СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 550
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Ехх, ако бяхме рискували, щеше да влезе във ФЕГ… доста ме е яд, но на второ класиране бала беше паднал само с две точки и това ме отказа. Започват да ми се прокрадват мисли за участие в четвърто, само не знам тийнът какво ще каже, май вече се е настроил за 35- то и дали да го обърквам…

# 136
Аз съм със смесени чувства след третото класиране. В осем от девет паралелки, които ни интересуват, балът се е вдигнал и добре, че не рискувах с отписване. Но в една щяхме да успеем и да си отдъхна.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 14:54 от Не се сърди, човече

# 137
  • София
И моето ако беше участвало, в 11-те паралелки, които искаме, преди нашата, нямаше да е приет. Щеше да се класира в сегашната. Добре, че не рискувах

# 138
  • София
Ама каква страшна драма да искаш от съвременните тийнеджъри да знаят български език и математика на ниво за 7ми клас. И на всичкото отгоре да искаш и да провериш знанията им. И върха на нахалството е тези техни знания да бъдат използвани като бал за влизане в гимназия! Това е просто нечувано! Където и да се преместите, ако детето ви не му се учи, резултатите пак ще са същите. И докато в България все още има доста голяма реализация за неграмотни и нодоучили, на Запад просто си никой.

# 139
Бях чела някъде и в Ню Йорк какво се случва с най-търсената, елитна, държавна гимназия. Родителите давали по 100$ на час за частни уроци, учиш като луд, за да те класират, и пак не е ясно и китайчетата били топ 1 там. Не мисля, че в Англия е добра системата за хора без  високи доходи. Няма социална мобилност.

# 140
Детето с 484,5 в нпмг е със сигурност първото дете с най-висок резултат на изпита по физика. Друго дете не може да има такъв бал, предвид  резултатите на останалите.
Той може да участва и на 4 то класиране в Смг, ако има места, без да изгуби мястото си в нпмг. Но явно за СМГ има по - нисък бал от 478.

# 141
  • София
Оливия Жанева, родителят мъдро, фино, с кадифена ръкавица може да действа и съответно да повлияе на желанията/нагласите на детето си, че и в добавка да остави у него усещането, че сам-самичко е направило избора между две алтернативи, в случая БГ и Англия. Давайте смело и възможно най-скоро пратете на "опиканите" в темата много поздрави от Острова Wink

# 142
Ако толкова ви дразни образованието в България, то точно заради детето трябва да бягате с 200... Щом сте тук "задари детето", значи тук пък няма да е чак пък толкова зле за деца, а?

# 143
Моля за разяснение!   В екселската таблица за свободните места, за училището,което ни интересува е записано брой 3, а при максимален и минимален бал за мъже и жени пише 0.  Какво означва тази нула? Няма промяна в бала или нещо друго?
Ако правилно помня, вие сте искали ТУЕС, а там нямаше обявени свободни места за трето класиране, всички приети са се записали още на първо и второ. Точно това означава 0 - никой не се е записал, а в таблицата с мин/макс бал не се обявяват брой записани деца, само баловете на първия и последния в текущия етап.

Тъй като го следих внимателно ТУЕС компютърни мрежи за 3-то имаше 5 свободни места(1 паралелка) за другата паралелка софтуер и хардуер нямаше свободни места за 3-то ( 3 паралелки)
при мин бал от 1-во  класиране  465,5
мин бал 2-ро класиране   461,5
за 3-то класиране. 460 - 449т
Само за справка миналата година 459(1-во) 456(2-ро)

# 144
  • София
Първите няколко паралелки от нашия списък с желания са вдигнали бала на трето класиране спрямо първо, една е запазила горе-долу същия. Определено е за по-особени случаи тази игра с трето и четвърто (много висок бал, изпаднали от всякакви предишни класирания и подобни).

# 145
Баловете тази година са много високи. Очаквано, големият набор води до по висок приемен бал.

# 146
  • София
Дано не съм подвела една позната като и казах, че баловете на трето класиране могат да се покачат. Е, в техният случай  тази година са по- ниски. Тя беше категорична, че ще участват, но като гледам статистката не виждам балът на нейното дете и предполагам, че не са участвали и са го записали  в същото училище, но в по-нежелана паралелка. Чувствам вина и не смея да й се обадя.

# 147
Разгледах от любопитство трето класиране за момичетата.
С най-голямо повишаване на бала е при 1АЕГ с ИЕ- с цели 28 точки, бал 471-но това е само 1 свободно място, а с най-голямо намаление на бала е в НПМГ-Природни науки - НЕ БЗО ХООС- с впечатляващите 64,5 точки, бал- 415.51/без квоти/, където също е имало само 1 свободно място.
Интересното е, че момичетата си се записват във Френската и Испанската гимназии макс. на 2-ро класиране и не остават никакви места за трето класиране. За разлика от 91 НЕГ, където е имало цели 4 места, също и 1АЕГ с НЕ- 3 места.

# 148
  • София
Баловете тази година са съизмерими с миналогодишните, както и с тези от предходната година.

# 149
Каквото беше, беше.     " А сега накъде ?"  живот и здраве, ще  мислим след 5 г. Я камилата, я камиларя!

Общи условия

Активация на акаунт