СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 639
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Пожелавам успех на всички участници в 4то класиране.Flowers Four Leaf Clover Аз се предадох, след като щерката  ме обвини в тормоз.

За кои училища сте я навивали да опита ако не е тайна?

Тя искаше само и единствено в НПМГ природни науки, нямаше голям шанс и на 3 то влезе в 35 то. Иска само НЕ или ИЕ, но нямаше бал да избира и затова остава в 35то. След първо класиране ходихме в ИЗЗИ и там държа изпит по математика и английски я приеха(не знам дали са отказали някой желаещ). Много й хареса на пробния ден много бяха мили учителките, работили са в лабораторията и ми дадоха много точна обратна връзка.Обаче по прочетох коментари и по- скоро липса на коментари от у-щето по неприятни за тях изказвания и  в последствие се отказахме.

# 421
K,A.G., никого не си обидила, но внукът ти е можел да се запише на първо класиране в АГ в  Пловдив  или в Джон Атанасов в София. На второ класиране е можел да се запише в МГ в  Пловдив или в пак в Джон Атанасов в София. Никога не е имал възможност да се запише на три места. Това се опитвам да обясня.

# 422
  • София
Избралите частно училище понякога са родители, които са се притеснявали как ще мине НВО-то. Имам такава позната. Имат и възможност за частно у-ще, но харесват държавните. Трябваше да платят капаро още април по спомен, за да не си загуби детето мястото. Училището беше със свой приемен изпит. Ми тя срещу сумата от Х лева, която ще загуби при отписване като неустойка, би играла до последно за 91 НЕГ.

Аз коментирам тези, които са приети и не се записват.

# 423
След като при частните училища парите е сложно да се каже, че следват детето, то няма какво да се очаква оттам.
Допълнителните класирания са за който има сили да играе мача докрай дори да знае, че работата е обречена.
Има някаква професионална гимназия с 169 свободни места за четвъртото класиране, ако правилно съм го видяла. Страхотно и дори невероятно. Това какво би означавало? Че е твърде възможно да не се съберат ученици за сформиране на класове, ако РУО/МОН не реши да бъдат силно маломерни и така ще осмислят живота на малцината избрали го с несигурност до 15-ти септември и дори след това?
7 училища нямат места за четвъртото класиране. Между тях ТУЕС, 73-то и 19-то.

# 424
  • Sofia
Не бих съветвала да се рискува на 4-то, въпреки че вече не е „директорското класиране“, през системата е и се съблюдава бал.
Обаче, за да се участва в него, ако не е ЧУ или МК, се освобождава място, което след 4-то класиране в системата остава свободно на последващо (вече „директорско“). Там вече не е сигурно дали може да се разчита на висок бал! Зависи какво ще обяви училището като свободни места в определени паралелки.
Всъщност, свободните места в елитните училища даже и до септември, са заради кандидатстващи деца, записани вече извън системата на МОН или в други области. Те нямат какво да губят и участват до последно.
После идва вече окончателното запълване, което няма нищо общо с предходното кандидатстване, но и няма уж принципни нарушения!

# 425
Пожелавам успех на всички участници в 4то класиране.Flowers Four Leaf Clover Аз се предадох, след като щерката  ме обвини в тормоз.

Тя искаше само и единствено в НПМГ природни науки, нямаше голям шанс и на 3 то влезе в 35 то. Иска само НЕ или ИЕ, но нямаше бал да избира и затова остава в 35то. След първо класиране ходихме в ИЗЗИ и там държа изпит по математика и английски я приеха(не знам дали са отказали някой желаещ). Много й хареса на пробния ден много бяха мили учителките, работили са в лабораторията и ми дадоха много точна обратна връзка.Обаче по прочетох коментари и по- скоро липса на коментари от у-щето по неприятни за тях изказвания и  в последствие се отказахме.

Аз реших, че иска в НЕГ и щом видях, че е приета в 35-то, се учудих защо я натискате за четвърто, при положение, че очевидно няма бал за Немската, а рискува да изгуби мястото с в хубаво училище като 35-то.

# 426
Четох доста по темата, но не ми се изясни😁
Записано дете на предходно класиране, ако желае да се пробва на 4то желание, се отписва.
Освободеното му място ще се появи ли на 4то класиране /няма обявена бройка към момента в паралелката/, за да го включи отново при избор на 4то класиране  или освободеното място ще се появи чак на 5то?

# 427
Отивате на директорско класиране и там се надявате да имате повече връзки и/или пари от другите претенденти.

# 428
  • София

Аз реших, че иска в НЕГ и щом видях, че е приета в 35-то, се учудих защо я натискате за четвърто, при положение, че очевидно няма бал за Немската, а рискува да изгуби мястото с в хубаво училище като 35-то.
Не, според мене с бала, който има не може да мръдне повече. 35то й е перфектно. Предлагах й да се пробва защото заради моите машинации си загуби мястото в природната паралелка, но ако майка ти не те прецака кой ? И вие ли сте в 35то?

# 429
  • Sofia
Четох доста по темата, но не ми се изясни😁
Записано дете на предходно класиране, ако желае да се пробва на 4то желание, се отписва.
Освободеното му място ще се появи ли на 4то класиране /няма обявена бройка към момента в паралелката/, за да го включи отново при избор на 4то класиране  или освободеното място ще се появи чак на 5то?
Няма да се появи, освободено е и отива на последно директорско, където вече има друга игра.

# 430
Точно тази игра и с конкретна цена ми я предложиха за произволно избрана от мен столична гимназия преди да излязат резултатите от НВО.

@Valliya, във 2 АЕГ ще учи щерката. Не искаше първи НЕ, приоритетът й беше първи АЕ. Нямаше бал за Немската, за 73-то имаше с НЕ/РЕ, но го сложи при подреждането след Френската. 35-то е чудесно училище от това, което знам. Аз лично й наложих да го пише преди 22-ро и 32-ро заради добрите отзиви.

# 431
  • варненка от София
Много рисково е това с четвърто класиране, макар че има по едно място в две от мечтаните паралелки за нашата кифла. Никак не ми е хазартно да рискувам, още повече, че балът й  не е цвете. Направо такава драма тази година с този седми клас, че съм щастлива, че ми е за последно.

# 432
  • Sofia
Точно тази игра и с конкретна цена ми я предложиха за произволно избрана от мен столична гимназия преди да излязат резултатите от НВО.

Абсурдно е да ви предложат "за избрана от вас гимназия", още повече преди всякакви класирания! Това са фантасмагории Laughing ! Не заблуждайвайте, не е коректно! На финала се случват нещата с връзкарите, а не преди резултатите от НВО.

# 433

Абсурдно е да ви предложат "за избрана от вас гимназия", още повече преди всякакви класирания! Това са фантасмагории Laughing ! Не заблуждайвайте, не е коректно! На финала се случват нещата с връзкарите, а не преди резултатите от НВО.

Предложиха ми за директорското класиране. Така или иначе, нямахме интерес и приключих разговора.

# 434
  • Sofia
Ох, като взема да чета за такива предложения и ми иде да крещя. Хайде като стане , някой да се похвали. Така с предварителни обещания много смешно звучи.

Общи условия

Активация на акаунт