💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 108

• 39 356
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • au bout du monde
11 епизод  Аслан и Девин

Видяхте ли, че пак ще ходят на сватба. В кадъра с шарения тоалет се вижда булката отзад.

Относно спойлера.

Скрит текст:
Девин имaла някаква болест, заради която изгубила бебето. И няма да може да има деца. Не се знае каква е болестта и дали се лекува. Някои вече мислят, че тя ще умре накрая.

Вероятно бебето е изгубено вече, и за това тя пие и е в такова състояние.  

За жалост четох, че отношенията им щели да охладнеят 😭 дано да не е така. Дано Аслан да е прав, че любовта лекува.

И един коментар, на който попаднах:
"Нека поговорим за това как той ще я всмуче отново в този жив ад. Иронията? Самият той се опитва да се измъкне оттам. Това е буквално идеалният кръг, от който не можете да излезете.
Определението за "специален кръг в ада"."

Аслан отново иска да я завлече в този ад, от който няма измъкване. Това е омагьоан кръг. Много ми се иска да има надежда, да покажат,  че въпреки всичко те ще успея да се съхранят и да не пострадат.
За жалост Джихан е започнал отмъщението си и то ще е насочено и срещу Девин. Казва, че ще отнеме всичко от Аслан. Девин се оказва спасителното въже за Аслан, но в опита си той да се спаси, може да погуби нея. За Девин наситина ще е най-добре да е далеч от Аслан.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 11:17 от La Libellule

# 631
  • София
Здравейте прекрасни!
Аз още не съм започнала да гледам новият сериал на Къванч. Но, като чета коментарите доста хора са луднали по него. А, двойката била направо взривяваща, и е надскочила е доста тандема Бехлюл и Бихтер.  Май и аз ще започна да го гледам. Видях, че на първа страница са качени сериите. Без регистрация ли се гледат?

# 632
  • au bout du monde
Май и аз ще започна да го гледам. Видях, че на първа страница са качени сериите. Без регистрация ли се гледат?

За жалост линковете на първа страница са неактивни вече.

Ето тук може да ги гледаш:
Епизод 1 https://www.vbox7.com/play:657fa42092

Епизод 2 https://www.vbox7.com/play:0233e27167

Епизод 3 https://playtube.tv/watch/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D … 3PcN1zh9hjfH.html

Пишеш в гугъл и проверяваш кои линкове работят.

# 633
  • София
Сега да ви разкажа нещо. Преди няколко седмици ходихме до Истанбул. Пътувахме с едни мацки от Пловдив, луди по сериала. Бяха разбрали, че сериала се снима в някакво имение в Zekeriyaköy. Ходиха до там, обикаляли,  но не намерили самото имение. После ми показаха снимка на някакъв ресторант. И там, нещо се развивало действието. Искали да влязат, но първо било само с резервации от преди няколко седмици, и второ адски скъпо. Ресторанта беше нещо с като розова/червена козирка. Прехвърлиха ми няколко снимки. Ще видя, ако не съм ги  изтрила по грешка, и ги намеря ще ги кача. Мислех да тръгна с тях, но направих бърза справка в темата и видях, че сега не снимат, и вероятността да видя Къванч е нулева.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 14:28 от Markito

# 634
Здравейте прекрасни!
Аз още не съм започнала да гледам новият сериал на Къванч. Но, като чета коментарите доста хора са луднали по него. А, двойката била направо взривяваща, и е надскочила е доста тандема Бехлюл и Бихтер.  Май и аз ще започна да го гледам. Видях, че на първа страница са качени сериите. Без регистрация ли се гледат?
Привет Маркито, радвам се да те видя!!
много е готин новия сериал на Къванч Hands Plus1
тук съм качила сериите, които вървят без регистрация, има ги и на 1 стр.
https://docs.google.com/document/d/12SHXHK26Ftu-H-03R6jYfeJb4o4z … niJnpXD7SjuE/edit
но да знаеш, че 2 сезон започва след 5 дена.

Момичета, благодаря за споделеното, ще пиша по-късно.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 20:36 от Airra

# 635
  • au bout du monde
Ето и 4 епизод малко закъснях с него

12 епизод

13 епизод

# 636
Здравейте, момичета!
Маркито, добре дошла! Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко, което сте споделили. Green Heart
Всяко наблюдение ще ни води към това постепенно да разберем за какво става дума. Нашият сценарист е философ и обича символи, ще трябва да го следваме, за да го разбираме.

На ръката на Девин има слонче, но Хакан Бономо е поставил до слончето сърце. При това сърце в пламъци, което вероятно гори в някакви силни чувства.
Попаднах на една статия за турския психиатър проф.д-р Невзат Тархан, който изгражда своята терапия върху притчите на почитания персийски поет и мъдрец Руми. Струва ми се, че тук се дават отговори на въпросите, които ни интересуват. Особено притчата - още една притча, освен другата за лова на слонове, сега за „Онези, които ядат малки слончета“. Извадила съм някои мисли, които имат пряко отношение към историята и героите в Семейство, но ще разберете смисъла, само ако прочетете и статията.

„Човек не бива да се държи както му се иска, а както знае, че е правилно“.
„Истинската победа е онази, която човек постига над себе си.“
„Ако съвестта предупреждава за нещо, то трябва да я послушаме.“
„Най-велика е победата на индивида над собствената му личност.“
„Възпитанието на характера прилича на опитомяването на кон.“

https://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/6796-vazpitanieto-na- … evzat-tarhan.html

Ако следваме това, за което става дума в тази статия, „гладните“ герои, които са действали водени от своите чувства и са „яли от слончето“ изглеждат така: Иляс е убил баща си; бандата мъже са отишли да ликвидират бащата и  - по стечение на обстоятелствата и майката, като Юсуф е главният невъздържал се от желанието си за забогатяване и власт; Серхат не е овладял страстите си и убива момичета; Аслан от невъздържан гняв почти щеше да убие Толга, заради сестра си уби Ати и накрая от ревност влезе в почти смъртноносна схватка  с брат си; Джихан обезумя от историята, която научи и беше готов да убие Аслан и да разруши дома на Сойкан. Това са само примери има и още, въпросът е, че героите не могат да обуздаят горещите си сърца, да ги контролират и да действат водени от съвестта си. После „изстиват“, съжаляват, страдат като Аслан, а Юсуф дори се е самоубил.
Вероятно в позицията на слонче трябва да видим Девин пред гнева на Аслан и той във всеки момент може "да я изяде". Неговият  гняв не е насочен срещу самата нея, напротив, той я пази от себе си, но тя е въвлечена в неговия начин на живот и невъздържани чувства на гняв и, от една страна, е принудена да действа като него, а от друга, тя може да стане негова жертва, когато той влезе в затвора или сам загине.
Спасението е във „възпитанието на характера като опитомяването на кон“. Дали Аслан ще може да извърви пътя от дивия лъв до опитомен кон? Това би била негова победа над самия себе си, когато водеща за него ще стане съвестта, а не чувствата. Баща му си е отишъл от този свят с болна съвест, дано Аслан успее да се спре да действа само емоционално.
Това ми се иска да може и Джихан. Оставихме и двамата при тяхната първа реакция, която беше чисто емоционална. Между Аслан и Джихан се очертават посредници: жена адвокат и Девин, т.е. правото и психологията. Не са случайни професиите на двете жени, ще видим как ще помагат. Освен това, свързва ги и онази броеница, която Джихан подари на Аслан на сватбата – тук връзката е баща им. А може би и други посредници ще има: Хюлия, Лейля.
Дано на финала до слончето Хакан Бономо е предвидил чисто сърце. Heart Animal Elephant

Една друга статия насочва към различните възможни интерпретации на татуировката на слон. За да е точно и оттук взимам директно текст:
https://itattoo.techinfus.com/bg/tatu-slon
„Върху тялото на момиче слонът се асоциира с независимост и превъзходство над мъжа. Тази символика е свързана с матриархата в стадата слонове. Мъжките слонове рядко са лидери. Обикновено мъжките животни напускат стадото и стават изгнаници, когато достигнат полова зрялост. Те трябва да живеят самостоятелно, но по време на брачния сезон се приближават до женските, за да се чифтосат.“ 
„Научно доказано е, че слоновете са състрадателни и алтруистични – те редовно помагат на другите, без да имат особена полза за себе си.“
„Може да се случи и така, че женската слоница да не може да се грижи за малкото си слонче след раждането на първото си малко. В такъв случай по-опитната майка-слон поема отговорността по време на етапа на кърмене.
Поради тази причина рисунката на слон се поставя като знак за дружелюбност в обществото. Носителят се отличава със съпричастност и винаги е готов да помогне…Татуирането на слон е начин да се покаже добра воля и положително отношение.“
„Разгневеният слон обаче е способен да разруши всичко по пътя си. Следователно има отрицателни примери за татуировки на слонове.“
В нашия случай Девин със слонче на ръката е всичко това, което женското животно символизира. Заедно с това може би ни подготвят, че Девин и Аслан ще отглеждат дете, което няма да е тяхно биологично. Отдавна си мисля, че те може би ще осиновят децата на Лейля, ако с нея се случи нещо, а Толга влезе в затвора или го стигне нещо друго.
Интересно ми прозвуча това, че в един и същи момент Аслан споменава „дъщеря“, а Лейля се връща при майка си с думите „твоята дъщеря“.
И още нещо, на сватбата в еп.1 двамата седнаха при децата, шегуваха се кой искал повече брак и деца, по-нататък Девин се ядоса във връзка с предбрачния договор, че Аслан не я е питал дали изобщо иска деца. И във фрагмана отново на сватба ще се случи нещо от този кръг въпроси. Може би всички тези моменти имат връзка, която ще разберем, когато видим действието нататък.
Аслан трябва да преосмисли поведението си и много бързо да тръгне по друг път: хладно, с ум и Девин до него. Много ми се иска и Хюлия да е с тях. Изобщо – жените да поемат нещата в свои ръце и дано двете жени от портретите на стената се обърнат една към друга.   

Двата символа: сърце в пламъци и слонче са и обобщение за мъж и жена.
Доколкото преди всичко мъжете са първосигнални, не че няма и такива жени.

# 637
  • au bout du monde
Надявам се слонът да е на хубаво. Щом е сложил сърца, значи ще се отнася за Девин и Аслан.
Скоро ще разберем какво е намислил Хакан. Нямам търпение честно. В главата ми вече е тотална каша. А аз не издържам LaughingLaughingLaughing

# 638
Привет! Благодаря за интересните коментари и всичко споделено! Heart
Може би голямата драма започва във втори сезон. Всички против Аслан.
Разбира се, че Девин му е нужна и вероятно единственият човек, на когото може да има доверие.
В цялата джунгла, в която му предстои да оцелява тя е неговата сила, смисъл и утеха.
Девин е твърде уморена от всичко, което я връхлетя. Уплашена е. Чувства се виновна. На косъм да изцапа ръцете си с кръв. Да стане убийца. Тя неистово иска да си върне свободата. Липсват и въздухът и светлината на отминалите дни.
Въпросът е, че Аслан и Девин  първоначално  си бяха нужни, за да лекуват раните си един чрез друг.
Във втори сезон, може би, ще ги лекуват един с друг. Но не е само това.
Сценаристът ще ни покаже, че понякога да обичаш не е достатъчно, но и без любов - животът няма смисъл.
Или .... и любовта е необходима, за да продължиш да живееш.
Кой е по-големият оптимист от двамата? Аслан се е хванал за истината, но не иска да изпусне и любовта.
Истината е, че той няма вина за миналото на своите родители и техните грехове. Истината е, че той е синът,
който трябва да наследи създаденото. Истината е, че той обича Девин. Не се е отказал да изчисти живота си и
да постигне онова, към което беше тръгнал. И иска да го направи с Девин. Ето всичко това подхранва неговия оптимизъм.
Сигурно ли е, че детето го няма?

# 639
Фенче Kissing Heart, Пепи, Коте Kissing Heart мерси за споделеното!!
Камилита, да ти благодаря със закъснение за фрага със субки!! и другите видеа!!
Скрит текст:
и аз четох в ТТ едно доста лошо предположение за бъдещето на Девин, въобще не ми хареса Angry
надявам се накрая и двамата с Аслан да са живи! Hands Plus1
иначе ще ни дойде в повече, особено на тия от нас, които следим всичко от кариерата на Киво.
в последните му два сериала-главните героини умряха/Зейнеп и Дефне/
надявам се тук да не гледаме нещо пособно...Hands Pray
Ванче, да видим каква философия ще го тресне Бономо на финала......
Благодаря за интересното съдържание в поста ти!
Майдрийм, много ми хареса коментара ти!
Цитат
Сигурно ли е, че детето го няма?
имаше такъв спойлер, уж познават.

HeartBroken HeartHeart

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 21:47 от Airra

# 640
  • София
Здравейте прекрасни!
Благодаря за всичко. Видях, че на първа страница линковете са активни, но ще го започна да го гледам след 10.10., че сега малко ще попътувам. Пак ще е посока любимата Турция, но този път посоката е  Кападокия. Няма да чета назад коментарите от отминалите епизоди. Не искам да знам какво се случва, и какво ще стане. Обичам да ме държат в напрежение сериите. От мен хубав ден!

# 641
Добро утро, дружки! Hug

Благодаря ви за споделеното! Kiss
Маркито, радвам се да те "видя" сред нас отново! Приятно пътуване и после гледане на Айле! Flowers Four Leaf Clover
Майдрийм, много ми хареса споделеното от теб, благодаря! Kiss
Цитат
Във втори сезон, може би, ще ги лекуват един с друг. Но не е само това.
Сценаристът ще ни покаже, че понякога да обичаш не е достатъчно, но и без любов - животът няма смисъл.
Или .... и любовта е необходима, за да продължиш да живееш.
Камилита, благодаря! Flowers Hibiscus
Ванче, страхотна си! Flowers Hibiscus
Айре Heart Eyes Hands Pray
Цитат
надявам се накрая и двамата с Аслан да са живи! Hands Plus1
иначе ще ни дойде в повече, особено на тия от нас, които следим всичко от кариерата на Киво.
в последните му два сериала-главните героини умряха/Зейнеп и Дефне/
надявам се тук да не гледаме нещо пособно...Hands Pray
Остават 4 дни до започването на сериала ни. Нямам никакво търпение вече.

Скрит текст:
Малко информация за събитията в началните епизоди на втори сезон:

Иляс, Джихан и Толга стават много лошо трио. Иляс ще предостави на медиите записа от боя между Аслан и Джихан. По този начин Сойкан ще разберат, че той е жив.

Аслан и Девин са заедно в трети епизод, но между тях има студенина. Девин е много предпазлива, но Аслан се старае да се сближат.

"Преди в мен имаше светлина, бях свободна.“ Девин не е правила аборт. Всъщност тя не е искала да се отърве от детето. Има някаква болест, затова няма да има дете. И може би е такава, че Девин изобщо да не може да има деца.
Да видим дали този път спойлерите ще са верни Thinking Дано не е точно така, че още от сега ми е мъчно за АсДев.

Надявам се любовта им наистина да ги излекува и да успеят заедно да се избавят от всичката лошотия, което ги заобикаля, че, ако затрият някого от тях на финала какъв ще е смисълът на историята, която гледаме в захлас ? Thinking Вярвам, че тяхната среща не беше случайна и ще изпълни своето предназначение да се излекуват взаимно, дано не ни разочарова г-н Бономо.
Да ви споделя едно видео, което хем ме разсмя, хем ме трогна в същото време.
Скрит текст:

Имайте хубав ден, дружки! Hug

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 10:50 от queen_fenka

# 642
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Тази сутрин бавно и спокойно си изгледах всички видеа /огромни благодарности на Камилита/, прочетох всичко, което сте написали и специално благодаря на Ваня за статиите и за всичко споделено.
Фени, за превода на фрага 😍
Видеата ми припомниха отново думи на Аслан и Девин, които погледнати от дистанция вече имат връзка с последващите събития.
На сватбата Девин попита Аслан как ще бъде и неговия отговор "Изпълнено с борба". както и стана, но надали Девин можеше да си представи какво я очаква. Но пък думите на Майдрийм ми напомниха за една статия, която бях качила преди време, за това, че любовта не е достатъчна само, за да бъдат двама души заедно, че е важно не само да гледаме в една посока, но и да вървим в еднакво темпо. Т.е ако нашите желания и цели не съвпадат във времето, тогава любовта няма да бъде достатъчна, за да останам заедно.
Този надпис "Добре дошли в ада" ми напомни за венеца, който беше изпратил Неджат Ишлер на тържеството за края на сезона и там имаше подобен надпис, мисля че беше нещо от сорта "Поздрави от ада".
Ваня, и двете статии много ме заинтригуваха и ги изчетох с голям интерес.
Това опитомяване на див кон....и веднага се сетих, че имаше такава картина в спалнята на Аслан и Девин. Не успях да направя най-добрия скрийншот, защото не успях да намеря видео, където се вижда по добре, но ето

тук се вижда част от картината, а те са главите на два коня. И за разлика от картините на двете жени, които са с гръб една към друга, конете са обърнати глава в глава. Може би символа е свързан с укротяване на страстите на обитателите на стаята, Аслан и Девин, защото и двамата имат нужда от това, но ще го направят взаимно.

Още една картина забелязах, тя вече е в къщата на Аслан

За слончето върху ръката на Девин, има и едно друго тълкуване в статията, когато то е изправено на задните си крака да напомня на жената колко трудно е неговото раждане и отглеждане.

Спойлерите ги чета с интерес, но честно казано още повече ме объркват, защото смесвам прочетено с желанията ми. Имаме още 17 серии, много събития ще се случат, така че края за сега е напълно забулен в мъгла, но много се надявам, че това, което беше написано в статията за "пламъци близнаци" накрая ще се сбъдне. Малка надежда ми дава факта, че самия Хакан Бономо я беше споделил и поздрави автора й. С две думи да припомня, какво пишеше, че пламъците близнаци не могат един без друг, те взаимно ще се изгорят, но после възкръсват от силата на тяхната любов черпейки енергия един от друг.

Маркито, добре дошла 😊 Сериалът не е за изпускане.

Девин и тук е със скръстени ръце.

Вчера прочетох, че преди една година на 27.09.22г. са приключили снимките на "Последно повикване за Истанбул"

Все ми се струваше, че беше в края на октомври.🤔

Хубав ден, момичета 🤗🤗🤗

# 643
Пепи, благодаря за споделеното, много ми хареса! Kiss
И аз много се надявам, че Хакан Бономо няма да ни разочарова Hands Pray
Цитат
Имаме още 17 серии, много събития ще се случат, така че края за сега е напълно забулен в мъгла, но много се надявам, че това, което беше написано в статията за "пламъци близнаци" накрая ще се сбъдне. Малка надежда ми дава факта, че самия Хакан Бономо я беше споделил и поздрави автора й. С две думи да припомня, какво пишеше, че пламъците близнаци не могат един без друг, те взаимно ще се изгорят, но после възкръсват от силата на тяхната любов черпейки енергия един от друг.

За хубаво настроение :

# 644
  • au bout du monde
Ще има нов фрагман тази вечер 😃

Общи условия

Активация на акаунт