СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 552
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Всъщност сега е любопитно да видим как ще се развие 4то класиране. Защото за първи път се провежда през системата.

# 151
Абе приета е, но не го иска това и реве. Избор нямаме. Две класирания не успя, не искам да тръпна за четвърто. Утре ще ходим да се запишем. Минорна е атмосферата вкъщи, но и на мен търпението ми е на нула вече.
Не зная статистика за Варна има ли вече, че да видя и аз баловете.
За протокола - строителния с геодезия.

Не мога да повярвам, че едно дете в 7-ми клас знае какво е геодезия и какво работят геодезистите ... Ако е разстроена, причината е в това, че родителите са създали някаква отрицателна нагласа към тази специалност.
Според мен малко се надценява съобразяването с желанията на децата на тази възраст за избор на училище. Техните мотивите се свеждат най-много до това какво им се учи и какво не или пък до нещо, свързано с приятели и среда. Малко от тях имат представа какъв е социалният статус на различните професии,  каква професионална реализация дава съответното образование и т.н. Моят хубостник, ако го слушах какво му се учи, трябваше да го запиша в Морския техникум, защото искал да става капитан. С неговия бал щеше веднага да вкара Морския в топ 5 на училищата с най-висок максимален бал (сега са сигурно пак пети, ама отзад напред)... Не че съм му прекършила мечтите, обясних му подробно какъв капитан се става със средно образование и какъв - с висше, както и колко са важни езиците за капитаните и как дори след завършване на висшето си образование за всяка по-горна степен се явяват на изпити по английски. И "сам си реши" какво ще учи Smirk
Въобще не мога да си го представя това, аз да искам малкото ми дете да учи нещо и да не мога да му внуша колко това е готино и перспективно. Майка ми беше същата манипулаторка - след известно време на "обработка" бях единственото дете, което плачеше да го запишат на детска градина.

Та за геодезията какво хубаво можем да кажем - това са високоплатени услуги, строителният бранш е много активен и в него се изливат много пари. За разлика от "архитектите" със средно образование, геодезистите среднисти са търсени и назначавани в геодезическите фирми, защото има много работа, която може да им се възложи.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 18:14 от d&b

# 152
  • Б
То остава и след 4 то  класиране да има някой незаписан. После ще има ли списък на първа страница кой къде е записан и ще учи на есен?

# 153
Има ли някаква статистика след трето класиране?

# 154
Изказаха се мнения, че квотите били дискриминационни, привилегировали момчетата и ощетявали момичетата. Какво ще правим, обаче,  ако мъжете започнат да претендират, че е дискриминационна по-високата им възраст за пенсиониране?!

# 155
Засега мъжете са по-прелигировани от жените.
Защо не искате квоти в СМГ, НПМГ и ТУЕС?  Това са най-високо баловите училища и защо като в тях няма квоти няма проблем? Риторичен въпрос.
Направо реагирам като бик на червено - синът ми НЕ е бавно развиващ се, за да са му нужни квоти.
В училище се учи, не се изграждат социални контакти с цел успешен брак.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 19:47 от Dincho

# 156
В училище се учи, не се изграждат социални контакти с цел успешен брак.
С това подчертаното изобщо не съм съгласна, но всеки както си иска да си отглежда децата.
За мен в училището е И да се изграждат социални контакти, ние родителите не сме им фокуса в живота 😉.
Динчо, не ти се получава обезценяването на другите деца, като подчертаваш, че вие с твоя син не сте от "бавно развиващите се", което означава, че другите са /горките/точно такива. Ами, бъркаш основно.

# 157
Изказаха се мнения, че квотите били дискриминационни, привилегировали момчетата и ощетявали момичетата. Какво ще правим, обаче,  ако мъжете започнат да претендират, че е дискриминационна по-високата им възраст за пенсиониране?!

Тя произтича от физическите характеристики, а не от интелектуалните. Нали го осъзнавате? Освен това жените изпълняват една друга функция за продължаване съществуването на човечеството.

Не е хубаво да се вади от контекста. Динчо каза - контакти с цел брак. И е съвсем прав. Училището все пак е предимно за учене.

И наистина, в едни училища има квоти, а в други няма. Защо?
Най-добре е САМО на първо класиране да има квоти, а след това да се влиза чрез общо класиране по бал. Така поне отчасти ще възтържествува справедливостта и ще се компенсират разлики от 20-30 точки в бала, което е 7-10 точки разлики в резултатите от НВО.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 20:46 от Fancy

# 158
Герани, кое точно бъркам?
Имаш бал, класираш се, нямаш- не се.... какво значение има какво точно като полов орган имаш?
Ще имаме ли равни права двата пола или няма да имаме?

# 159
  • София
Фенси, върви й на Динчо.. Преди  две-три седмици беше досадна бабичка, сновяща по темите и хвалеща се  с местоживеене  в Лозенец, днес е мъж, без значение дали е прав или крив, утре - предстои да видим Simple Smile  Много метаморфози, много нещо. Майтапя  се, разбира се.

# 160
Русалка, мисли за мен, моля те...да не умра от смях.
Който не може да се класира в СМГ или НПМГ без квоти, ми не може...ние с гайдите какво да правим, за да му помогнем?

# 161
Изказаха се мнения, че квотите били дискриминационни, привилегировали момчетата и ощетявали момичетата. Какво ще правим, обаче,  ако мъжете започнат да претендират, че е дискриминационна по-високата им възраст за пенсиониране?!
Ооо, те след набор 1972год.хората ще се пенсионират на 65г. независимо от пола.

# 162
  • София
Понеже между класиранията си бъбрим и освобождаваме напрежението, да се включа в "седянката" Wink

Геодезист е прекрасна професия! Ако детето обича движението, не го свърта на едно място и се чувства прекрасно в контактите си с хората, - идеален избор. Възнагражденията могат да осигурят и по-спокоен живот.

Няма дискриминация вече и в пенсионирането - до две-три години се изравнява възрастта за пенсия и всички ще се пенсионираме на 65 години. И мъже, и жени. Отваряме перо "хигиенни гащички" в семейния бюджет и кретаме гордо към светли старини. Laughing
Съгласна съм с идеята след второто класиране да отпаднат квотите. Целта им е изпълнена на първите две класирания, за следващите нека остане по-справедливия принцип - по бал.

Ние още след първото класиране се записахме, но следя от любопитство развоя. В паралелката на сина ми минималния бал се е качил с цели 120 точки на трето класиране!!!  Горда съм от себе си, че постъпих разумно, предвидливо и запазих самообладание. /Тук може да ми ръкопляскате. Wink /  Надявам се, моят хаймана да започне да дърпа нагоре. Simple Smile

Не можем да опазим децата от социалните мрежи и бълбукането им там. Важното е да не се страхуват да споделят какви ги вършат и чрез разговори да им се изграждат устои за самосъхранение и ненанасяне на вреда.

Успех на всички! Simple Smile

# 163
СМГ има една особеност. Балансират приетите момичета и момчета, така че да няма различно съотношение в различните класове. Дори в немските до седми клас половете на децата не бяха по-различно поставени, сравнявайки ги с бившия клас на дъщеря ми в кварталното училище.
След първото класиране няма за какво да гонят равенство до дупка.
А за момчето, класиране във физическата паралелка на НПМГ ... Дано балът на четвърто класиране му стигне за наистина желаното училище. Няма да загуби нищо, ако участва и в следващия рунд.

# 164
Изказаха се мнения, че квотите били дискриминационни, привилегировали момчетата и ощетявали момичетата. Какво ще правим, обаче,  ако мъжете започнат да претендират, че е дискриминационна по-високата им възраст за пенсиониране?!
Ооо, те след набор 1972год.хората ще се пенсионират на 65г. независимо от пола.
Тогава би могло да отпаднат и квотите. А що се касае до биологичната функция на жените, точно заради нея ни се признава за трудов стаж цялото майчинство без да работим. С това бих казала, че се изравняваме с мъжете, но въпреки това се пенсионираме по-рано.Да не говорим, че статистически жените живеем по-дълго. От друга страна,  има и бащи, които са гледали деца, не ми е известно това да облекчава възрастта им за пенсиониране.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 21:14 от chochko

Общи условия

Активация на акаунт