СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 193
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
В НПМГ се влиза с по-нисък бал от СМГ.Не се взима олимпиади за мат и информатика, ако не се лъжа.Успех!

# 571
  • София
Имам дъщери в СМГ, от септември ще са 11-ти клас. Определено не бих казала, че има каквото и да е сериозно натискане и учене поне при тях. Едната е вътре като близнак и като цяло не е много по сериозното учене, докато другата макар да взима стипендия, през повечето време е на спорт, школи или с приятели навън и я виждам да учи непосредствено преди някое контролно. Ученето и натоварването за мен, ако не си състезател или нямаш точно поставени цели за които да се бориш е много по-малко в сравнение с интервала 5-7 ми клас. Децата са по-големи и спокойно приоритизират нещата и натоварването.
Успех за НПМГ в класирането!

# 572
В НПМГ не е ходил на допълнителните изпити или олимпиади и не се интересува от паралелките извън матемтика и информатика. Балът не му стигна за НПМГ до този момент.
Частното си е с отделни изпити, които макар и доста по-трудни взе с лекота, заради състезателната математика в тях, а на НВО не се представи чак толкова бляскаво. СМГ до този момент не сме разглеждали като опция да продължи там.
В езикови до този момент не сме го записвали и нямам ориентация коя езикова и кой профил в нея би била подходяща за него. Като цяло любимите му предмети са математика, физика и рисуване. Добър е и по английски. Много труден се оказа избора ни, изненадващо труден. Моите опасения са, че бягайки от многото натискане и учене в СМГ отива в същото откъм такива неща училище, но не знам дали в езиковите е по-различно.

Здравейте, профилите в езиковите гимназии се избират след 10 клас. Само втория език е от значение, ако имате някакви предпочитания. Без значение в какъв профил е прието детето в 2 АНГ след 10 клас наново избират и ако няма достатъчно кандидати за профил, който искате вие применрно въобще няма да има такъв профил и трябва да изберете друг..... и т.н.

ИЗЛЕЗЕ КЛАСИРАНТЕТО ... Успех ...

# 573
Ако има родител с деца в математическа и в топ езикова гимназия ще съм благодарна да направят някакъв паралел между натоварването и нивото на математиката и природните науки.

# 574
  • София
Всъщност във всички профилирани паралелки, трети  и четвърти профил се избират след 10-ти клас.
Ако паралелката е с чуждуезиков профил, първите ви два профила са двата чужди езика. Ако е математически профил са примерно математика и информатика.
В СМГ мога да кажа, че завършилият десети клас няма да има профил биология. Тоест винаги съществува риск, ако детето държи на даден профил и не е избрал паралелка с профилиране, което му го гарантира, даденият профил да не се предложи и да не може да го избере. Част от децата от СМГ поради тази причина се преместиха средата на 10-ти клас в НПМГ.
Химията в СМГ е на много високо ниво и има съответно и желаещи и такъв профил за избор.

# 575
# 576
В математическите паралелки на двете училища, баловете са много близки. Предполагам в следващите години минималните ще се изравнят съвсем. Все повече деца желаят  НПМГ по една или друга причина. Моето дете също беше пред този избор и се спря на НПМГ. Надявам се да не е сгрешило. В природните науки е по-нисък балът, но в никакъв случай не е по-лесно влизането. 
В НПМГ се влиза с по-нисък бал от СМГ.Не се взима олимпиади за мат и информатика, ако не се лъжа.Успех!

# 577
# 578
  • Някъде там...
Честитоооо!!!

# 579
# 580
  • София
Страшно много се радвам за вас!

# 581
  • София
А на мен ми стана интересно кое ЧУ се предпочита пред двете АЕГ.
Апостолов. Наше близко дете са точно пред тази дилема. Поради лошите отзиви за 1АЕГ, а то е спортист, и се притесняват как ще подходят в държавно училище към него и отсъствията му. В Апостолов много се натискало за учене, повече от в 1АЕГ, и се чудят какво да правят.

# 582
Честито!!! Заслужаваха си тези нерви!

# 583

Честито и успех на детето. Дано зарадвате някое заслужило дете на директорското класиране в 1 АЕГ.

# 584
  • София
Честито! Много се радвам, че цялото чакане и нерви се отплатиха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт