Отговори
# 105
Оле, милата. Важното е,че всичко е било наред!
 Дано да нямаме сега такива премеждия и времето да е с нас,че сега като каза има ситуции, в които затварят магистралата или в трудно да се шофира.
На мен 50км до Варна ми се виждаха много за пътуване за прегледи и раждане, но сега като видях 100+ вече не мисля така. Интересно ми е само като дойде време за раждането как ще става с времето.

Трудно Laughing Ще ти разкажа на кратко моята история. При първото ми раждане трябваше да ме приемат  на 17.01, но естествено естествено водите ми изтекоха предната вечер в 2ч през нощта...  отделно, че раждах януари и тогава обикновено има сняг и все ме човъркаше какво ще е времето. Гледах да съм спокойна, че всичко ще е наред , а и като първескиня се успокоявах с факта, че няма да родя за 1ч.... и така имах късмета всичко да мине добре!

# 106
За плануващите да пробват бебеносене много препоръчвам една тема във фейсбук Бебе в слинг. Там често и продават раници и слингове. И ще прочетете за разликата между ергономична раница и кенгуру. Защото пазарът е пълен с кенгура на примамливи евтини цени ,които изобщо не стават за бебеносене. Че и известни личности съм виждала с такива. Ще прочетете и че не се препоръчва носене с лице напред въпреки че някои модели се рекламират с точно тази опция(разрешено е ,ако е за кратка разходка) Мое мнение е,че по-добре някоя известна марка на втора ръка(има много запазени ,тъй като не всяко бебче е фен) . Аз имам Лени Ламб и Ергобейби. Живот и здраве ще ги ползвам за трети път ☺️

# 107
Момичета, реших направо да звънна в офиса във Варна на visiontest.bg. Говорих с една дама, която ми каза, че работят и с други лаборатории. Идват директно в твоя град ,и вземат проба на място. Аз се колебая между Vision и  Prenatest, Колебая се понеже Вижън пакета вкл. 8 болести и е на цена 1150лв, а Пренатест 3 болести и близо 1800лв (в момента намелн на около 1400). Цената да не е за сметка на качеството ? Някой запознат да сподели мнение. Simple Smile

# 108
  • София
Днес се записах на женска консултация по каса. Като първо впечатление много мила АГ. Издаде ми направление за изследвания и утре ще ги пускам. Д-р Нур Алсалех във филиалана Люлин Мед в Гео Милев. На около 3 седмици иска да се прави преглед. Дава си телефона и каза, че при нужда може да се звъни, отговаря и на вайбър. Относно болничните, каза че няма проблем. На някого може да е полезна информацията, затова споделям. Simple Smile
АГ ми каза, че при инвитро се предпочита секция. Каква е връзката секцио инвитро?

# 109
LadyGL,
Аз по принцип бих желала секцио и ще ми е в пъти по-спокойно И от гледна точка на пътуването.

Няма да отварям спор за или против секциото. И за Дукат не ми се слуша, благодаря! 😉 - това не е към теб, лейди❤️

Но .. вчера моята приятелка, която роди юни, ми каза, че всъщност е родила 4 дни след като е влязла в 9-ти месец. 😀 Тя ако беше искала секцио... кога, как..?! 😀

# 110
Има много случаи на планирано секцио,бебето тръгва по-рано и докато стигнат до болницата вече е с пълно разкритие и няма време за секцио Grinning Така че последната дума все пак е на бебето кога и как да се роди.

# 111
Така е, до последно нищо не се знае. Майка ми е трябвало да роди секцио, но аз решавам да се родя по рано, в друг от планираноя град, докато са на гости на баба ми. Накрая вече е било толкова спешно,че са ме извадили с форцепс. И до ден днешен е травмирана от раждането.
Свекърва ми ражда ММ 4500кг,брат му 4000кг.
Засега имам амбиции за нормално, самото секцио ме плаши, но ако се наложи каквото такова. Макар че с тези историии не знам откъде тази смелост.
Аз не осъждам никого за избора му, има много фактори, които могат да наклонят везните в една или друга посока и за щастие имаме късмет да можем да избираме. А и в твоя случай Анастасия и според мен при теб в по-добре да е секцио, доста път имаш, а и в София трафикът в натоварен. Важното е ти да си спокойна.

П.П- интересно ми стана от чисто любопитство на колко години сте. Аз съм на 24 като догодина на 14 март ще направя 25. Винаги съм си мечтала точно на 25 вече да съм майка, не знам защо, но то взе че точно така стана.

# 112
И обратно тръгва нормално уж и нещо налага спешно секцио. На кумата ми бебчето се обърна седалищно повреме на раждането.

# 113
за пренатест Вижън е супер не се колебай и не си преплащай, не цената нее за сметка на качество аз го правя за втори път именно вижън. След като и с предишна бременност правих нипт на нифти про. Та тва ми е трети пренатален и вижън си струва Simple Smile

# 114
Така е, до последно нищо не се знае. Майка ми е трябвало да роди секцио, но аз решавам да се родя по рано, в друг от планираноя град, докато са на гости на баба ми. Накрая вече е било толкова спешно,че са ме извадили с форцепс. И до ден днешен е травмирана от раждането.
Свекърва ми ражда ММ 4500кг,брат му 4000кг.
Засега имам амбиции за нормално, самото секцио ме плаши, но ако се наложи каквото такова. Макар че с тези историии не знам откъде тази смелост.
Аз не осъждам никого за избора му, има много фактори, които могат да наклонят везните в една или друга посока и за щастие имаме късмет да можем да избираме. А и в твоя случай Анастасия и според мен при теб в по-добре да е секцио, доста път имаш, а и в София трафикът в натоварен. Важното е ти да си спокойна.

П.П- интересно ми стана от чисто любопитство на колко години сте. Аз съм на 24 като догодина на 14 март ще направя 25. Винаги съм си мечтала точно на 25 вече да съм майка, не знам защо, но то взе че точно така стана.

Аз съм на 26, като понеже терминът ми е на 01.02 , аз съм на 29.01 и не знам ще съм може би на 27 навършени или пред навършване 😁
И аз все си казвах, че живот и здраве до 30 искам да приключа с ражданията😁
На 24 се омъжих и 2 години опити сега се случиха нещата, така е било писано 🌸

# 115
Мен ме посъветваха да не се навивам нито за единия тип раждане, нито за другия. По принцип желанието ми е по възможност да родя естествено. Над 34 съм, страх ме е от коремната операция и възстановяването след това. 4 от 5 мои приятелки родиха секцио и само 1 успя да кърми след това, въпреки, че всички уж имаха желание. Ноо гледам да търся позитивите и в двете и в крайна сметка няма как да мина без едно или друго.

Утре смятам да си пусна сама изследване за кръвна група. На ЖК съм в петък, но започнах да имам съмнения за своята кръвна група и смятам да не чакам да ми дадат направление. Майка ми твърди че съм 0+, аз открих един бележник където е писано 0–, ММ е + резус фактор и той е сигурен защото често дарява.

Относно пренаталните тестове, ние за момента няма да правим. Ако има някакви поводи за притеснения тогава ще пуснем.

# 116
секциото нее причина да не кърмиш и принципно няма връзка. Аз родих секцио и имах много ама много кърма чак дарих половин фризер а гърдите са ми супер миниатюрни А с пуш ап.И всички около мен родили секцио са кърмили стига да са били наясно за тактики подходи и начин да не си спреш кърмата от неправилни подходи Simple Smile аз не съм спала И в болницата и си държах детето с мен за да суче нощем защото това е едно от най важните за стимулация на кърма , всичко що «искаше да се наспи 5 дена докато е в болницата » спряха да кърмят доста доста бързо
най добре прочетете книгата на хедра или някоя лекция с Ася . Просто кърменето нее напрактика само «Аз нямам кърма » има хора които имат много и които по малко но чак никой да няма николко това природата не го е мислила Simple Smile и не го мислете така ами най добре да се информира човек за тая тема ако иска да кърми

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 14:09 от Анонимен

# 117
Аз съм на 25 години. На 20 февруари ще направя 26. Ще видим, когато родя на колко ще съм.. 😀 Надявам се да е минал рождения ми ден и да имаме още една рибка вкъщи. ❤️🤰

Аз правих кръвна група - В+ съм. Мъжът ми също е тази.

# 118
За кръвната група аз съм с отрицателен резус фактор и имам бита инжекция след раждането. Няма нищо страшно, пускат се през бременността изследвания за антитела.
Аз съм на 24 години и чакам своето второ дете/живи и здрави/.
Първото го носих в слинг с лице към мен след много информация за пръв път чета, че не е хубави да бъде с лице към мен. Защо ако може повече информация?

# 119
да не е станало грешка , в слинготека НЕ препоръчкат с лице напред а винаги с лице към майката заради прекалената стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт