Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на новороденото бебе и какви са неговите размери?
Какви са препоръките за кърмене и грижи за новородено бебе?
Какви са препоръките за грижи за бебето, ако майката е болна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на новороденото бебе и какви са неговите размери?
-
Какви са препоръките за кърмене и грижи за новородено бебе?
Препоръките за кърмене включват често хранене, наблюдение на сигналите на бебето за глад и предлагане на гърдата. Освен това е споделено, че изцеждането на гърдите може да бъде полезно, но трябва да се извършва до облекчение, а не до празно. За грижите за новородено бебе майките споделят опит и съвети за обличане, къпане, изцеждане и почистване на бебето.
-
Какви са препоръките за грижи за бебето, ако майката е болна?
-
Какви са обичайните грижи и притеснения при грижа за новородено бебе?
-
Как да се грижа за гърдите на бебето?

Уж днес ще ми правят изследванията и евентуално утре ще е секциото, но все пак не се знае. Така че стискайте палци!
Ивонска, а ти очаквай включване тези дни
Нали вече официално те избрах за мой щъркел.
Сетих се как, забележете - с третото!!! (не с първото, демек предполага се, че вече трябваше да знам), обикалях нервно по плажа и улиците на Цриквеница (Хърватска), където чаках да се роди бебето. Та, обикаляхме с мъжо и чакахме. Бяхме оставили другите две деца в Загреб, където живеехме. Свекърва ми специално беше дошла, за да остане с тях, защото аз непременно исках да родя във вода, което можеше да се случи най-близо на три часа път, откъдето живеехме. Та, затова отидохме няколко дни по-рано, тъкмо да съберем сили за новата офанзива, която ни чакаше.
Ама със сълзи. Честно! И наистина си го мислех. Представях си се доживот с огромния корем, който едва влачех.
а аз седя от страни и гледам лошо, щото пък не искам да я уча така. Заспива в крайна сметка (вече 3-ти път го прави това), ама ми е жал така да тормозя детето. Пф оплаках, се....отивам да се пробвам да я нахраня. 
Обикновенни сополи може и да не са болест, но вирусната пневмония на сина ми, заради която лежи вече 1 седмица в болница започна точно с тях - 2 дни невероятна хрема. На третия не искам да си спомням какво стана. Така че съвсем не е бизобидно да се пускат малките деца при бебето. И аз си мислех, че ако не позволявам на Никол да целува бебето това ще го спаси, но не би. Другия път като се разболее няма да я пускам въобще в неговата стая, докато не е напълно здрава. Дори сме се замислили да купим от лампите в болниците, които убиват бактериите, мисля че бяха инфрачервени. А аз на Никол и обяснявам точно с думите "бебе" и "голяма" разликата между нея и брат и. Ако и обяснявам с братче и сестричка ще почакам още година-две, докато ме разбере за какво иде реч. Така че зависи колко са големи дечицата за терминологията.
За сега това "той е малко бебе, а ти си голяма, не си бебе" действа и ме разбира без да протестира. даже от два дни не пие вече адапте в леглото при заспиване, просто и казах,ч е само бебетата пият мляко, а тя е голяма и тя се съгласи веднага.