Любители на котки - Тема 185

• 34 492
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Прекрасни, аз съм объркала датата на взимане както сте забелязали и по нашите сметки Лина ще е на 2 месеца и 13 дни е 19ти август, а може и ден след това както се разберем, че на 19ти август се прибираме от почивка, аз съм за бой признавам -неволна грешка. Със сигурност ще ви питам и на детето чета та да сме наясно с това какво ни очаква и да се грижим добре за глезличка, май още от сега ни е превзела.
Благодаря ви, прекрасни сте!

# 106
Ще се радвам след 3 седмици да е живо и здраво. Ще ми е мъчно, ако го вземете след 2 седмици и след третата загине. Ще страда детенцето, най-вече...
Дайте му 3 седмици карантина. Ако котето не е отделено от майка си, отделянето ще му причини допълнителен стрес и спад в имунитета. Ще се вайкате защо не яде. Жената, която го подарява, най-вероятно също си няма представа, че котето е болно. И най-вероятно и другите котета от котилото са заразени. Въпрос на имунитет. Не е момент котето да се отделя от майката, категорично, без зачение точната рождена дата. Но вие си знаете...

# 107
Нашия Блеки расте с часове.
Ползва си тоалетната по предназначение- пупу
Хапва, играе, спи, дразни пинчерката, а тя пък го ръмжи. Пълен цирк сме вкъщи🤣
Тази сутрин в 6:30ч целия цирк се примести при мен на леглото😪😴 Обикновенно не ни събуждат, но мъжа замина в 6:00ч за работа и те се събудиха.
Обаче май имаме проблем с игрите. Аз съм имала котка, когато бях на 6-7г и изобщо не си спомням, как си играе малкото коте. Според мъжа ми (имал е две котки) всичко е нормално. Та да ви питам...
Любимата му игра е да ни хапи ръцете и краката. Включваше и ноктите, но вече са изрязани 🙄 Разрани една бенка и беше до там с тях... Обича да ми мърка по врата и да ме ближе, но съпроводено със захапване по брадичката🤨

Та това е нормално за малки бебета или трябва да се строяваме от сега🙄

Има си играчки, играе с тях, но любимо му е да ни дебне и захапва😼😼😼

Майка ми имаше за котка в тях един демон, който само ни хапеше и дереше със злоба. Нищо не му бяхме направили, но...
Страх ме е и това да не стане така🫣

# 108
amy_nka ще имам в предвид всичко това, ще помисля как деликатно да поговоря с майката, мисля да  предложа да го заведат на ветеринар и да поема разходите по лечението, да си гарантирам, че ще направим най - доброто за Лина, надявам се да се справим и дано, че така ни влезна под кожата, наистина ще страдаме. Дано не се обидят нещо,  ама не пречи да опитам. Благодаря!

# 109
DZ, нормално е за бебе коте. Растат им зъбки, чешат си ги чрез хапане. Само не позволявай ръката ти постоянно да му е в устата и да забива силно. Да не му остане навик като порасне.

Lusia, добър план, но защо не се разберете направо заедно да отидете, например във вет клиника да ви го предаде след преглед? На теб може да ти се струва, че тя може да се обиди, но всъщност е напълно нормално да искаш да се сдобиеш със здраво коте. Един преглед като приемо-предавателен протокол няма да навреди никому, още повече че ти си решила, че ще поемеш разходите.

# 110
Аз не съм съгласна относно инфекцията. Аз нещо не виждам инфекция , но ако се притеснявате може да я заведете на ветеринар . Повечето котенца имат проблем с очичките, докато са мънички . Възможно е да се изпишат капки или мехлемче и да се мажат . Постоянно трябва да се почистват , може и с вода от лайка да се промиват . Като пораснат минава . Тя вече ще е почнала да яде и друго освен мляко от майката разпитайте стопаните дали сучи още . И моите котенца имаха проблем с очичките , но сега са диви и щастливи .

# 111
Аз не съм съгласна относно инфекцията. Аз нещо не виждам инфекция , но ако се притеснявате може да я заведете на ветеринар . Повечето котенца имат проблем с очичките, докато са мънички . Възможно е да се изпишат капки или мехлемче и да се мажат . Постоянно трябва да се почистват , може и с вода от лайка да се промиват . Като пораснат минава . Тя вече ще е почнала да яде и друго освен мляко от майката разпитайте стопаните дали сучи още . И моите котенца имаха проблем с очичките , но сега са диви и щастливи .

Алиса, твоите котета са диви и щастливи благодарение на майка си. Ако бяха останали само на прясно мляко и салами, сега нямаше да са диви и щастливи. Wink (въпреки, че не съм сигурна дали за същите дрискащи котета, за които пита в тема 184, става въпрос... Thinking Или май беше само едно? Запомнила съм прясното мляко и саламите...)

# 112
amy_nka, благодаря🤗

# 113
amy_nka, разговарях с майката и ми обясни, че снимката е направена в колата напът за ветеринар. И да, видяли са проблем с очичките и затова са я завели. Казва, че е обикновен конюнктивит и в момента я лекуват, като почистват с лайка и слагат предписаните капки. Обеща, че много ще ни я пазят и не поиска нищо за лечението. Попитах вирусно  ли е, храни ли се добре, сучи ли още от мама, но шофираше  жената и каза всичко е наред, оправя се пак ще се  чуем. Отговорни хора ми изглеждат, дано, дано, още веднъж голямо благодаря за навременните  съвети, много сте ми полезни всички!

# 114
Едно коте на ужасната пловдивска жега

И едно друго❤️

# 115
О не...... даде ли му водичка?

# 116
  • София
На връх Мусала не съм ходила, но котето вече го познавам добре. Joy Всички го снимат. Simple Smile

DZ, най-добре го научете, че не бива да си играе с човешката ръка. Слагай си готварска или градинска ръкавица и тогава играй с ръката. Ако започне да хапе на голо, казвай строго "Не!". Възпитавай го от малко. Wink Иначе наистина е нормално да хапе и може би ще отмине с порастването, но може и да продължи дълго. А ще започне да хапе все по-силно. Друг вариант е да имаш под ръка плюшена играчка, която в такъв момент да му бутнеш в устата. Joy 

Наско вече е на 8 години, но също показва обичта си с леко хапване по брадичката или бузата. Леко, леко, но понякога стисне по-силно. Joy

# 117
  • Варна
Видяхме я миналото лято Марица, на самия връх 😁 Как не ми дойде на ума да я снимам не мога да си обясня, много ме е яд. Вероятно защото бях оплезила езика от умора 🤪😂 Питах във ФБ, още си била там, жива и здрава. Много сладко и гальовно коте.

# 118
Таня, пробутвам му плюшки, ама ръката я харесва повече Simple Smile
Ще го накарам да хареса повече плюшката🤪

# 119
Играйте с въдичка. Сърбят ги зъбките като са малки и като бебетата хапят, та ако играете с въдичка докато отмине този период и му хвърляте играчки, ще спре да хапе като порасне.
Мамините кюфтета не съм ви показвала скоро. От октомври ще съм с не две, ами четири котки, че се местим с приятеля ми в къща заедно. Веселба голяма ще е, не знам как ще ги свикваме Grinning

Моите са едри и игриви, неговите дребни, асоциални и по-агресивни. Много ме е страх Бени да не набие малката, че е над 7 кила, а тя е 2 кг, нищо че са на една възраст. Тя пък е много бойна. Ще поръчвам фелиуей месец преди да ги съберем и каишки като на Анмари за всичките и някакви тракери за градината на къщата. Друго не се сещам какво мога да направя. Мислим да не ги делим още от началото, нямаме условия, защото етажите на къщата не са отделени с врата, но аз ще съм хоум офис няколко седмици да ги разтървавам, ако се наложи. Ако имате и друг съвет, приемам (amy_nka, Таня, вие имате опит).

Общи условия

Активация на акаунт