💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 108

• 39 347
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Привет момичета Hug
Благодаря ви за хубавите думи!. Heart Exl
темата набързо я скалъпих, че да има къде да пишем.
Не успях да мина по-рано.....
също мисля къде да кача сериите на Алие, но изчаквам малко. имам някои варианти в предвид.
Пепи,ти се научи да правиш гифчета с тел. Wink или ги взимаш направени?
Фенче Kissing Heart, когато започнаха да дават КГ по бтв/тогава се появих в темата/ доста време гледах едновременно и сериите със суб. в Кейфисеира,  но после сайта престана да съществува..... не, че е толкова важно.

новосподелена от 2022

лека вечер!!

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 21:00 от Airra

# 16
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното и реакциите!!!
Гифчетата са от еп. 2 на Семейство.

Предупреждавам ви, че постът ми е дълъг
и няма да се разсърдя, ако не го четете и коментирате!!!
По въпроса за преводите вече сте писали как е било.
От както съм във форума това е един проблем, който ту затихва,
ту се възпламенява между преводаческите групи и все нещо ново се случва.
В началото около ЗП нямаше никакви преводи.
Започнах да го гледах в оригинал, след това малко на руски,
но пак опрях до оригинала след време.
Тогава се появяваха и нещо като резюмета, от тези които знаят турски.
Имаше даже тема за изучаване на турски. Имаше и как се четат буквите.
Например ı - ъ, ş - ш, ç - ч, с - дж, ö - йо, ğ - не се чете, ...
Както Kıvanç Tatlıtuğ - Къванч Татлъту, Toygar Işıklı - Тойгар Ъшъклъ.
Та за следващите сериали, след ЗП се появиха руски и английски преводи,
които се превеждаха на български във viki, сформираха се екипи и ... ,
докато viki го закриха. Това беше по времето около Фатмагюл и КГ. 
Честно казано повече се изнервях да чакам, да трият, ... 
и още от КГ започнах да гледам в оригинал дизитата.
От епизод на епизод все повече схващах нещата.
Така продължих и с други сериали, които нямат превод на бг.
Ако нещо не съм разбрала, търсех  руския превод,
но много често и от там не ми ставаше ясно.
Не помня вече колко дизита съм гледала, но и вие явно не сте гледали малко.
Та към днес да казвате - нищо не разбирам на турски, не ви вярвам.
Непрекъснато търсите руския, английския, без да се усетите, че в основни линии,
всичко се разбира на турски. Дори забелязвам, че най точно казаното е на турски.
Да, съгласна съм, че за да обсъждам даден сериал,
ако няма превод на български със субтитри, не бих писала и дълги постове.
Но пък бих писала какво съм разбрала по съдържанието.
Да направя и уточнение, че само част от КСШ и ДК съм гледала на бтв.
Там не само превода, но и озвучаването и рязането дразнят,
но има и друго, което променя смисъла на целия сериал.
А да не говорим за заглавията. Който и сериал да ми кажете сега, че върви по бтв,
или нова, ще кажа, че не съм го гледала и не знам за него.
Това не се отнася разбира се, за сериалите на Къванч и Берен.
Още от Перла се чудех как пък от Гюмюш - сребро, прекръстиха героинята на Инджи.
И това Двама завинаги, а се оказа, че единият го няма.
Извинете, че ви надух главите!!! Пак ще пиша по въпроса друг път.
Много съжалявам за сайта Любими сериали с превод. 
Мислех си, че след  като беше изтрит в YT канала на екипа с преводите,
сега няма да се случи това и че vk е по-надеждно място.  Ама не било.
Затова пак се връщам на предложението си, в краен случай!!!
който каквото превежда от дадена серия да го слага тук като текст.
Тук няма да се загуби. Тук няма да го изтрият заради авторски права.
А после ако се намери вариант за субтитри и качване ... добре дошло.
Благодаря, че сте сложили линковете на руски за Семейство,
дето има преводи със субтитри и озвучка.
Значи ще има от къде да се превежда.
Другия сайт с турк.ру съм писала, че ме е блокирал.
За гифчетата нямах предвид телеграми и инастаграми,
и не качването тук до 5 МВ, а как се правят.
Сваля се видеото или гифчето на компа,
после това видео се качва на сайт с програма за правене на гифчета,
и чак след като стане гифчето , тогава може да се качи с линк тук ако е до 5МВ.
В много случаи не е само копиране на адреса от там където сте ги видели.
Има изисквания и за големината на видеото.
Не може да сложиш цялата серия за да изрежеш 15-20 секунди. ... 
И едно е правене на гиф, друго е качване на страницата тук като изображение.   
Така. До тук добре. Извинете!!!

И понеже до тук бях "кратка", ще продължа.
Може да прескочите спойлера.
Вчера бях много уморена.

Скрит текст:
Ходих на погребение, а преди това цяла нощ не можах да спя,
заради климат, ... , и свалях Семейството ..., не всичко бях прочела, ...
В главата ми сто бръмбара и за това писах  напред назад.
Та сега по реда на нещата. Погребението не беше толкова драматично,
но за мен беше вълнуващо, защото починалият беше бащата
на близко голямо семейство, при чийто син работех в издателството. 
Не бях виждала всички от семейството заедно отдавна, а преди ги виждах често.
Малко се притеснявах, защото тук друг е реда, други са ритуалите, други са хората. 
Много високо ниво на присъстващите - журналисти, дейци на изкуството, издатели,
познати лица от тв екрана, ... Все отбрани хора.
Не ми се ходеше много, защото макар и близко поради ремонти,
трябваше да мина през Кайлъка за гарата в Плевен,
или през Младост за Лозенец в София, ако съм на Плиска.
Та си поръчах такси на отиване. Таксито с такса на цените на градския транспорт.
Питаха ме за връщане, но гордо им казах, че сама ще се прибера.
Всичко там на ритуала беше много добре. Няма ревове и ...
Опечалените говорят за щастливите моменти с починалият.
Няма никаква тягостна атмосфера, звучи любимата тиха музика на този,
който си отива, дори по алеите към мястото в гробищния парк.
После всички се връщат в павилиона за чай, кафе и сандвичи, разговори,
прегръдки, усмивки, благодарят, че си почел семейството, ....
До тук добре. Тръгнах си, Излизам от гробищния парк и не знам на къде.
Хора почти няма. Срещам една жена и я питам ... Направо, наляво, наляво, ...
Не мога да се ориентирам, защото попадам в друг парк,
а там инцидентно бягащи младежи по алеите за здраве.
Вдигам ръка на един, той си вади слушалките от ушите и ...
наляво, наляво около 20 минути пеш. Стигам до познато място.
Да, да познато ама с нови сгради, високи и ...
До спирката, на която искам да ида, няма път за пешеходци.
Мога само да пресека огромно трасе и да се окажа на друго непознато място.
Пресичам и се озовавам в един голям бизнес център.
Въртя се и съзирам една малка табела - метро.
А, това е новото метро север-юг. На мен ми трябва от запад-изток към центъра.
Та след четене на картата, се сещам, че трябва да взема метрото за юг,
където се пресича със запад-изток и от там да се прекача за изток-център.
И една вметка. Няма къде и кого да питаш. Всичко е на автомат и има карти и табели.
Слизам в новото метро. Много красиво. Идва влакчето.
На следващата спирка слизам и съм се ухилила до ушите. Напълно познато място.
След три спирки съм си у нас. Гроги съм, но нали докторите все ми казват да ходя.
Е, изпълних си нормата поне за три седмици и спах днес до обед.

Приятни занимания, дружки!!!

# 17
Айре, много, много ти благодаря за новата тема. Как може да кажеш, че ей така на бързо си я спретнала? Та тя е супер. Аз ще си призная нещо. Всеки път, ама всеки път си чета подробно първият пост, разглеждам снимките и все ми е като за сефте. Simple Smile Много ти благодаря.  И да си кажа, че тази шапка или както се казва картинката на темата ми е една от най-любимите, които съм виждала до сега. Това синьо....

По въпроса за свалените сериали-просто нямам думи. Реално мен не ме бърка изобщо. Така или иначе ги гледам само с руски субтитри. Само и единствено на Семейство съм гледала 2 епизода с бг превод. НО! Това е такъв огромен труд и то безвъзмезден, толкова часове работа, толкова удоволствие за всеки фен. Много мъчно ми стана. Дано се намери решение, а то със сигурност, ще се, но малко да се успокоят нещата.

Да кажа и още нещо. Смятам, че трябва да има наказания, съд и затвор с присъда за тежък, тъмничен режим за всички гадняри сценаристи, които си убиват някой от ГГ в края на сериала. Не може така, бе, хора! НЕ МО ЖЕ!
За Сблъсък говоря. Елчин ми е много, много любима. Честно казано изобщо не си преставях как ще стои до Къванч. Ох, този пък Къванч няма ли да си хареса сценарий и да играе в нещо весело и безгрижно. Еми мега драматичен актьор, тежки образи, многопластови, изстрадани, преживени, изиграни, така че да те държат в тъмното и да се сещаш за тях. Харесвам го много този актьор. Много е талантлив.
Чак сега разбрах какво в него не ми харесва в младите му години. Не е правилната дума не ми харесва. Не знам, коя точно да употребя, но като млад е толкова красив, че чак накъртва. Някак съвършен, като тези, които едно време ги рисуваха, а сега ИИ ги създава. Сега вече с възрастта е малко по....ох, не знам. Толкова па да ми е беден речника. Аман, начи! Пак е красив, харизматичен, но някак по-мъжествен ли да кажа, по не груб, абе харесва ми. Точка!
От изгледаните до тук сериали най-красивата му партньорка за мен е тази от ЗП, а най-любима ми е Девин Simple Smile

Леле, Дива, бая премеждия си имала докато се прибереш.

Да ви благодаря за всичко споделено, да ви пожелая прохладна вечер, спокоен сън и утре да сте наспани, усмихнати и щастливи!

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 23:12 от Бл@гуна

# 18
Диве, е аз като ти казвам, че не вдявам повече от десетина, петнайсет турски думи те на! Stuck Out Tongue Closed Eyes Добре, аз ще разбера за какво все пак иде реч, главно заради уникалните актьори, ще усетя емоциите им, ама на мен диалозите в Семейство са ми най-важни! Пък и не съм гледала много сериали, освен Кивовите, колкото и да не ти се вярва, не знам дали са повече от 10 изгледаните до край, най- много да са 15, ама не, даже 15 са много.  А от тези, дето ги дават по телевизията, съм гледала единствено Една жена от - до. Бях се зарекла да доизгледам Чукура, че гледах само 1 сезон по тв- то, ама къде ти, толкова често забравях, че го дават и отново не успях Smile Между другото дават ли го още по Лейдито ?  Thinking
Цитат
Затова пак се връщам на предложението си, в краен случай!!!
който каквото превежда от дадена серия да го слага тук като текст.
Екипа ни ли имаш предвид ? Не мисля, че Евето и Галка ще се занимават с това тук Thinking
Лелее, бая си си походила!
Айре Heart Eyes е, тогава значи си видяла каква беше разликата в двата превода Hands Plus1
Благи, ти си изгледала Сблъсък ??? Браво! Hands Clap А хареса ли ти, изключвайки финала ? За Къванч ясно Smile Какво ще кажеш за момиченцето, което играеше Айлин ? Мен ме съсипа, толкова уникално талантлива от сега още Heart С глас съм плакала на някои сцени с нея, толкова искрена и естествена игра показа Cry
Много съм съгласна с теб, благодаря! Kiss
Цитат
Еми мега драматичен актьор, тежки образи, многопластови, изстрадани, преживени, изиграни, така че да те държат в тъмното и да се сещаш за тях. Харесвам го много този актьор. Много е талантлив.
С това също! Hands Plus1
Цитат
Не знам, коя точно да употребя, но като млад е толкова красив, че чак накъртва. Някак съвършен, като тези, които едно време ги рисуваха, а сега ИИ ги създава. Сега вече с възрастта е малко по....ох, не знам. Толкова па да ми е беден речника. Аман, начи! Пак е красив, харизматичен, но някак по-мъжествен ли да кажа, по не груб, абе харесва ми. Точка!
Да, чак нахално красив беше на младини Къванч, права си! Smile Ама пък аз харесвам съвършенството , заради това забравих накъде бях тръгнала , когато го видях за първи път Smile А точната дума за сега как изглежда е именно тази - по- мъжествен и още по- секси! Hands Plus1

Лекинка! Hug

# 19
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Благодаря ви за всичко споделено 😍.

Айре, хубавото на общуването с младежите е, че винаги може да си в крак с новостите 😜 Това, което ме научиха се казва ezgif. Аз го ползвам на телефона от Гугъл, не съм търсила дали има приложение. Лесно се случват нещата.Но аз си тегля видео от ИГ. Сега съм си поставила за цел да изуча Тик Ток, че изоставам от младежта, Благи ще помага 😜 нещо не мога да се ориентирам  как се случват нещата.

Диве, е аз само Сблъсък и Семейство съм гледала онлайн, всичко друго на телевизията, затова и в началото много се чудих, защо хората недоволстват от дублажа. Сега вече знам.
Фени, моята молба е ако има моменти, в които аз примерно не съм разбрала някой думички тук да ги превеждаш, така както правиш със статиите. Например не разбрах от тази до тази минута какво точно казаха и така.
И ще видим как ще се отплащам ❤️ че като гледам и на ваш гръб са се възползвали.
И ако нещо съм разбрала за себе си това е, че аз чужд език няма да науча. Ученето само на чужди имена за мен е истинско изпитание, а на чужд език абсурд. Мисля, че ми липсва тази програма в главата 😂

Благи, напълно съм съгласна с теб за някои сценаристите и на първо място е Али Айдън. Но пък Къванч и Елчин си паснаха толкова добре. Много ми харесва, че Къванч приема точно роли, в който играе зряла любов.

Феновете забелязват невероятни неща.

Серенай като, че ли ще се окаже, че все пак е с къса коса.

Тя цъфти направо в момента. Дали няма любов? Лайк от Керем и вълнение за феновете 😊

Хубав ден, момичета 🤗🤗🤗

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 10:00 от pe04

# 20
Oх, Пепе, какво разкошно кафе си сервирала. Сега, ако ми кажеш и какво точно пише на чашата, ще съм ти много благодарна. Увеличавам, увеличавам, но се размзава. Grinning Думичката в черното поле не виждам. Сладки?
Някога, когато се пенсионирам и всички от безбройните деца, племенници и подобни роднини станат милионери са ми обещали да ми купят къща, собствена, с такава гледка Joy Аз да доживея, те пък да станат и ще ви поканя на кафе с мекичка и сладко от горски ягоди. Гледай, как се пренесох в бъдещето от една снимка. Кеф!

Да си кажа, че въпреки края на мен лично много ми хареса Сблъсък. Детенцето е феноменално. В доста сериали има красиви и талантливи дечица, но това ми е в топ 3 просто. То само с очички изразява такива емоции. Както ми е "трудно" да се разплача си изплаках очите. Заради този Къванч такива жертви правя, начи... Аз, която се бях зарекла нищо друго освен ромком да не гледам, покрай него бая си поплаквам Simple Smile
От както имам проблеми ми е доста трудно да помня, бъркам доста, но покрай тези сериали толкова турски думи научих Grinning че и цели фрази. В началото на сезона бяхме в Турция, охоооо, бая си попираказвах със сервитьорите, те пък ме питат да нямам гадже турчин, че все думи като любов, любима, обичам те, единствената ми и подобни знам. Но смешното е, че повечето думи си ги превеждам през руски. Явно слушането на турски език в комбинация с руски превод води до този резултат.
У нас реално се използваха много турцизми, но това го разбрах чак сега. Баба Бог да я прости, на всички ни казваше джанъм. Винаги. Те са преселници и като дете съм израснала с тях, та във времето ми костваше усилие да си изчистя речника от тях, но някои и до сега не мога. Такива са-ама, демек и още няколко.

Серенай, май наистина е с къса коса. Тези дни си прехвърлих Шахмаран, там каква коса разкошна има... Както й е кеф на нея, де. Коса е, расте.
По принцип не се интересувам от личния живот на актьорите, не ги коментирам, не търся никаква информация, обаче понеже сега гледам летния сериал на Керем и в темата се коментират тези лайкове, че и сестра му я последвала и още някой си, а и преди са били близки, та ги подозират.
Странна двойка са ми.

Феновете са най-големите детективи. Признала съм ги отвсякъде! Обаче много ми харесаха бижутата на Къванч и Башак, бих носила с удоволствие. Имате ли идея дали са много скъпи?

Приятна и лежерна неделя ви пожелавам!
И да не забравите, че днес е ден за къпане Joy

# 21
Благи, мисля, че пише СЛАДКИ 😍
Аз сутринта рано, рано разходих кучето/ затова съм тук 😜/ и го уморих от ходене или жега, та тая снимка много ми допадна, а и много обичам планината.
О, ще се окаже, че аз съм "най- дебелокожа" Да се разплача е почти невъзможно, единствено изключение за сега е финала на "Хайде, сине" . Там без изключение всеки път си рева, а съм го гледала толкова пъти и всъщност финала е щастлив, но винаги се случва едно и също.

Интересувам се основно и главно от Къванч, но няма как, когато има проект да не се интересувам и от партньорите му. Когато попаднах тук, сигурно е съвпаднало с края на връзката между Серенай и Керем, и това много се обсъждаше във ВК. Аз така научих за неговото съществуване 😂 Та оттам знам.
Живи и здрави да са всички, но само Къванч ми е на сърце.❤️

Хакан Бономо, като че ли има рожден ден.
Жив и здрав да е и той, само да не попада в "нашия" списък, Благи 😜

Ето го "звяра"

Това е линк към страницата на сайта за бижута. Скъпички са, но сайта веднага разпозна, че съм от България и сложи цената в долари, за турците цената е друга. Така става и със сайта на Мави, аз затова си поръчвах дънките от там на една българка в Турция и тя после ми ги изпраща, цената е коренно различна. Но много ми харесват бижута и на мен.
https://lunamerdin.com/?fbclid=PAAaZZihMHdyxC4PWSQvltABGc9fj3gRp … 9jNON9HQRwul5ywj4

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 11:11 от pe04

# 22
Привет, дружки! Hug

Пепи, Благи, благодаря ви за споделеното! Kiss
И за мен важи това Smile И то много отдавна.
Цитат
Живи и здрави да са всички, но само Къванч ми е на сърце.❤️

Пепче, разбира се, още вчера ти казах, че няма проблем да помогна, ако нещо не си разбрала Hands Point Up Дано обаче стане възможно да си го гледаме на български, де.
Благи, радвам се, че ти е харесал Сблъсък, и на нас тук ни е много любим.А за Киво всички жертви си заслужават, голям талант е наистина! Heart А хареса ли ти нашия Иво Аръков ?
Една от любимите ми сцени Smile

Не знам дали Хакан Бономо днес е рожденик, ако е, да е жив и здрав, но малкия ми син е такъв. Да ви почерпя, макар и виртуално за негово здраве! Hug
Скрит текст:

Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 23
Фени, честит празник 😍
Живо и здраво да ти е синчето !

Големи изкушения си сложила да знаеш. Като се видим ще се поглезим.😜

Още една рожденичка.

Многото лица на Кузей, специално за теб 😘

# 24
Здравейте Благодаря за споделеното Айре благодаря за новата тема Супер си е както винаги
Фенче всичко най-хубаво пожелавам на сина ти

# 25
Фени, да ти е живо, здраво, обичано и щастливо момчето!

Ох, Иво Аръков ли е руснака? Толкова ми беше познат, но реално не прилича на себе си, то се е напомпил яко.
Брат е на едно момиче, което беше преди години секретарка в един софийски офис, с който работихме. Много приятно и възпитано момиче.Не съм с много приятни впечатления от момчето и в сериала ми беше противен Grinning Никога нямаше да се сетя обаче. Добре се справи, де, не мога да отрека. В този сериал даже Мелиса Памук ми хареса как играе. Нея я харесвам много, красива ми е, но като актриса....Даже и Буче ми хареса как игра, а в Рибарчето ми се струваше най-бездарното същество. Абе още съм под влиянието на сериала и то ми личи. Много, много ми хареса. Може бе пак ще го изгледам, някога.

Пепи, благодаря за линка с бижутата на Башак. Ами, да, харесват ми, бих носила, но ще чакам милионерите ми да ми подарят Grinning
Мен ме засича в Холандия и също ми дава цени в долари. Добри са. Simple Smile
Добре че отворих сайта, та разбрах, че не съм си изключила ВПН и се чудя, защо някои сайтове не ми ги отваря Joy

# 26
Здравейте, момичета!

Честит празник, Фени!
Да ви е живо и здраво синчето и само радост да ви носи!
Благодаря за почерпката!

Момичета, благодаря ви за обстойните коментари, снимки и гифки. С интерес ви чета и се замислям върху много от темите, които обсъждате.
     Оказва се, че сериалите с Киво съм гледала само по тв. И това не ми е попречило да усетя таланта и да се прехласна по красотата и харизмата на актьора. Чакала съм с огромно нетърпение всяка негова поява на екран. Плени ме в „Перла”, остави ме без дъх в „Забранения плод”, а в „Север Юг” сякаш го преоткрих отново.
     И най-интересното е, че харесах и партньорките му.  Имам чувството, че с която и актриса да си партнира се получава невероятна спойка. И това се дължи на магнетизма на Къванч, той сякаш ги омагьосва с присъствие и умение да се превъплъщава и те неусетно следват ритъма му.
     Много късно открих форума, а още по-късно разбрах, че има момичета, които на добра воля превеждат сериалите на бълг. език. Тогава вече усетих какво е да гледаш турски сериал с бг. субтитри. Да можеш да чуваш гласа на любимия актьор, да усещаш всяка промяна в интонацията – удоволствие си е.           
    Гледам турски сериали с руски субтитри и озвучка, но няма нищо по-вълнуващо от това да гледаш с бг. субтитри. Тогава удоволствието е пълно, диалозите довършват цялостната картина, защото усещам детайла и скрития подтекст.
    Силно се надявам, че кампанията по премахването на преведените сериали скоро ще приключи и ще можем да се насладим на „Семейство” с бг. превод.

Благи, напълно съм съгласна с казаното от теб. Просто няма какво друго да добавя.
Цитат
Еми мега драматичен актьор, тежки образи, многопластови, изстрадани, преживени, изиграни, така че да те държат в тъмното и да се сещаш за тях. Харесвам го много този актьор. Много е талантлив.

Приятен следобед, момичета!

# 27

Леле мале.🔥🔥🔥

# 28
Пепи Wink

и от мен, леле мале Heart Eyes Nature Fire
хич не е в стила му- такива снимки....
но си личеше от другите, че бая тренира!
примерно тук

Момичета с интерес ви изчетох, благодаря за споделеното!!
утре ще пише повече....
Фенче Kissing Heart, много здраве , щастие и късмет на твоето момче! Flowers Four Leaf Clover

# 29
Скъпи дружки - Пепи, Терзи, Благи, Еми, Айре Heart Eyes благодаря ви за прекрасните пожелания!  
Минавам набързо, само за да кажа Уауу !!! ... за каква ли роля се готви Къванч  Във всеки случай не за Саръ Сарухан Страхотен е! Heart

Оставям ви, че имам скъпи гости, имайте хубава вечер! Hug

Общи условия

Активация на акаунт