Случаят „Дебора“

• 281 654
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 225
# 226
О, ще го пребият тоя.
Как един месец мълчание от близките?
Ще взривя държавата, ако се случи такова нещо на детето ми.

В интервюто майката и нейната приятелка крият лицата си. Казаха, че се страхуват от обкръжението на извършителя. Най-вероятно са получавали заплахи.

# 227
Ние разбираме, че е сбъркана изначално системата и всички в нея са виновни и че се почва от съдебния лекар. Разбрахме го, така е.

# 228
Скрит текст:
Друго се замислих.
Ако това момиче вече е изписано от болница, защо близките му не използват епикризата, прокуратурата може ли да стъпи на тази епикриза и да повдигне обвинение за средна телесна повреда?
Вече е късно.

Не мисля, че е късно!
Фейса ми ври!
Ще има протести! По скоро ще разгледат наново случая!
Късно е. Изминал е почти месец. Няма как вече да се докаже мозъчно сътресение, което да вдигне степента на повредата до "средна", според прекрасните ни закони. Точно това е било променено в периода 01.07.2023 - 05.07.2023.
Чакайте сега! Как е късно!
Искате да кажете, че ако няма мозъчно сътресение, всичко това се води 'лека телесна повреда ли'?
Не може ли да се докаже, че Окръжен съд е действал неправилно?
Аз наистина не ви разбирам! Как така е късно?!

Да. Диагноза комоцио/сътресение на мозъка се поставя предимно по обсервационни данни - загуба на съзнание, частична амнезия, проблеми с вестибуларния апарат, главоболие. Рентген или ЯМР няма да покажат нищо, ако няма последвало увреждане на мозъчната тъкан, дори в първите часове след травмата. Първия път в доклада на съдебния лекар е било вписано сътресение на мозъка, но после, приблизително седмица по-късно, позицията е преразгледана. Месец по-късно няма как да се докаже кое заключение е било правилното.

# 229
Никого не докладвам аз лично.

Ако един съдия чете лъжи и издава постановления въз основа на тях, просто се чудя. Как е била описана леката телесна повреда в детайли? "Лек разрез 1 см по случайност, защото момичето се е одраскало на нокътя на мъжа"? или какво?? Какво чете съдията, няма ли описание на тази повреда какво включва?

# 230
О, ще го пребият тоя.
Как един месец мълчание от близките?
Ще взривя държавата, ако се случи такова нещо на детето ми.
Съгласна на 100%

Потресаващо е. Очевидно сме общество, което не само търпи, а няма и бих казала естествената за човешкия род желание за лична разправа, каквато има в Италия например - вендетата. А точно това може би остава? Дотам ли докарахме, че вече това ни идва наум!? То е ясно като бял ден, че Цар далеко, Бог високо за българина май.

След случая с Нав и другото момче, които ги гръмна съсед, какво остава вече? Да гръмнеш ти пръв очевидно. Защото поне имаш живота си, ако си пръв.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 17:30 от Лурдес

# 231
попаднах на снимки на момичето, които не са за хора с лабилни нерви. който има интерес само на лично съобщение.

# 232
Те снимките в профила на Цанов са достатъчно "красно"речиви.... направо... изникват ми спомени, когато се колеше прасето на село....

Това е безумно, за какви експертизи говорим, какви "повреди", че чак отпред сложили  и "лека"... а психическата? Това е толкова болезнено и е извършено многократно. То е по-болезнено от пробождането с нож. Тези експерти и лекари видяха го ли го това момиче на какво прилича, че да изхабят хартия и мастило и да напишат тая чутовна глупост черно на бяло и да искат да важи в съда? Всичките, сътворили тази глупост - ОСТАВКА и да бъдат подсъдими!

Идват ми и въпроси, относно всички в болницата, които са лекували и са разбрали за случая. Какво беше това едномесечно чакане и губене на време? Защо сме такива дебили, емоционално оперирани? Научени сме само да мълчим.

# 233
  • Варна
В Стара Загора съм този уикенд, на мотосъбор. Снощи по масите се обсъждаше случая, но не нададох ухо. Чак днес и тук чета за какво става дума, направо останах безмълвна... Ние утре се прибираме към Варна, но ако някой попадне на информация за протест там, да пише тук в темата. За съжаление, в понеделник няма да съм тук за да отида на протеста в Стара Загора.

# 234
А възможно ли е този изверг примат да е заплашил въпросния доктор който си е променил мнението?

За Аиша нямам думи. От първото изречение на поста ѝ предположих че е възрастна жена.

Госпожо Аиша, вече ви казаха че никой няма право да се гаври с никое същество на този свят без значение кой как си е възпитавал децата, дали е беден, прост, наркоман, клошар, пенсионер, дете, животинка и т. н. Всеки родител желае най-доброто за детето си и прави максималното да го изгради като  добър човек. А образованието не е гаранция за нищо.  Вие едва ли сте лекар или доцент по професия. Едва ли и родителите на изрода са го учили на агресия. Но така се промени живота, че провокира към такова поведение за съжаление. Нищо чудно и от баба си да в бил отгледан.

А вие не сте разбрали основното от това гнусно и унизително деяние. Утре този може да ви срещне във входа на вашия блок или пред къщата ви, и понеже се придвижвате бавно или го дразните че стоите на пейката пред дома си, да ви счупи носа да речем.

# 235
Ако съдията беше неподкупна и наистина с вързани ръце, но с будна гражданска съвест, можеше самата тя да раздуха случая. Говорим за изключителна жестокост и садизъм. И някак си много се набива на очи тази промяна от средна в лека увреда, като са се хванали за единственото, което не може впоследствие да бъде медицински доказано. Ако тя не беше част от схемата, а само лекаря, можеше да разкаже. А тя си изтри профила.

# 236
Под достойнството ми е да пиша, след като ме трият, а линкът с ФБ-профила на Гьонева с цел да бъде виртуално тормозена и плюта си стои, но още веднъж: прието е, че няма данни за средна телесна повреда. Към онзи момент и от това, което се е съдържало по досъдебното производство. Нови доказателства НЕ СЕ събират в производството по мярката и по-важното: при лека телесна повреда НЕ СЕ разглежда въпросът дали ще се укрие, ще извърши престъпление и т.н. Изобщо. Няма престъпление от общ характер - няма мярка.

Пише го, бе, хора, в сайта на съда. Освен да леете гнусни клетви и обиди, пробвайте четене с разбиране.
Ми аз чета кво пише в Наказателния кодекс:

С отхвърлянето на мозъчното сътресение,  степента е понижена от средна на лека. Кодексът предвижда наказания и за лека телесна повреда. Извършителят вече има пробация /една от опциите в чл. 130/. Втория път едва ли е щяло да му се размине...
Законът освен буква има и ДУХ. Когато той е опорочен с широко затваряне на очи или съсредоточаване само в една перспектива /член, алинея/, то правосъдието също е компрометирано. Никой не може да е сигурен, че ще получи адекватно разглеждане на извършено престъпно действие. Ама защо ли го пиша.. предполагам всички знаем израза "ЗаконЪТ е врата у поле".

# 237
Вие сякаш се правите, че не разбирате. Ако пилот се вози в самолет - сяда ли да го управлява, защото вижда че колегите му не се справят?
Сто пъти се каза - съдията има конкретни правомощия по закон, другото би било самоуправство и анархия.
Работата на съдията (в конкретния случай) е да прецени писмените документи.
На него му предоставят официален документ от ЕКСПЕРТ, че повредата е ЛЕКА.
От там закона е категоричен (това го каза/писа и Магдена) - държавата повече не се занимава с престъплението. Пострадалия търси овъзмездяване по частноправен път.
Съдията няма правомощия да оспори експертизта, да разглежда нещо от случая по същество.
Престанете с обидите и нападките към съдийката, защото тя не би могла да направи каквото и да било друго.
Използвайте този и подобни случаи, за да се ограмотите относно правния ред, кой какъв е какво може да направи. За да търсите за себе си справедливост по всички възможни ЗАКОННИ начини (дано да не ви се налага).
Оставете Магдена на мира. Нейните включвания са на професионалист, който безкористно ни помага със знания да се ориентирам в ситуацията. (За придобиването им е употребила труд, време и средства.)
Помня я от една друга тема с много стойностни и обективни коментари.

# 238
Ама ако съдийката се чувства постоянно заплашвана и с вързани ръце какво прави на това място по-точно? Като не й е окей да напуска длъжността. Стига компромиси с тези магистрати, стига некадърност и затваряне на очи. Особено из провинцията е тотал щета положението, все някой е човек на някого...дълбаем много на дълбоко.

Съдийката може да назначи куп проверки и доказателства - примерно снимкови такива! Това че ги мързи и не им се занимава е съвсем отделен въпрос.
Отделно на това само си измиват ръцете със "Закона това, закона онова" и все едно нямали повече правомощия и не могат да работят извън рамката на закона. Ами, нали затова учите 5-6 години и го работите това. Те имат право да правят предложения за промени и подобряване на закона и не само да ги правят, а и да настояват.

# 239
Горката съдийка. Каква трагедия, да е принудена да си заключи профила.
Много ми е мъчно. Рева хора, рева силно...

Общи условия

Активация на акаунт