Случаят „Дебора“

• 281 191
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 635
дотук имаме един понижен прокурор, един временно отстранен от работа лекар. о да, съдиите са недосегаеми и безгрешни. те са си свършили прекрасно работата измивайки си ръцете с лекаря и прокурора. евала!
ВСС спи!

абсолютно подкрепям горното мнение за министъра на МВР! неква странна тишина е там. много плах тоз министър. ако продължава така, няма да е задълго.

# 1 636
  • Далечният изток
Измененията на размерите на наказанията за лека и средна телесна повреда са едно абсолютно нищо. До 8 години е наказание без минимум, което при едно споразумение ще мине в пробация. По-лесно е да изкарат тези престъпления срещу личността, живота и здравето от особените производства. Да не могат да сключват споразумения, да не може условни присъди,  да не може освобождаване по 78а...

# 1 637
Съдиите са свикнали никой за нищо да не ги съди, много консервативна е работота там. Поне да ги изпратят тези тримата окържни, да заседават в районни съдилища с малко население, да се научат как се чете закон.

# 1 638
Временно е отстранен лекаря
https://dnes.dir.bg/comments/otstranyavat-vremenno-ot-dlazhnost- … detelstval-debora

друго си мисля. защо съдебен лекар трябва да изготвя СМЕ? според мен трябва да е екип от различни лекари с различен профил с оглед нанесените наранявания по тялото. тези съдебни лекари трябва да си умрял, че да напишат нещо друго от лека телесна повреда. и по този въпрос може да се мисли за промени в законодателството. първите, които виждат тялото са работещите в спешна помощ, дежурни лекари. не бива да се продължава СМЕ да се изготвя само от съдебен лекар.

Tочно! За едни прости матури се изискват двама проверяващи и след тях арбитър.... а за подобни издевателства нищо.

# 1 639
Нека да се говори, нека целият свят да разбере каква ни е съдебната система, но и да види, че не ни е безразлично и сме бесни.
Ами хубаво, 30г все не ни е безразлично и сме бесни, и все викаме оставка и сваляме. После качваме други,  на които също сме бесни и ги сваляме. Докога така?

# 1 640
  • София
дотук имаме един понижен прокурор, един временно отстранен от работа лекар. о да, съдиите са недосегаеми и безгрешни. те са си свършили прекрасно работата измивайки си ръцете с лекаря и прокурора. евала!
ВСС спи!

абсолютно подкрепям горното мнение за министъра на МВР! неква странна тишина е там. много плах тоз министър. ако продължава така, няма да е задълго.

Накратко - имаме едно голямо НИЩО!

# 1 641
  • Paris, France
Тези ако криминализират и свалките, за относително дълъг период, без интимност, ще ги призная.

И аз. Примерно ако мъжът ми сваля 5 години, постоянно и упорито колежка и по, респективно 2 и 3 години съседките от третия етаж и отсрещния балкон, трябва да се признаят за трайни връзките.

Магдена питаше без секс как ще е. Зависи, зависи. Секс с кого? Само с двама негови приятели, половината град (ако е малък) баба му, леля му? Сложна работа.

Предложените промени са козметични и нищо няма да подобрят.

Странно е, че министрите на правосъдието и вътрешните работи не са заели позиция. Това вече и в разюздана Франция го нЕма.

# 1 642
А, този прокурор няма да бъде зам. административен ръководител. Лек удар по егото, но пак си е на работа.

# 1 643
Досега ви четох какво сте писали от сутринта, и видях какъв шедьовър е разгърнал един от любимите ми съдии Васил Петров, и колко се разминават нещата, ако го познавате как работи. Чак прихнах какви ги е писал, и не мога да повярвам, че магистрат си позволява такива цинизми. В зала е перфектен съдия, работи бързо и качествено, изслушва страните, МИСЛЕЩ е, съобразителен, и ми е постановявал едни от най - добрите решения, които после се потвърждават в СГС. Много го харесвам, и е справедлив. Най- интересното е, че все жени съм представлявала при него, никога не е прекрачил етиката, нито професионално да се е държал неглижиращо. Тъкмо напротив. Отрязвал е главата на мъжа, дето се казва.
Недоумявам с кой акъл е написал тези глупости и цинизми, той въобще не се държи неуважително със страните. За разлика от поне 3 негови колежки, юридически неграмотни, арогантни и мързеливи.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 17:15 от tays

# 1 644
  • Street of Dreams
Петицията за отстраняване на съдийката набира скорост. До тук е събрала над 10 500 подписа и е шерната над 6000 пъти. във ФБ

В крайна сметка съдийката ли е виновна? Прокуратурата какво обвинение е повдигнала? Доколкото ми стигат повърхностните познания по право - прокуратурата повдига конкретно обвинение и съдът решава дали има основания и доказателства. Тоест АКО прокуратурата е повдигнала обвинения за тежка телесна повреда, а според експертиза та няма такава (понеже животът не е в опасност), съдът какво да направи? Съдът не повдига обвинения. Нима няма поне пет други неща, в които можеше да се обвини извършителят? Сещам се за обезобразяване, насилие по особено жесток и мъчителен за жертвата начин и ако се разровя, ще намеря още и какви наказания са предвидени. Може дори да е опит за убийство, по дяволите. Все пак е имало и заплахи. Може би сте го обсъждали вече, моля юристите да ме поправят, ако греша. Просто ми изглежда, че прокуратурата е претупала нещата и не е повдигнала правилните обвинения.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 17:16 от OnDiNe_

# 1 645
Това е много добра новина, но някак очаквах "бялото петно" в НК, за което споменаха омбудсманът и някои адвокати и което неглижира психическата травма, да започва да се пълни.
https://www.mediapool.bg/deputatite-izvanredno-obsazhdat-promeni … e-news350101.html
Цитат
Какво предвиждат поправките

Промените предвиждат за домашно насилие вече да се смята такова не само при брак или съжителство на семейни начала, но и при интимна връзка.

Със законопроекта за промени в закона срещу домашното насилие се дава и правна дефиниция на интимна връзка:
"Доброволен относително траен съюз между две лица, който възниква и съществува като фактическо състояние, без да е необходимо спазването на правно регулирана процедура и независимо дали лицата споделят едно домакинство, като водещ елемент е строго личния характер на техните отношения".

С промените в Наказателния кодекс се завишават наказанията за причиняване на средна и лека телесна повреда.
В момента наказанието за средна телесна повреда е до 6 години лишаване от свобода, а законопроектът предвижда то да стане до 8 години.
С измененията отпада и съществуващата в момента възможност да се налага пробация при нанасяне на лека телесна повреда. Така наказанието е до 2 години затвор. Това обаче не означава, че ще започнат масово да се издават ефективни присъди. Законодателството позволява условното наказание и налагането на глоба. Обикновено те се прилагат при първо провинение, когато става дума за леко наказуеми престъпления.
Глобата се завишава и става от 500 до 1000 лв. В момента тя е от 100 до 300 лв.

"Водени от дълга си пред обществото предлагаме промени, които да дадат адекватен отговор на зачестилите напоследък зверства", заявяват в мотивите си за промяна на НК ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.
Измененията би трябвало да бъдат приети без проблем, защото тези парламентарни групи имат общо 167 народни представители.
Очаквах не 8 ами поне 10, да не кажа, че си надявах и на двойни години задържане. Но пак е нещо си казвам 😖

# 1 646
пълна глупост е това с интимната връзка.
предложенията на омбудсмана са по-добри.
не ми харесват козметиките на двата законопроекта.

# 1 647
  • Sofia
Нека да се говори, нека целият свят да разбере каква ни е съдебната система, но и да види, че не ни е безразлично и сме бесни.
Ами хубаво, 30г все не ни е безразлично и сме бесни, и все викаме оставка и сваляме. После качваме други,  на които също сме бесни и ги сваляме. Докога така?

Чак пък! Едва събираме по няколко хиляди на протест и то рядко, а и масово са безразлични и не се гласува.
Докато не се научим на гражданско общество. До тогава!

# 1 648
  • София
И аз не разбирам защо решиха, че най-важното в момента е това за връзката. Може и да е важно, не знам, но все ми се струва, че основният проблем е, че съдиите никой за нищо не ги проверява и не им държи сметка. Не знам дали има система за контрол, ама там да помислят нещо.

# 1 649
  • София
Тото е качил извинение: https://youtu.be/MSoU7PIfFYE

Общи условия

Активация на акаунт