Случаят „Дебора“

• 281 528
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 345
Странна ми е подобна размяна на реплики между работодател и служител. И то в почивен ден. И то единият през личен профил, другият уж лично, но служебно. Колкото и да е грозно изказването на този Костов, то няма общо с работата му и ролята му на служител. Дори не знаем колко е сериозно или е сарказъм. Означава ли, че масово работодателите следят какво пишат по стената си в извънработното им време техните служители, че да могат бързо да ги санкционират?
Абсолютно не приемам написаното от този Костов, дори на майтап да е, но още по-малко приемам, че може работодател да санкционира служител за изразено мнение. Интересно ми е по кой член от КТ е отстранен.

Едно е ГГ да е отстранен, понеже няма как да работи като охранител, а да е разследван за насилие. Дори ме изненада, че не е бил отстранен след предния случай, за който е осъден.
Друго е да отстранят някой за написани глупости.
Досега колко списващи в бг мама трябваше да са безработни!
Страхотна позиция на “Марица Изток” и на изпълнителният им директор. Една от малкото адекватни. Една компания се отъждествява със служителите си. В нормалните държави поведението на работниците е по-важно от професионалните им умения. Затова и там има работеща система и обществени норми на поведение. Това изказване е подкрепа на насилник и открита заплаха. Естествено, че ще го отстранят.

# 346
Аз вярно, че никога не съм била силна в свободните съчинения по тема, ама това ако е сарказъм, за да се разграничи, явно доста години в учене съм пропиляла.

Време е да се осъзнае, че не бива да има никаква търпимост към подобни изказвания и да ги оправдаваме със "свобода на словото" е на една крачка от обвиняването на жертвата. С което по принцип също имаме голям проблем.

# 347
Избягал? О, няма нищо, тя съдийката в Стара Загора преди месец е сметнала, че той не е опасен. Няма'а са плашити....

Този случай си плаче за масови протести. Мисля, че на всички ни писна с това колосално беззаконие.

# 348
Е, то оставаше да седи и да чака я арест, я някой да го опуха него от бой. Не знам що за идиотия е цялото това нещо. Дали му един месец да прави каквото си иска, сега ще си скубем косите и ще се питаме къде е.

На другия хубостник не знам колко му е акълът, че да изпляска тази глупост във фейсбук. Аз, ако съм служителка в тази фрима, ще ми се повиши лоялността към работодателя след изразената позиция. Свобода на словото, хайде, моля ви се.

# 349
Няма да е първият, напуснал необезпокояван държавата, уви. А той дори не е бил и подсъдим до преди час-два...

# 350
# 351
Еее, нали не беше сигурно, че е той?!
Fever ray, не мисля, че в поста  на този Виктор има сарказъм. Но си права, че няма как да бъде отстранен от работа по смисъла на КТ. Посъветвали са го явно, може и сам да си е подал молба за отпуск. Иначе, знаеш, "уронване престижа и доброто име на работодателя" и т. н. А работа със заплащането като в ММИ този умник няма да намери.

# 352
Ще го намерят.

Очакваше се, сам знае каква е истината.

А дано, ама надали. Като нищо може и в чужбина да избяга.

# 353
В Германия казват, че е .

# 354
  • При семейството си
Кога ги разпитаха близките, кога издадоха заповед за задържане, кога избяга?
От Нова нали го търсиха 2 пъти на адреса и го нямаше, но чак сега…избягал.
Сега и Цанов го пише Галин, разпространява се профил и снимка на Георги.
Съвсем се омотах.

# 355
  • софия
В понеделник съм пред съдебната с двете си дъщери. За останалото не намирам точните думи и за това просто ще замълча. Благодаря за темата.

# 356
В понеделник съм пред съдебната с двете си дъщери. За останалото не намирам точните думи и за това просто ще замълча. Благодаря за темата.
И аз с моята.

# 357
  • Където морето целува небето...
Поствам написанот от Цанов за бягството. В случая не е точно бягство, защото просто е изчезнал и не могат да го намерят, но пък той е свободен гражданин и може да ходи където си поиска. Прокуратурата се задейства, но издирвания го няма..... вече..... имаше достатъчно време извергът да се махне. Няма да стои кротко и да ги чака!
Скрит текст:
Stanislav Tsanov
1 ч.  ·
ИЗБЯГАЛ!
Вярвате ли в чудеса? А в случайности?
30+ дни след зверството с макетното ножче и нулевата активност на Прокуратурата.
30+ дни след като този на снимката (Галин Николаев) е бил свободен гражданим с възможност да отлети, където иска.
Но едва 3 часа след постовете тук, снимките на жертвата пратени ми от майката, ангажирания адвокат и разбира се - хилядите готови да излязат в протест на улицата.
В 19:10, точно 10 минути преди да започнем извънредния запис с родителите на момичето, с тях се свързва Прокуратурата!
И, О ЧУДО!
 Трябвало спешно да дадат показания сега на момента - точно сега открили за какво да го задържат!
Събота вечер, 30+ дни след зверството и неговата свобода.
И сега НАЙ-ГОЛЯМОТО ЧУДО. Точно като взели показания и решили да го задържат се разбира, че ИЗРОДА избягал! Няма го. Информацията е от майката.
(е, нормално - имал е 30 дни за подготовка)
Уау!
Чудо или случайност е това?

# 358
Кой е издал заповедта за арест така набързо? Какво стана изведнъж с решението на съда, което се уповаваше единствено и само на закона? Въобще такава каша, ум да ти зайде.

# 359
Ужас... На някои хора майтап им се струва случващото се. Веднъж да се порежат случайно на макетен нож и друга песен ще запеят. Много боли и трудно зараства.

Общи условия

Активация на акаунт