Случаят „Дебора“

• 281 534
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 210
Ужасена, погнусена, уплашена до смърт съм и аз. Вчера научих за това...не знам как да го нарека вече. Имам син, имам и дъщеря, само на 1г.и9м. Прилошава ми от мисълта в каква държава живеем и отглеждаме поколение. Всеки си прави каквото поиска най-вече тези, които познават правилните хора и имат правилните връзки. Да ви кажа, като чуя, че са били лекар и не ми е жал, никога не е е току-така. За правосъдната ни система също не ми се отваря дума...Преди години получих заплахи за живота и здравето си, синът ми тогава беше малък, споменаваха го и него. Уплаших се много, подадох сигнал директно в прокуратурата. Потърсиха ме от полицията, написах показания и ме накараха да подпиша документ, че АЗ няма да влизам в разправа с тези, срещу които подадох сигнал. Аз, жертвата. Но те тогава бяха известни...после получих писмо от прокуратурата, че няма достатъчно доказателства и материал за образуване на досъдебно производство...
А относно безумията, които е написала потребителката Аиша изобщо не съм учудена. Тя умира да се заяжда и да сипе злоба из форума и винаги изкарва другите виновни, некомпетентни, неспособни и т.н. Мен ме захапа зимата в темата за Лидл - купих на дъщеря ми за Коледа играчка от Лидл дървено конче. Един ден детето се люлееше на кончето, аз и таткото бяхме до нея и с нея в стаята. Както се люлееше, изведнъж се преобърна назад и кончето я похлупи. Сърцето ми спря, изпищях, помислих, че бебето си е счупило врата, много се уплаших. На детето му няма нищо,само силна уплаха. Споделих в темата за Лидл, за да знаят и други родители, исках само да предпазя някоя майка от подобен ужас,а Аиша ми скочи и обяви, че не си гледам детето както трябва, та съм я запомнила. Има тя проблем с майките на момичета според мен, иначе е и майка,и баба. Та, извинявам се за отклонението от темата, но аз лично не съм учудена от реакцията на тази жена, за мен не е нормална.

# 211
От Интернет, описание от Журналиста Станислав Цанов:

"ЛЕКА ТЕЛЕСНА.

Изпратено от майката.

Ще ви кажа аз какво виждам (там където съм цензурирал с черно):

- 2 по 40см дълбоки до месо разрязвания. 1 по крака, 1 по ръката.

- Множество 10-15 сантиметрови разрязвания. По краката, ръцете, гърдите. Същата дълбочина.

- Счупен нос.

- Парчета плът.

- Кръв. Много.

Някои от изпратените ми снимки изобщо не качвам - няма смисъл. Трябва целите да са в черно.

Триото: съдебен лекар, прокурор (Дичо Атанасов) и съдия (Татяна Коева) обаче виждат друго. Те виждат ЛЕКА ТЕЛЕСНА повреда (равносилна на ощипване) без нужда лицето (Георги Николаев) да бъде задържано за постоянно.

Има и снимки, които не се наемам да качвам тук.
Нека журналиста да публикува и името на съдебния лекар!!!!!
Единствен той е компетентен да прецени и единствен той определя степента на телесната повреда.
След неговото определение или промяна на определението на първоначалния експерт прокурора и съдията не могат да направят друго, освен да пуснат на свобода изверга.

# 212
Потърсете и вижте снимките в нета, аз нямам и сили да ги гледам подробно. Лекарят, определил това като лека телесна повреда, явно е здраво увреден.

# 213
  • София
Потърсете и вижте снимките в нета, аз нямам и сили да ги гледам подробно. Лекарят, определил това като лека телесна повреда, явно е здраво увреден.
Подплатен. Продал се е.

# 214
Русе - понеделник - 19.30 часа - Съдебна палата

https://www.facebook.com/events/600592748904766/?active_tab=discussion

# 215
  • Варна
Видях снимките....

Журналистът Цанов е намерил адвокат, който ще защитава момичето и гони до дупка тоя дебил, както и дерматолог и психолог.

Този няма да види бял ден, нито на свобода, нито в затвора.

# 216
  • София
Ако двете дела са в хода на досъдебно производство, те са само за мярката на обвинения докато се събират доказателства. Съдията от Окр.съд вероятно няма правомощия да изисква каквато и да било документация. Тя решава въз основа на съдебно-медицинската експертиза (видно променена) и досието-битието на обвиняемия.
В това заседание се решава само дали въпросния мутраген може да се укрие, да извърши ново престъпление илинда повлияе на свидетели.

Подчертаното не ми дава мира. Според съда, човек, който съвсем хладнокръвно е обмислил и извършил подобно нещо, може да бъде пуснат, защото няма шанс да извърши ново престъпление или да повлияе на свидетелите. И говорим за човек, който е на пробация заради друга "лека" телесна повреда, която е нанесъл на друго лице, преди няколко месеца.

# 217
Е, щом е лека телесна, кои сме ние да спорим с великите лекари, съдии, магистрати и тям подобни "велики" и "умни" хора.
И няма значение колко шева, колко дълбоки рани, колко брой рани, колко кръв е текло, колко "нежно" била бръсната.
Щом съдийката и лекаря са рекли - тъй е.
Как после да не ги наричаш всички лоени топки.
Даже се въздържам от още епитети, въздържам се, честно.

Ms.Gorgeous, ще се учудя ако в тая сфера има някой непродаден, неподкупен и честен. Ще се втрещя направо.

# 218
  • София
В София съм, ще изляза по- рано от работа и ще отида на протест за първи път в живота си.
Ще заведа 18 годишната си дъщеря и 18 годишните ѝ приятелки.

# 219
събери ги в един пост, пак да те цитирам.

# 220
О, ще го пребият тоя.
Как един месец мълчание от близките?
Ще взривя държавата, ако се случи такова нещо на детето ми.

# 221
  • Пловдив
Друго се замислих.
Ако това момиче вече е изписано от болница, защо близките му не използват епикризата, прокуратурата може ли да стъпи на тази епикриза и да повдигне обвинение за средна телесна повреда?
Вече е късно.

Не мисля, че е късно!
Фейса ми ври!
Ще има протести! По скоро ще разгледат наново случая!
Късно е. Изминал е почти месец. Няма как вече да се докаже мозъчно сътресение, което да вдигне степента на повредата до "средна", според прекрасните ни закони. Точно това е било променено в периода 01.07.2023 - 05.07.2023.

Чакайте сега! Как е късно!
Искате да кажете, че ако няма мозъчно сътресение, всичко това се води 'лека телесна повреда ли'?
Не може ли да се докаже, че Окръжен съд е действал неправилно?
Аз наистина не ви разбирам! Как така е късно?!

# 222
Нека някой с юридическа практика се намеси в дискусията и да обясни. Точно защото масово народа не е поне малко правно грамотен циркулират всякакви безумни идеи, хипотези и клетви.
Ако двете дела са в хода на досъдебно производство, те са само за мярката на обвинения докато се събират доказателства. Съдията от Окр.съд вероятно няма правомощия да изисква каквато и да било документация. Тя решава въз основа на съдебно-медицинската експертиза (видно променена) и досието-битието на обвиняемия.
В това заседание се решава само дали въпросния мутраген може да се укрие, да извърши ново престъпление илинда повлияе на свидетели.
Пак ще повторя моя постоянна теза - когато на някой от етапите на съдопроизводство то има пробойна - било заради корупция или некомпетентност съдиите остават с вързани ръце. А обществото поради незнание обвинява само тях.
Но не са единствени. Преди това роля имат полицаи, разследващи (дори не знам дали са отделно звено), съдебни експерти, прокурори.
Чак накрая идва съдията. И дори да иска да си свърши работата почетно - не може, защото другите преди него не са.
Не съм съгласна. Точно чистото неподправено възмущение срещу такова отвратително и садистично деяние е това, което е правилно и необходимо. Няма никакво значение дали всички разбираме дебрите и вратичките в нашите така прекрасни закони.
Даването гласност на събитието накара хората да организират протести, това накара кмета на Стара Загора да вземе позиция, това накара правосъдния министър да нареди проверка по случая.
Вижте, ако ние не изискваме правосъдие на висок глас, когато случаят е вопиещ, ако разчитаме да се прехвърля отговорността по веригата - ма той съдията не бил виновен, ма някой не си бил свършил работата, ма то ... и така нататък до прокрадналото се тук мнение, че момичето е виновно, никога няма да имаме поне малко работеща правосъдна система.

# 223
  • София
Май най- добре да се добавят в първи пост на темата, някой да помоли модератор!

Видях и аз, горкото дете! Абитуриентка ще е, взел ѝ е усмивката, младостта, устрема!
Човешки отпадък!

# 224

Общи условия

Активация на акаунт