мен близки приятелки не са правили. Мойте ФМ и БХС са добре, няма нещо притеснително, но АГ каза ако имаш пари никога не е излишно. Консултирах онлайн с друг АГ също, и той потвърди няма нужда. Не става дума за парите, а че някак усещам вътрешно спокойствие и усещам опити за стрес отвън навътре. При всички положения и на мен ми казаха,че ако нещо излезе ще се прави амниоцентеза. И съм 50/50 обаче пък не знаех, че до 20 седмица може да се прави тоя тест. Как са Ви БХС ако сте правили? При мен Даун е 1:20000, другите 2 патау и другото са 1:10000. На ФМ ми каза даже върви напред всичко си му е наред на бебето. Голяма чуденка и ме напряга вече. Не е до парите, но се чудя има ли нужда просто. Все пак тези финанси ще взема нещо на детето.
Само да споделя, че разбрах че тука яко ни бръснат за тия тестове. В Германия са 199,299,399 евро, тук сме богати. Sad Simple Smile

# 657
Ако няма нужда не прави.Щом всичко е наред с бебето си живей спокойно.Ако имаше нужда щяха да ти кажат.

# 658
е не момичета тва е накяв ад. Значи не спах 2 дни заради запушен нос , най накрая останах сама без дете мъж куче . Така ! Намерих си капки които ми отпушиха носа , легнах си спах точно 2 часа и в момента е 3 през ноща и аз гледам сериал след вече почти 2 часа цъкане в тъпия тик ток защото мислех че ще ми се доспи от него 🥹Пратиха ме за 1 ден да се наспяяяяяяяяяяя 🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹Вие разбирате ли колко малоумно е всеки път щом имам шанса да се наспя все нещо пречи. И преди втората бременност.Но сега защо ми е тази инсомния 🥹🥹🥹🥹Ужас

Какво взимате за нос? Аз съм в двете крайности, но често съм със запушен нос.

# 659
тя беше расказвала че е забременяла месеца на цветната снимка и заради това имаха такива притеснения , да ме корегира ако греша и не помня правилно Simple Smile Иначе тя не причинява последствия по принцип ако пропуснеш цикл със сигурност

Да, правилно си спомняш мила. Като проблем представяха самото облъчване от снимката, което реално е било преди овулация, но твърдението беше, че яйцеклетката може да е вече увредена от рентгена🌸
Само да споделя какво аз знам за облъчването с рентген, ако ще ви успокои. Значи ако мъж си прави рентгенова снимка, се препоръчвало да минат няколко седмици преди да се правят опити за забременяване, защото реално при мъжете сперматозоидите постоянно се образуват и идеята е през тези няколко седмици да се изхвърлят ако има увредени такива от снимката и да се образуват нови. Обаче, при жените знам,че това не е необходимо и не дава никакви сигурност пропускането на месец (както и риска не се покачва толкова ако не се пропусне), защото ние се раждаме с целия си яйчников резерв, който ще ни служи през живота , не произвеждаме нови и съответно, ако има да речем увредена яйцеклетка въобще никой не може да каже дали ще е точно тази , която ще се отдели при овулацията в същия месец или пък ще е някоя друга, която ще се отдели след 5-10-20 цикъла и т.н. Не знам дали успях да го обясня като хората, но това е което аз знам, така че не го мисли толкова това облъване и според мен си карай една спокойна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт