СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 475
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Какъв фейсбук Simple Smile
Тук масови се споменава и инстаграм. Та да питам, всички ли деца имат профили в тези социални мрежи? По мой спомен за регистрация в тях човек трябва да е пълнолетен.
Мисля, че необходимата възраст за фейсбук е 14 год. и макар, че дъщеря ми вече ги навърши също няма, но пък има инстаграм и чрез него се свърза с бъдещите съученици.
Успех на чакащите днес класиране!

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 08:40 от mama_mia_ma

# 76
  • София
Миналото лято й разреших да си направи инстаграм. Беше последната от познатите й, която няма. Пишат си там/ вайбър е за стари хора/. И аз си направих с нея уж да видя Кво е, уж да гледам тя какво постава. 😁
Да, против съм, но ако много забраняваш те ще си намерят начин да скрият от теб.

# 77
Моето е от социалните аутсайдери. Няма си социалки и не желае да има. Не иска да бъде "популярна". Вече спрях да ѝ предлагам.

# 78

Да, против съм, но ако много забраняваш те ще си намерят начин да скрият от теб.
Еее, то идеята е не да забраняваш а да го научиш да спазва правилата.
И щом правилата са такива, защо да лъже? Щото всички така правят? Дали иска да прилича на всички? Ами ако всички скочат от прозореца и той ли ще скочи? Има ли глава на раменете? И за какво се борихме за знания и умения в тази глава ако не може да ги ползва?
Ей такива въпроси ме мъчат Simple Smile

Стиснати палци на всички очакващи днес класирането!

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 07:54 от Hope for Two

# 79
  • София
Моето дете няма профили в социални мрежи. Не съм забранявала. Пише си с приятели във вайбър.
Успех на всички, които чакат класирането!

# 80
  • Sofia
Моят си направи профил във фейсбук заради някаква игра. Само аз съм му приятел. На практика не го използва. В инстаграм не знам да има.

# 81
Моите се чуват по вайбър и тиймс главно. Знам за едно дете на съученичка, което не се учи, но има над 1000 приятели в Инстаграм та не знам какви приятели са точно това, но предполагам, че има връзка между висенето в мрежата и ученето.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 09:46 от malinkap

# 82
  • София
Днес ли излиза трето класиране? Успех на чакащите!

И моята няма Инстаграм и Фейсбук. Като и казах, че децата в други училища вече са се намерили и са се запознали, тя ме изгледа с досада и каза, че ще се запознаят на 15 септември. Аз съм ОК да си направи профил в Инстаграм (фейсбук е олд скул), защото децата го ползват за чатове и все по-рядко общуват чрез Вайбър.

# 83
Успех на чакащите трето класиране!
Моите имат и фейсбук, и инстаграм.
С тази разлика, че каката и до днес казва-"да ми мине сесията и ще си повися на телефона", а малкият- "да си изиграя играта и започвам да уча."

# 84
  • ВАРНА
Успех на чакащите класирането днес!

Дъщеря ми ползва моя инстаграм профил. Смени името. За моето дете не виждам драма да използва соц.мрежи. Внимава, аз също.

# 85
  • София
Наборът има профил във FB, но не го ползва. Има и в Insta, но там пък си го е направил, за да гледа нещо подобно на Tik Tok, който ние с баща му не разрашаваме, и за също почти не го ползва. Реално почти не ползва социални мрежи. Следи главно разни Youtube-ри и май повечето са американци.
Казах му, че доста деца вече са си намерили новите съученици, но хич не го впечатлих. За него училището е необходимо зло, през което се опитва да премине с възможно най-малко напрежение за себе си и признавам, засега му се получава.

# 86
За профила в Инстаграм трябва да имаш навършени 13г,така че си направи девойката след като ги навърши, не съм я подтиквала да заобикаля правилата. Няма 1000 приятели, и е заключен, тя решава кого да добави, да я следва. Предпочитам да сме ги коментирали соц. профили, да сме изговорили за опасностите в Интернет, да знае че трябва хубаво да преценява, какво качва и така. Има приятели, на които им е забранено, но без знанието на родител имат профил.
Главата на раменете на тийн...

Успех на всички без местенце, да попаднат децата на техните си места!

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 10:12 от silvery

# 87
Цялата пролет на 2020 моята дъщеря учи през зуум, като им пращаха линкове във фейсбук. Тогава нямаше профил, учи през моя. И логично есента на 2020, един месец преди 11-тия си рожден ден си направи профил сама без да иска разрешение.Стори ми се нелогично да забранявам, след като месеци наред това беше единствения начин, за да учат. Иначе тя не слага нищо там, не се харесва и не обича да се снима, профилната снимка е една голяма галактическа черна дупка. Дори и не влиза с дни, но вчера я помолих да провери дали са й писали от училището. Аз влизам, но и на мен не са писали.              Успех на всички деца, чакащи трето класиране! Дано третият път им е на късмет!

# 88
Дали някой може да ми каже коя е групата в Инстаграм, в която децата се запознават с новите си съученци?

# 89
Всеки клас си прави собствена група - няма обща. Добавят се взаимно, като знаят кой къде е приет.

Общи условия

Активация на акаунт