Случаят „Дебора“

• 276 696
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 5 430
Правилен, ама другият път, Ариел:

# 5 431
  • София
Че кой те кара да й финансираш плеймейтската визия (какво точно е направила така и не каза, само подмяташ грозни внушения). Фотосесията и клипа й бяха дарени, не е плащала за тях, още по-малко да са дошли от събраните за нея пари!? Нямам думи за какво изопачаване става въпрос!?

# 5 432
Делото е за причиняване на телесна повреда, не е за прелюбодеяние.
Какво значение има Дебора дали е знаела, че въпросния има жена и дете.
Дебора, че е жертва, така е
 Ама аз нещо не мога да й съчувствам, камо ли да й финансирам плеймейтската визия, професионални фотосесии, фолк кариера и прочие.

Доколкото помня, някакъв поп-фолк изпълнител беше спонсорирал видеото й. Вие какви доказателства имате, че е дала дарените пари за фолк кариера?

Плюс това като гледам е участвала и в няколко рекламни кампании, за които със сигурност е получавала заплащане. Защо да не си купи каквото пожелае с парите, които си е изработила? Не на последно място, тя е пълнолетен човек и сигурно вече работи нещо, за да си покрива сметките.

# 5 433
Не мога да се сетя какво трябва да е момичето, че да не предизвиква съчувствие,  нарязано по тоя зверски начин.

# 5 434
Ми, работещо и оправно момиче. Не мога да я мисля. Вие, ако си нямате друга работа, или ви е такава средата, я мислете.
Може и линч да  му организирате на Георги, щото не разчитате изобщо на правосъдието.

Ти изглежда доста я мислиш. Не спираш да й броиш парите и за какво ги е изхарчила. Аз съм доста далеч от нейната среда и начин на живот - сигурна съм, че доста от съфорумките също.
И да, на правосъдието очевидно не може да се разчита. Заради такива случаи ще има още много, които ще постъпят по този начин. Явно не разбираш, че агресията, която този човек носи, може да се изсипе върху всеки.

Утре може той или някой като него да те набие, защото си го засякла на пътя, защото си го погледнала на криво, или защото си му направила културна забележка. Изобщо не се заблуждавай, че като си много свястна, си застрахована от насилие.

# 5 435
Навсякъде гъмжи от коментари как едва ли не Дебора си е го заслужила Fearful
Тук не става дума защо ходи с женен мъж,или какво видеа правила,че поп фолк певица ...
Трябва да се акцентира върху деянието,я то накъде се обърна,пак жертвата виновна. За парите - има да покрива болнични разходи, ходи на терапии и профилактични за раните. Аз имам белези,  много дълго ходих по лекари да ми бият инжекции и да ги мажат ,за да не получа инфекция. Това не беше никак евтино. След 2г или 3 г минах пластична операция, която също беше тежка и изискваше често посещение при лекаря.До някъде се махнаха част от белезите,но трябва още посещения и интервенции. Добре,че й останаха белезите,че по едно време имаше коментари под нейна снимка защо не се виждали  и сигурно лъже. А тя беше гримирана и ги е скрила.

# 5 436
Много ви дразни тази плеймейтска визия или там каквото е. Значи, трябваше да си надене расото и да се моли по 3 пъти на ден, че да сте доволни. На такива като вас, все някой за нещо ви е крив.
Ако иска, ще си махне белезите, ако иска - няма, това е нейно право, не е длъжна да дава отчет. Дори и да премахне някой ден физическите белези,  душевните си остават.

# 5 437
Който не мисли, не слухти за компромати.

# 5 438
  • София
Случаен минувач, кръшкането може да е неморално, но не е незаконно. Няма нищо престъпно в него...
Кръшкането не е престъпление, ама не е и баш законно. Счита се за брачно провинение и законът го взема предвид при определянето на вината за развода, например.
____
П.П. Да, както и очаквах и както обикновено. Grinning
Да, ама при наличие на изневяра не клони ли повече към предумишлено убийство. А другото евентуално - не. Говорим встрани от случая.
Сигурно ги осъждат повечето в афект/ярост или там, както се нарича.

# 5 439
Случаят е важен, защото е характерен не за някакви си среди - не съм съгласна, че е естествено да споделяме едни и същи населени места и улици с хора, за които е нищо работа да режат жив човек като парче месо - а защото е симптоматичен за работата на правоохранителните и съдебните органи у нас.

Иначе за емпатията, хората сме така устроени, че нормално изпитваме такава при вида на страдание и наранявания като получените от Дебора. Разрезите са ужасни, тоя буквално я  е изтезавал  с наслаждение. Обикновено такава гледка предизвиква съчувствие и  зад липсата на такова  може да се крие единствено убеждение, че жертвата си е заслужила да бъде наранена така. За мен е загадка такова убеждение, но честно казано, с разцвета на социалните мрежи лъсна, че хората са наистина всякакви.

Но по-лошото е друго, цялата негативност се съсредоточава върху момичето - каква е била, пък какво е направило, как живее сега живота си.

За извършителя нищо,  все едно сред нас не ходи садист и социопат, способен да измъпва  така други човешки същества.

# 5 440
  • Street of Dreams
Ирис, какво да кажем за Георги? Ако приемем, че е той - това си е абсолютно зло и едва ли има един човек в темата, който да не иска той да бъде отстранен от обществото - в затвора, в комуна за наркомани или на ментално лечение. Едва ли ще тръгнем да търсим причините, поради които го е направил - все тая какви са. Или как би могъл да го избегне. Това не е някаква си грешка.

# 5 441
Само да напомня, че Орлин Владимиров, който уби жена си Евгения, получи доживотна присъда, въпреки слуховете, че тя му била изневерявала. Така че нека потенциалните убийци да не лежат на тази кълка, а да си опичат акъла.

# 5 442
Тя нека търси каквото си иска, интересът тук е да се намери този, който е направил това престъпление, за да си понесе последствията и други такива психопати да знаят, че ги чака същото.

# 5 443
Дебора има пълното право да си показва белезите, особено след като онзи изрод още не е в затвора. Има право и след това да ги показва, вместо да ги крие. Егати и логиката! Не е виновен изродът, който я обезобрази, а е виновна жертвата, че не се е свряла в миша дупка.

# 5 444
Виновен е когато го осъдят

Общи условия

Активация на акаунт