Случаят „Дебора“

• 281 622
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 165
  • При семейството си
А всъщност разбра ли се, момичето вече вкъщи ли си е, в болница ли е още…как е стигнала информацията за този случай до медиите?

# 166
Само като му видиш мутрата и татусите и ти става ясно. Гаранция, че в патриотичната му, празна кратуна, най-големите душмани на Земята са джендърите и упадналият Запад. Дано бащата на момичето се добере до тоя паразит.

А какво е правила 18 годишната с подобен патрЕот? Че и семеен с дете, 10 г. по-голям от нея.
Защо се е хванала с подобно същество? Къде са родителите, които от години е трябвало да я учат да не се замесва с подобни? Сега се крият и заглушават гласа си по тв, а преди това защо са мълчали?
Не разбирам модата 18 годишни моми да живеят с батковци, да им слугуват и и да се правят на семейни. Че то сега и е времето да учи, да се занимава с нещо интересно за нея.
Знам, че ще ме заклеймите за мнението. За мене родителите на момата имат вина, нищо че е 18 годишна. От малка е трябвало да я учат и съветват, все нещо щеше да и влезе в главата и да не се замесва.
Има една българска поговорка "Бай бабо да не те стига". В тези няколко реда виждам изкривената представа за добро и зло. Значи жертвата, родителите й са виновни. Не е виновен изродът извършил това зверство. Не виновна корумпираната ни съдебна система, не са виновни безхаберните ни политици, чиято единствена цел е как по-бързо да си напълнят джобовете. Грозно, грозно чак потресаващо. И това го пише жена, която се предполага, че е майка. Дано да не е.

# 167
Вчера срещнах заглавието и не отворих новината… имах си лични здравословни проблеми тези дни и си казах, това е някъде в чужбина, не ми се четат тежки новини. Вечерта в новините го съобщиха и разбрах, че за съжаление е в нашата мила Родина.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 13:34 от blackcat6

# 168
Lady Cassiopeia Duva, със сигурност все някой е чул, но има много хора не реагират на такива неща. Някой си там крещи, много важно. Може и сама да е била и той да е имал достатъчно време да се погаври с момичето.
Такива са хората вече.

За съжаление не мисля, че ѝ е дал възможност да крещи. Не е идиот все пак...запасил се е предварително с всичко необходимо. Макетното ножче е много специфичен избор за оръжие, причинява n-пъти по-голяма болка от обикновения такъв. А после шокът и болката са си свършили работата, и да е искала, едва ли е можела да крещи.

# 169
А всъщност разбра ли се, момичето вече вкъщи ли си е, в болница ли е още…как е стигнала информацията за този случай до медиите?

И аз това се чудя. Защо това не се каза преди месец, а сега обществеността е информирана.
Това се е случило преди месец и чак сега се разбира.

blackcat6, аз също мислех, че това не е в нашата държава, но съм грешала.

# 170
Кога се е случило това? Останах с впечатление, че преди дни. А цяла седмица ни занимаваха с пържоли и стекове. И тези с празниците и глупавите промени. Да променят най-важните закони, да е ясно на всички, че има наказание и никой няма право да докосва, бие, реже и издевателства над никой друг. Че разстроени като Белослава заради лоши дни, НЕ трябва да карат пили и да излагат живота на невинни хора на опасност и т.н и т.н.
Хронология по данни от статиите:
26 юни 2023 г. - деянието е извършено.
27 юни 2023 г. - в Районна прокуратура Стара Загора е постъпило уведомление от ОД на МВР - Стара Загора за започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с пострадало лице - 18-годишната Д.М.
28 юни 2023 г. - на извършителя на деянието Г.Г. е било предявено постановление от Районна прокуратура - Стара Загора за привличане му в качеството на обвиняем за това, че на 26 юни 2023 г. в Стара Загора е причинил средна телесна повреда на Д.М.
28 юни 2023 г. - с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора, обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа.
1 юли 2023 г. - прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд - Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Г. Г. Районен съд - Стара Загора е уважил искането на прокуратурата и е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъжа.
5 юли 2023 г. - обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районен съд - Стара Загора пред по-горната инстанция Окръжен съд. Със свое окончателно определение от 5 юли 2023 г. Окръжен съд - Стара Загора е отменил определението на Районен съд - Стара Загора и го е освободил.
Та така...

# 171
Протеста в Стара Загора е на 31 юли - понеделник от 18.00 часа пред Съдебната палата.

# 172
Lady Cassiopeia Duval, много подробности липсват. Със сигурност не е стояла кротко да я режат и обръснат накрая. Или е била вързана, или пребита и пратена в безсъзнание. В една от всичките статии прочетох, че имала негова кожа под ноктите, не знам дали е вярно. И тази машинка за подстригване от къде се е взела?

Аниш, благодаря за хронологията. Значи и според лекаря е била средна телесна повреда, не лека. Точно при тази съдийка са променили формулировката.

# 173
Протест ще има и в София - отново в понеделник от 18.00 часа пред Народното събрание.

# 174
Към коментар 175:
Щото е много добър съдия. А, и приятелите й много свестни. Според една съфорумка, дето не я познавала лично... Аз пък казвам, че щом се е стигнало до дисциплинарно наказание за зсбавени дела, е минала доста граници.

# 175
# 176
  • София
Къде има официална информация за машинката? Търсих и нищо не намирам.

# 177
Lady Cassiopeia Duval, много подробности липсват. Със сигурност не е стояла кротко да я режат и обръснат накрая. Или е била вързана, или пребита и пратена в безсъзнание. В една от всичките статии прочетох, че имала негова кожа под ноктите, не знам дали е вярно. И тази машинка за подстригване от къде се е взела?

Аниш, благодаря за хронологията. Значи и според лекаря е била средна телесна повреда, не лека. Точно при тази съдийка са променили формулировката.
https://bg-mam.ma/p/1577631/46756782

# 178
  • Germany
Протест ще има и в София - отново в понеделник от 18.00 часа пред Народното събрание.

Дайте моля линк към инициативата. Надявам се да се съберат доста хора.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт