Бременни и майки от проблемното 2007

• 41 964
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Ейййййй, не съм влизала във форума от сто години!

Кайрен, честит ти сладур! Да е жив и здрав, много да ви радва!

Каке, ти до кога ще я караш с тази дебела глава? Ей на, не само не ти се е разминал антибиотика, ами и екстри в допълнение!

Сега бърз преглед на темите:

За контракциите - магнезий и това е. Не че на мен ми помага, но вече така им свикнах, че хич не ме притесняват. Спокойна съм, защото при всеки преглед ми казват, че бебето е добре /пу, пу!/. Всъщност след толкова месеци ударни дози сега имам по-малко контракции.

За главоболието - моят доктор ми беше казал още през първия триместър, че мога да пия Аулин, но аз знам, че това е силно лекарство и съм чувала, че не трябва да се пие системно. При нужда гълтам парацетамол /еферелган, ако трябва да съм честна/ - той е позволен при бременни.

За кръвното - ниското кръвно наистина е за предпочитане. Няма страшно за бебчо. Аз също съм с ниско, но се чувствам добре, обаче си пия най-редовно кола. Кръвното по правило спада по време на бременността, а в последния триместър отново се покачва в рамките на нормалното. Високото кръвно в комбинация с подуването е признак за опасност от прееклампсия. Изследвайте си урината.

За раждането и кърменето - ако се ражда секцио, няма начин да се кърми веднага, поне така си мисля, защото секциото си е коремна операция и е логично да се даде антибиотик на родилката, с цел предотвратяване на инфекции.

Засега и ние чакаме момиче, потвърдено от 4-ма различни доктори, да видим ще има ли изненади Simple Smile. Абе не че и момче ще върна - каквото, такова Simple Smile

# 46
  • Бургас
Каки, да не си мръднала от в къщи докато не свалиш температурата.
За кашлицата мога да ти кажа какво помогна на мен. След като близо 2 месеца се мъкнах с кашлица, която ту се засилваше ту намаляше , най накрая миналата седмица отидох на доктор (УНГ) и се оказа че възпалението е станало хронично и е слязло на доли по ларинкса. Доки каза да си правя инхалации с билки (подбел, слез бял бъз и мащерка), 1 с.л. сода и 1-2 с.л. мед. Като заврът билките слагаш содата и меда, мяташ една по-голяма кърпа през главата, над тенджерата с билките и дишаш през устата докато има пара или докато можеш да траеш. Направих го точно 3 пъти, и днес бях пак на преглед. Доки каза че вече съм много по-добре - то и аз го чувствам де. Между другото да пиеш много често чай от лайка с много мед  и много лимон. Сигурно ти изглежда ужасно, но помага, повярвай. Хайде и бързо да се оправяш. thumbsup

Момиче радвам се че при вас всичко е на ред.

Приятна вечер.

# 47
Здравейте момичета! Отдавна не съм се мяркала тук. Днес като се събудих щях да полудея от ужас и страх. Събудих се с твърд и подут корем и болки, все едно ми се ходи по голяма нужда. Като отидох до тоалетната в урината ми имаше розово облаче кръв, а по тоалетната хартия розово петно, доста голямо. Изглеждаше все едно, че ще ми идва. Пих веднага един но-шпа и таблетка магнезии и към болницата. Там като ме прегледаха ми казаха, че кръвта идва вероятно от спукан кръвоносен съд на плацентата, защото плацентата се разтягала. Матката е нормална, и според тях нямало причини за безпокойство. Можете обаче да си представите как се чувствам. След 2 години опити и най-накрая успех, за момент видях как всички мечти и надежди се сриват като пясъчни замъци. Прибрах се в къщи и си почивам. Междувременно кървенето спря, но ме боли ниско долу. Случвало ли ви се е подобно нещо? На мен не ми изписаха нищо. Казаха, че не е плацента превиа или отлепване на плацентата. Много ме е страх. Освен това кашлям постоянно, заради недоизлекуван преди време бронхит...

# 48
  • София
Щом имаш болки, по-добре взимай но шпа - 3х1 т. Не вреди на бебето. За всеки случай можеш да взимаш и магнезий /магнерот/ - пак 3х1. Случвало ми се е нещо подобно, но в мн. по-ранна седмица /7 г.с./. Съответно ми бяха предписани утрогестан, но шпа и магнерот.
И си почивай повечко тия дни.

# 49
elfljo, не се притеснявай, щом е само кръвоносен съд. Но и аз на твое място бих взимала Но Шпа. Аз го пиех доста дълго време докато бях с отлепена плацента и абсолютно всички доктори, при които бях, казваха, че не вреди на бебчо. По-опасни са болките, защото предизвиктват контракции.

# 50
  • София/Варна
elfljo, и оправяй кашлицата, не е полезно нито за теб, нито за бебо.

# 51
Ох, днес съм по-спокойна! Кървенето спря а и коремът не ме боли така както вчера. Пия но-шпа и магнезий и се моля никога повече да не се повтаря.

# 52
Пази корема и бебо и взимай мерки за кашлицата  Hug. Радвам се, че днес нещата са по-добри  Heart Eyes.

# 53
Добро утро, слънчева и безгрижна събота ви желая.  Grinning Аз се освестих донякъде, поне изгоних температурата, ограничих хремата, и както се сещате ми остана гадната кашлица. Явно наистина е много упорита. #2gunfire Но пък вчера ходихме на фетална морфология при д-р Димитрова. Голям кеф ми беше,  Mr. Green  размазах се направо. Даже и сега си гледам клипчетата дето ми е записала и се радвам на бебо.  Heart Eyes Жената беше много любезна, огледа ни подробно, каза че всичко си му е наред, тежи 1140 г. което било нормално за седмиците си.  WinkЕдинственото, което малко ме притесни  Embarassed е, че като и казах че според моя д-р е момче, тя първо се усъмни и ми обясни че в тази седмица тестисите били слезли от корема, а при нас не са още. Иначе при по-внимателен поглед се видя пенис, така че си оставам твърдо мъжка мама Wink Но на следващия преглед ще питам специално Стаменов, да видим той какво ще обясни.  newsm78

# 54
Каки, радвам се че оздравяваш. Hug

# 55
Момичета,след днешното изследване на кръв,разбрах че хемоглобина ми е паднал на 118,при реф.ст.120-160,но тъй като много съм чела тук за това не се притеснявам кой знае колко.Въпроса ми е мога ли да изчакам до 22 (тогава ще пътувам до София за ФМ при Стаменов)за да ми предпишат нещо за пиене или трябва веднага да взема мерки?И другото,което не е в норма е HCT(хематокрит),то е 0,35,а реф.ст. са 0,36-0,48.Немога да разбера това какво е?Ако някой е наясно и може да ми помогне ще съм ви много благодарна.

# 56
Това второто не го знам, но за хемоглобина зависи колко бързо ти е паднал. Като цяло - 118 за бременна хич не е зле, но ако преди 2 седмици е бил 140 и е паднал рязко е добре да вземеш по-скорошни мерки. На твое място бих звъннала на Стаменов да се консултирам с него, но мисля, че ще ти каже засега да не пиеш нищо  Thinking.

Другата седмица ще уточняваме датата за секцио - наближава де - към 4 седмици май останаха  Blush

Момичеееее, какво става с теб?

# 57
  • Бургас
Здравейте момичета  Hug
Надявам се че висчки сте добре и имате една спокойна и щастлива бременност. Дано "гадния" гриб ви е отминал или вече сте го забравили.
Аз отдавна не съм писала, защото последните две седмици ми бяха ужасни в емоционален план в офиса. Никога не съм предполагала, че хора с който работя повече от 10 години, но които съм помагала много  във всяко едно отношение и за които съм правила много компромиси и в личния си живот в един момент - точно когато аз имам нужда от тяхната подкрепа ще използват бременноста ми като "коз" да трупат дивиденти Аз едва ли не трябваше да се чувствам "дефектана", болна или и аз не знам каква. - Абе, луда работа. Няма да ви занимавам повече с глупости. Майната им #2gunfire (извинете ме за нецензорните приказки)
Имам обаче и една хубва новина , от вчера си имаме автомобил. Е, не е нов но пък изглежда добре - рено лагуна. Колата беше на челно място в списъка за беба, защото до сега карах служебен автомобил и мисълта че след 2-3 месеца ще трабва да се оправям с малката по автобуси и таксита не ми даваше мира.
Така че скъпи мои черпя ви за новата придобивка
 newsm38
Аngela 118 за хемоглобин за бременни не са ниски стойности, стига както ти е казала Aya  да не са се смъкнали рязко. Моите показания  преди месец бяха 114 и Стаменов ми изписа Maltofer -10 дни 3х1. При мен стойностите бяха започнали да падат с 10 единици на месец - и ми казаха че е нормално. Не се притеснявай - 22 не е толкова далеч. Но ако една консултация потелефона ще те успкои - обади се на Стаменов. Повечето доктори не смятат че при такива стойности на хемоглобина трябва да се предприема нещо. Дори тук ми казаха, че в Бургас докторите изписвали нещо ако хемоглобина падне под 100 (което няма даго коментирам newsm78) Така, че не се притеснявай.
Aya , мила, то не останало   Hug Ти си герой
Пожелавам ви страхотни почивни дни, през които да се заредите само с положителна енергия
  bouquet

# 58
Като заговорихте за хемоглобина и от мен един въпрос - колко често се правят кръвни изследвания, защото аз досега съм си правила само веднъж.

# 59
  • Бургас
Aз ги правя веднъж в месеца. Обикновенно преди да отида на преглед. Според мен ако всичко върви нормално не не необходимо да ги правиш по-често.

Общи условия

Активация на акаунт