Любители на котки - Тема 185

• 34 553
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Прави сте, но..
Топче не беше така, беше обсебен от бебето, денонощно само при нея стоеше. Писала съм, че съм го оставяла сам с нея в бебешкото легло. Тогава голямата ни дъщеря ревнуваше котето от сестра си. Joy Спяха с часове двамата, Уши и да искам не бих го оставила, не смея, по-груб е, не е като Топи.
Наистина не очаквах такава реакция. Всичко е както преди, никаква промяна у него, само отначало ми се" кара" като ме видя и после дойде да се гали и мърка. Малкия го подуши веднъж и това беше.Joy

# 406
Ивекс, с интерес те чета ...

Не сравнявай Топче с Уши! Различни са били като характер ...
За Уши първо него си обичала и той го
е усещал. А втория някак е ревнувал - усещал е че не си го обичала като първия. Те котките знаят и онова което ние не знаем.

За Топче ти и бебето сте отделни същества. Ти си шефа и те обича. Бебето на неговия език е нахален досадник дето му взима мястото, хората и мирише на чуждо.
Ти в неговия мозък си му довела нова котка. Та му взима територията и хората, а той се чуди какво става.

Не са врагове бебето и котето но са различни.

Време трябва!

# 407
  • София
Ивекс, дъщеря ми е на една година и осем месеца и Грей отскоро се доближава да нея да я подуши или ѝ дава да го докосне. Казвам докосне, защото за галене изобщо не може да става въпрос. 😆

Още когато се прибрахме с нея от родилното я подуши и оттогава странеше от нея. А пък тя е толкова нежна и внимателна с животните - пипа ги внимателно, навежда се да ги гледа в очите, гали ги много нежно. Чак ме е яд на него, че е такъв темерут.

Но пък не е променял поведението си, само стана още по-гальовен и търсещ моето внимание.

# 408
Имахме Кардю преди детето. Кучо спеше пред леглото на беба, търкаляха се заедно, нос до нос / тя реши да му мери Т като мушне играчка термометър в носа му, и той стоически изтърпя/. Сина е много интелигентно животинче, учи се бързо в движение и не преминава очертаните граници. Много е любвеобилен и винаги е на  позиция за скок и гушки, но чака разрешение.

# 409
Честити да са Буда и Марси! Да растат здрави и гальовни, да радват много човеците си! Ну, заяц, гушни ги от мен. ❤️

Морковелка, иди да те види лекар. На ММ след като се беше качил кърлеж, мястото беше леко зачервено и пи доксациклин. Иначе аз вадя кърлежи само с пинсета с леко въртеливо движение.

В неделя се смяхме с едното ни котешко семейство. Бащата нещо сбори едното от малките. То измяука. Майката веднага дотърча и нещо продължително обясни на котарака. Смешното беше, че той стоеше и я гледаше без да продума, а тя срещу него нещо обясняваше многословно. 😃

# 410
  • София
Вече 3 седмици сме на село. Нашият котарак - Том, е толкова щастлив, че не мога да повярвам. По цял ден е навън, прибира се вечер колкото да преспи. Сутрин рано рано ме буди да излиза навън. Приятели си намери Joy
Тоалетната си не е ползвал откакто сме тук.
След 2 седмици се прибираме в София и не знам дали да го вземем с нас или да го оставя при мама тук на село Cry Моят мъж е категоричен, че трябва да го оставим на село, но аз някак си не мога Cry
Виждам, че в апартамента не му е много добре, мяука на външната врата да излиза, но сме на 7 етаж и единствено може да излезе на площадката до асансьора. Тука на село си обикаля около къщата и се прибира, дори и за обедния си сън.
Моля, посъветвайте ме какво да правя. С детето сме убедени, че трябва да си го приберем с нас в София, но таткото не иска. Така и не свикна с този котарак за 2 години. Майка ми пък иска да го оставя при нея - сама жена е и виждам, че ще се грижи за него и ще го прибира вечер. Но на мен ми е мъчно. Да, ще идваме тук на село, но не е като да съм си с котарака вкъщи. Пък колкото и да бучи.
Определено ми е трудно да реша, но към момента по-скоро бих го прибрала с нас, в София.

# 411
Като приберете ако не му харесва - ще си каже. Веднъж вече сте му предложили свобода и …. Освен това като стане студено ще в повече вътре. Може би го оставете още малко докато се зазими времето…
А може да ви намери друг за София Simple Smile

# 412
Моят Слънчи трудно изтърпя цял месец затворен вкъщи, докато му боцкахме GS. Като минахме на молнупиравир излизахме с детето да го разхождаме през ден-два, но ревеше много и се молеше пред вратата. Изумихме се какъв голям радиус обхожда из квартала. Два часа буквално не са му достатъчни да си обиколи и маркира цялата територия. Където види мъжки почва да вие, да се ежи и да му се кара да му изчезва от пътя.
Сега времето е най-хубаво за разходки навън, особено през нощта, но като застуди, ще си търсят сами апартаментския уют.

# 413
  • София
miamim, остави го до късна есен на село. После го прибери.
Старият ми котарак по цяло лято седеше на село при баба ми. Прибирахме го есента. Еднакво добре се чувстваше и на село и в апартамента.
Можеш да си осиновиш бенгалка за София Simple Smile

Ивекс, Хари изобщо не беше доволен когато родих сина ми. Понасяше бебето, душил го е, спал му е до главата, но като цяло гледаше да е далече от него. Може би тайно се е надявал, че ще върнем бебето от където сме го взели Simple Smile
Трябваха му няколко години да станат по-близки.

# 414
Здравейте,
пак аз.
Вчера водих Жужата на лекар, направиха и ехограф на бъбреците, но нямаше нищо притеснително.
Казаха ми да и взема урина, но ми се струва невъзможно.
Сутринта пак имаше пишкано тъмно на плочките в банята. Хем тоалетната и е абсолютно чиста.
Направо не знам какво да правя.

# 415
Вече 3 седмици сме на село. Нашият котарак - Том, е толкова щастлив, че не мога да повярвам. По цял ден е навън, прибира се вечер колкото да преспи. Сутрин рано рано ме буди да излиза навън. Приятели си намери Joy
Тоалетната си не е ползвал откакто сме тук.
След 2 седмици се прибираме в София и не знам дали да го вземем с нас или да го оставя при мама тук на село Cry Моят мъж е категоричен, че трябва да го оставим на село, но аз някак си не мога Cry
Виждам, че в апартамента не му е много добре, мяука на външната врата да излиза, но сме на 7 етаж и единствено може да излезе на площадката до асансьора. Тука на село си обикаля около къщата и се прибира, дори и за обедния си сън.
Моля, посъветвайте ме какво да правя. С детето сме убедени, че трябва да си го приберем с нас в София, но таткото не иска. Така и не свикна с този котарак за 2 години. Майка ми пък иска да го оставя при нея - сама жена е и виждам, че ще се грижи за него и ще го прибира вечер. Но на мен ми е мъчно. Да, ще идваме тук на село, но не е като да съм си с котарака вкъщи. Пък колкото и да бучи.
Определено ми е трудно да реша, но към момента по-скоро бих го прибрала с нас, в София.
Не мислете за себе си, а за котето. Показал е че е щастлив на село какво има да му мислите. Де можех моя да го уредя някъде на село, а не затворен между 4 бетонни стени...

# 416
Според мен на село не е ок да живее апартаментна котка, тъй като не може да се пази от колите и от злонамерени хора, които слагат отрови навсякъде, някъде има и диви животни, безстопанствени кучета и т.н. Много зависи от населеното място и спецификата на обекта, но аз не бих си пуснала котката да живее на селото ми, точно с цел безопасност.

# 417
  • София
Грей днес се сдоби с кутия по мярка. Бута я насам-натам из апартамента и лежи в нея. 🫣

# 418
  • Sofia
Грей днес се сдоби с кутия по мярка. Бута я насам-натам из апартамента и лежи в нея. 🫣

Разкошен е! Много обичам сиви котки.
Каква порода е? Аз навремето си бях наумила да си взимам руска синя 🥰.

# 419
  • София
Баща му е британец, а майка му руска синя, та той е нещо средно. Дребен е за британец(и няма отличителните техни черти освен очите и отчасти козината), но не е и толкова грациозен като руснак. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт