Любители на котки - Тема 185

• 34 574
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Хахаха,щото е много студено.
Аз издивявах в седмиците на холандските жеги,когато и Сакура се разполагаше върху мен.Чак ми пареше.
Това щях да показвам.Оставила съм автора😊

# 167
  • Бу-у-урга-а-ас
А, риба как оставяш? Замразена ли?

Рибата приготвям веднъж в седмицата. Замразен хек варя в широка тенджера с малко водичка за около 20 минути. Мила полудява като ѝ замирише на рибка, особено както в жегите не ѝ давах за около седмица, та ѝ беше залипсвала. Като изстине обезкостявам от средната кост и бодливите перки и я надробявам в една стъклена кутия с капак, с много малко от бульона. Хладилника държим на 3 градуса, та издържа. Слагам ѝ в чинийка по една голяма супена лъжица сутрин и вечер. Понякога я изхвърлям по-рано, ако не я е изяла, защото беше много горещо и рибата... Tired Face Този начин на хранене ценово е доста добър. Хек вземам на промоция от Кауфланд за около 4,60 кг. Напълнила съм едното чекмедже на фризера.
Винаги обаче има купичка със суха храна. Мила не е лакома, не преяжда и не изяжда всичко. Купувам ѝ суха храна за капризни котки.

ПС: Заровете са хвърлени. В сряда сме на операция, а на мен взе да ми пари под лъжичката.

# 168
Как котаците ви ядат тревичка, моля, споделете.
Преди два дни моят съпруг купи с голям мерак саксийка с котешка трева от хипермаркет. Верно всички от бандата ѝ се зарадваха и на мига я загризаха. Но до края на вечерта трима от четирите повърнаха. Цели големи парченца. ☹️

# 169
Как котаците ви ядат тревичка, моля, споделете.
Преди два дни моят съпруг купи с голям мерак саксийка с котешка трева от хипермаркет. Верно всички от бандата ѝ се зарадваха и на мига я загризаха. Но до края на вечерта трима от четирите повърнаха. Цели големи парченца. ☹️
Режа на ситни парченца и обърквам с мократа храна.

# 170
Една от причините котките да ядат трева е именно за да предизвикат повръщане и евентуално да изхвърлят натрупани косми и др. неразградими неща от стомаха си.

# 171
  • София
Ние късаме стръкчета и подаваме на Мади, тя нещо ги премята из устата и ги гълта. Ако ѝ поднеса саксията, одъвква връхчетата и тревата завяхва.

# 172
Сина си пасе. Подстригва я равномерно тревицата.

# 173
  • Крайбрежен район
Аз я накъсвам и я слагам в сухата храна. Веднъж беше нагълтал един дълъг стръг трева и после го повърна. Много се уплаших. От тогава му я късам на дребно. Flowers Seedling

# 174
  • София
Една от причините котките да ядат трева е именно за да предизвикат повръщане и евентуално да изхвърлят натрупани косми и др. неразградими неща от стомаха си.
Така е, но според нашия ветеринар това, което е в стомаха, няма работа в устата. Simple Smile По-добре е с малцова паста, която изкарва космите по другите пътища. Simple Smile

Впрочем, не от всяка трева повръщат. Например когато съм садила семенца от розовите пликчета на Витакрафт, не повръщат. Обаче ако нападнат някаква друга трева или декоративни цветя от типа на палмите, които са с много остри листа, задължително повръщат. Така и не знам котешката трева в цветарските магазини с какъв произход е. Поне в близкия до нас магазин са в безименни саксии.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 14:53 от Таня67

# 175
  • Бу-у-урга-а-ас
Бяха ми подарили палма арека в малка саксийка. На следващата сутрин я намерих изпасана и катурната на една страна. Изкарах си акъла, но прочетох, че е безопасна и даже подходяща. Докато не я изяде, не я остави  мира. Не повръща.
От ветеринарния магазин/аптека също не ми препоръчаха трева, въпреки че продават няколко вида, точно заради повръщането. Дадоха ми "бисквитки", които се дават под бройка. Мила ги изхвърля от купичката си, но понякога ги изяжда.

# 176
Признавам си че по душа съм мърла, небрежна, разхвърляна. Но се опитвах да си подреждам гардероба.  Според вас има ли смисъл?

Вратите са подпряни с шишета бира - да не остане някой затворен вътре. Тя много обича да се крие в гардероби,  той рядко. Принцесата има и навика да рови преди да се намести.

Обичате ли от тия готовите макарони, гадните дето са чиста химия - нудълс?

Видях стелажа изхвърлен пред един магазин и попитах дали мога да го взема.
Той официално се казва Кокорчо. Партизанските му имена са Малчо, Кашончо и Георги грозния. Малчо - по - дълъг и тънък е от Феликс. Кашончо защото много обича кашони. В нас е пълно с кашони ама не всички ползва. Георги грозния е от народна песен на Васка Илиева. Кокорчо е без зъби, почти ням но за разлика от песента - много обичан.

Феликс си е характер с партизански имена Дебелия гъз и Английската кралица - командва яко пък и гласовита макар и страхлива.

Много се радвам на мненията на тези с две и повече котки особено когато описват различията между тях.

На момичето дето се притеснява за кастацията - по - добре ти да страдаш ден - два отколкото животинчето за цял живот. Ами ако избяга заради нагона? Ако има малки ще ги изхвърлиш ли? Ако ти се подуе от пиометра и умре? Рутинно е и бързо минава и се забравя. Всичко ще е наред! Обещавам ти!

# 177
От кога си мечтая за такъв стелаж... Joy Само ги заглеждам в Лидл... Smile

# 178

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 00:20 от cardhu

# 179
  • София
След 3000 км пътешествие... такъв копнеж в погледа... за свобода...
Страхотни снимки, Cardhu! 😍

Общи условия

Активация на акаунт