Случаят „Дебора“

• 281 673
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 260
  • София
Ще се самоцитирам от друга тема за изчезналата жена. Така възпрепятстват другия родител да ги вижда редовно. Една страна, която държи на гражданите си, не допуска нейни граждани да бъдат изведени.
Помните ли как санкционираха българката, чиито деца не искали да ходят при норвежкия си баща?
Или българинът, взел децата си от полякиня и ги докарал тук за постоянно?
До развод и присъждане на правата тя е....може би не престъпник, но нарушила законите. Тези деца са български граждани все пак

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 17:06 от Cuckoo

# 4 261
Аз това щях да питам, това не се ли води отвличане?

# 4 262
Да, интересен казус. Децата са изведени без съгласието на бащата. Любопитно е как ще реагират българските власти.
Радостното в цялата работа е, че жената и децата са добре и не попадат в нито един от разискваните черни сценарии.

# 4 263
Как е вярно, а не преписано от форума, радостно е, че са живи. По останалото - работа на адвокати вече.

# 4 264
За мен въпрос от типа - пиеш ли/пушиш ли/ взимаш ли наркотици има само 2 отговора - да/не.
Няма аз понякога, няма от време на време, няма по изключение/повод.

Не мога да приема това. Огромна разлика има между пиещ само по важен повод (сватба, рожден ден, Нова година) и пиещ редовно. И с пушенето е така. За наркотиците нямам опит, но ако някой дръпва по някой джойнт докато е в отпуск на морето например това съвсем не е зависимост и не е равнозначно на редовна употреба.
Също така и количеството е много важно. Ако някой е свикнал на чаша вино с вечерята това е редовно пиене, ама дали има някакви негативни последствия?

Да, интересен казус. Децата са изведени без съгласието на бащата. Любопитно е как ще реагират българските власти.

Всъщност не. Извеждането (тоест напускането на България) е станало със съгласието на бащата - заедно са минали границата. От там нататък раздялата е извън страната. Евентуално бащата може да заведе гражданско дело  за родителски права.

# 4 265
Напивам се веднъж в годината, пуша джойнт веднъж в годината. Ако ме питате, напиванията и дрогата са му чужди

# 4 266
  • Paris, France
Всъщност не. Извеждането (тоест напускането на България) е станало със съгласието на бащата - заедно са минали границата. От там нататък раздялата е извън страната. Евентуално бащата може да заведе гражданско дело  за родителски права.

Така е. Бащата може да заведе дело в Беларус за връщане на децата на обичайното им местоживеене (В България) по Хагската конвенция. Хагската конвенция важи за една година. Ако делата се проточат (майката не може да бъде намерена и призована, примерно), след година става трудно. Май няма да си види децата повече поне докато не навършат пълнолетие.

# 4 267
  • София
Сигурно е за добро. Не се знае като (ако) ги види, каква ще му е реакцията. Изобщо, ама изобщо не му вярвам, че не знае защо е избягала с децата. И хич няма да се се учудя да са ѝ помогнали малко и да са я покрили турските власти.

# 4 268
Каквото и да е казала Дебра по повад алкохола, не оправдава Гошо!!! За това да се разберем, тъй като аз споделих за видеото.

Но мисля, че човек трябва да бъде искрен. Защото "пия от време на време" и "не пия" са съвсем различни неща. Което и да бе казала, нямаше да бъде съдена.

# 4 269
  • Paris, France
Пиенето няма никакво отношение към насилието над Дебора. Не знам защо го намесвате. Била направила видео, в което казвала, че се чувства пияна. Добре, но може да е постановка. Имам снимка като 13 или 14 годишна, на която седя до майка ми с цигара. Значи ли, че съм пушела? Снимката я направихме за майтап, а цигарата не беше запалена. Имам и снимки с чаши шампанско. Ходишно пия по 4 супени лъжици шампанско, колкото да се чукна за здраве на НГ и РД. Казвам, че не пия и наистина не пия, защото изпитото количество алкохол е по-малко от това, което бактериите в червата ми произвеждат ежеседмично и даже ежедневно.

Децата ми не близват алкохол, освен сложен в някой сладкиш или сос. В чаша никога не си наливат шампанско или бира. Купуваме им все още напитка от газирани ябълков сок без алкохол, все едно са бебета. Днешната младеж и особено момичетата не щат алкохол заради калориите.

Пуша всеки ден и затова казвам, че пуша. Ако пушех по 20 цигари годишно щях да казвам, че не пуша.

# 4 270
  • При семейството си
Аз да попитам, за тези, които са гледали пълното интервю, майката на Дебора даде ли допълнително някакво обяснение за смс-те от Георги до нея, да не купува подобни дрехи на Дебора.
Не можеш, не бива да получиш подобни съобщения и да не се притесниш, да не се “намесиш”, доколкото ти позволи детето ти.
Точно на възрастта на Дебора имах връзка с неподходящ човек. Криех я, разбира се, от майка ми…тоест представях я по друг начин. Майка ми ме беше следила, ходила до дома му, накрая ми постави абсолютен ултиматум и се кротнах.
Не трябва, някой да те заплашва в дома ти, неколкократно и ти да го пуснеш в 23 часа у дома си, когато си сама, особено, ако нещата са ескалирали словесно предишните дни.
Не, Дебора не е заслужила нищо от това, никое човешко същество не заслужава, но трябва да научим и децата си, и ние самите да се научим как да избягваме подобни психопати, да различаваме знаците, че си имаме работа с такива.

# 4 271
Говорим не за това дали пиенето има отношение, а за това дали Дебора е искрена. Тя не отвърташе като тук как разбира пиенето, а каза, че никога, никога в живота си не се е напивала. Какво се изреждаме сега да даваме себе си за пример, като не е това въпросът?
Също така, не разбрах защо тръгна да говори за алкохол, след като Цанов дори не я пита. Да си беше замълчала, защото - да, в случая нямаше абсолютно никакво значение дали се напива или не.

# 4 272
Поредното безсмислено вторачване в само една реплика на жертвата.
На мен по-силно впечатление ми направи описанието на връзката им. Доста психопатско отношение страна на Георги. Жалко, наистина много жалко, че момичето не е проявило повече мнителност. Както каза майка ѝ “била е влюбена”.
Цялото интервю доста ми промени личното мнение за цялата случка. Бях от доста твърдите защитници на тезата, че това няма нищо общо с домашното насилие, а по-скоро е друго. Явно съм сбъркала. По нещата, които тя самата разказа за отношенията им, оставам с впечатлението, че става дума за лош късмет гаджето ти да се окаже психопат.

# 4 273
Говорим не за това дали пиенето има отношение, а за това дали Дебора е искрена. Тя не отвърташе като тук как разбира пиенето, а каза, че никога, никога в живота си не се е напивала. Какво се изреждаме сега да даваме себе си за пример, като не е това въпросът?
Също така, не разбрах защо тръгна да говори за алкохол, след като Цанов дори не я пита. Да си беше замълчала, защото - да, в случая нямаше абсолютно никакво значение дали се напива или не.

Ако ти се иска да считаш момичето за неискрено, ми давай. Обяви я за лъжкиня, наркоманка, каквото се сетиш.
Не мога да повярвам, че все още се разисква това с пиенето.
Има хора не се напиват да те просветля. Има хора пият по половин чаша вино или глътка ракия и това е.
Тоест не изпивала една бутилка вино, 10 водки или 10 ракии.
Майка ми от буквално 1 глътка ракия се чувства зле, вие и се свят, почва да и се спи. Това значи ли, че се е натаралянкала?
Сега се надявам да стане ясно.
Аз винаги съм била умерена с алкохола. Много рядко - 2-3 пъти в годината и то по-малко. Бързо ме хваща.
Напих се само веднъж с почти цяла бутилка вино.
Може би заслужавам да ме резнат с макетно ножче Joy

# 4 274
  • При семейството си
Сега наистина всички ще се изредят да обяснят колко пият, пушат и т.н., както и членовете на семейството им.

Общи условия

Активация на акаунт