Случаят „Дебора“

• 281 371
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Този идиот няма полезен ход. Много хора искат да го видят, а ако влезе в затвора ще стане жена. Естествено, че ще избяга.

# 361
  • София
Поне да се запознаем, момичета.

Тук винаги сме били единни в тревогите, колкото и да се дърляме. БГмамма си е институция.

# 362
Задавам си въпроса защо приемаме толкова тежко това, което се е случило с момичето. И си отговарям, че подсъзнателно всички си даваме сметка, че на това толкова младо момиче ще му бъде адски трудно да продължи нормално живота си след тази случка. Години, години ще минат преди да излекува душата си от този ужас. Лека телесна повреда ли?
Пожелавам й с цялото си сърце да успее един ден да си излекува душата от разрезите! Дано успееш, дете! Нека цялата любов на добрите хора бъде с теб и промие раните!
Душата ми плаче!

# 363
А хората в пробационен период попринцип не биват ли така леко следени от служителите на реда? Почна да се тръби от 2 дни за случая и си траят всички там. С най-много полицаи на глава от населението сме, защо ли....

Всички приемаме тежко това, не само заради болката и унижението, което е изтърпяло, а заради крайното безхаберие на българските институции и то за пореден път. В тая държава човешкия живот не струва 5 стотинки, като тръгнем от пътищата и градската среда, та минем през закони, присъди, убийства, катастрофи - всичко без адекватни наказания. Положението ни е изключително гнусно, жалко и примитивно. Да ти иде да имигрираш не заради пари, а заради това безхаберие.

# 364
Това е много резонен въпрос.
И също как така е пуснат след като е в пробация за същото, целият й смисъл не е ли да не се повтаря и ако се повтори да има вече ефективни присъди.
Но не съм юрист, сигурно си има вратички.

# 365
Задавам си въпроса защо приемаме толкова тежко това, което се е случило с момичето. И си отговарям, че подсъзнателно всички си даваме сметка, че на това толкова младо момиче ще му бъде адски трудно да продължи нормално живота си след тази случка. Години, години ще минат преди да излекува душата си от този ужас. Лека телесна повреда ли?
Пожелавам й с цялото си сърце да успее един ден да си излекува душата от разрезите! Дано успееш, дете! Нека цялата любов на добрите хора бъде с теб и промие раните!
Душата ми плаче!
Такова нещо ще и е травма до живот. Не години.

# 366
Още един ужасен факт - в компанията на подчовека е пълно с хора като него от същото тесто нискочели татуирани батки интелектуалци, които най-вероятно го подкрепят и са му помагали. Сигурно те са заплашвали семейството.

Вече можем да чуем тяхното мнение - "падна му пердето просто, иначе е точно момче, но тя му изневеряваше и го провокира, иначе си има семейство момчето"...

Ами дори и да му изневерява има право на това а той няма право да я измъчва като във филм на ужасите, тя не му дължи нищо, ако му беше паднало пердето щеше да я удари един път и това е. А той е извършил планирано, садистично мъчение което мисля че не е надминато до момента последните 30тина години.

А паразитите магистрати, живеещи от нашите данъци и пускащи редовно боклуци на свобода кога ще бъдат поставени на мястото им? Единствено социалните мрежи и обществения натиск на народа и някой известни личности е причината да се задейства системата! Браво и на Марица Изток за уволнението на другия психар.

# 367
Всички се поставяме на мястото й или поставяме дъщерите си на мястото й, което боли даже повече.
Веднъж гледах интервю с една жена и я питаха кое първото, което ще направи ако няма мъже и тя каза:” ще оставя дъщеря ми да си играе навън сама.”

# 368
Още един ужасен факт - в компанията на подчовека е пълно с хора като него от същото тесто нискочели татуирани батки интелектуалци, които най-вероятно го подкрепят и са му помагали. Сигурно те са заплашвали семейството.

Вече можем да чуем тяхното мнение - "падна му пердето просто, иначе е точно момче, но тя му изневеряваше и го провокира, иначе си има семейство момчето"...

Нямам думи, ако наистина са казали това. Той имал семейство, ама иначе тя виновна, защото му изневерявала... дай да я пребие и нареже.

# 369
Имам 2 операции с общо 12 шева, ума не ми побира къде по тялото се събират 400 шева?! За счупения нос и зверски обръснатата глава да не говорим...
А който не е виждал макетен нож, да си купи и да види какво острие има и как реже. Това е било зверска касапница, очевидно момичето е изгубило съзнание от болка... Иначе не знам как е издържало на тази инквизиция...
Като майка на момиче само се моля да не попадне на психопат! На никой не му пише на челото "изрод съм", и никой родител не може да бъде сигурен, че с възпитание ще предпази детето си.
На мен ми е много чудно как в продължение на месец това зверство е опазено в тайна и защо?!
А, че е избягал, лично аз го очаквах, при липса на наложени мерки за задържане.
Няма да чака да го вкарат в затвора я.

# 370
От клуба, където е работил, са излезли със съобщение.

# 371
  • София
След като не смогнаха да трият коментари.
И постът е заключен.

Иначе са си котило на подобни. Те отглеждат биячи, професионални недокоснати от закона биячи.
Колко народ изпищя от побои и нищо.
Тая дупка трябва да се изтрие, останалите им заведения също.

# 372
От клуба, където е работил, са излезли със съобщение.

Просто усетиха накъде духа вятърът. Наясно са били що за примат работи при тях. С пробация за насилие, преди месец задържан отново за 72 часа... Ама нищо нередно до днес не са виждали.

# 373
Проблемът е комплексен. На първо място превенцията. Няма правен механизъм, който да осигурвя закрила преди човек да е пострадал от престъпление. Ниско образование и култура, поощрение от родителите, които не забелязват дребните грешки на децата си, които един ден прерастват в засягане на чужда телесна неприкосновеност. Разбирането все още по по-малките населени места и възпитаването, че мъжът има някаква по-специална роля в семейството и жената е под него. Чета доста коментари по отношение на съдебния състав. В случая обаче, когато имаш такова законодателство няма как да излезеш от правната рамка. Законът квалифицира деянието като лека телесна повреда, въз основа на експертиза.
Нуждаем се от сериозни реформи в НК и в образованието, разбирано като етика, незасягане правата на другите и т.н

# 374
Това с изневярата е пълна тъпотия. Че те са се познавали от 4 месеца! На 18 години е много по- вероятно просто да го е отрязала като поредно кандидат-гадже и така да е наранила ЧУФСТВАТА му на това чучело!

Общи условия

Активация на акаунт