Случаят „Дебора“

• 281 524
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз съм скептична и към протести вече, да си призная. Протести на пострадали от пътни инциденти, протести на жени, жертви на домашно насилие, протести на майки на деца със специални потребности, протести на почернени родители, загубили децата си, и накрая ЕДНО голямо нищо. Даже точката от закона, която урежда тези отношения между мъж и жена без брак, не е приета. За какво говорим изобщо????

Аз пък си мисля, че нямаме гражданско общество и не протестираме достатъчно и настойчиво дори. Я виж съседна Гърция, за катастрофата с влака ги изядоха всичките. Я виж Франция, бой, сълзотворен газ, пожари ... Ще им вдигат те пенсионната възраст. Стачкуват хората и постигат резултати.
Аз съм на мнение, че трябва да отстояваме правата си!
Виж как хубаво почнаха работа и скоростно и в събота. Надявам се с този случай да се вдигне критична маса и да си защитаваме правата.

# 466
  • Пловдив
Кои са "тези отношения мъж - жена без брак"?

В случая не просто са без брак, а не са имали никога съжителство, затова няма домашно насилие, а не защото нямат брак.
_____

А като не вдигат пенсионната възраст, просто няма да има кой да изкарва пенсиите.

# 467
  • София
Ами, така ще почнем, отспахме си, редно е да се събудим.

Не знам, момичета. Темата е изключително чувствителна. Това е дете за Бога!
Вината е моя, ваша, обща! Че толерираме подобни, отглеждаме ги, толерираме издевателствата им, плащаме им - от страх!
Ами, стига им.

# 468
  • София
Скрит текст:
Аз съм скептична и към протести вече, да си призная. Протести на пострадали от пътни инциденти, протести на жени, жертви на домашно насилие, протести на майки на деца със специални потребности, протести на почернени родители, загубили децата си, и накрая ЕДНО голямо нищо. Даже точката от закона, която урежда тези отношения между мъж и жена без брак, не е приета. За какво говорим изобщо????

Аз пък си мисля, че нямаме гражданско общество и не протестираме достатъчно и настойчиво дори. Я виж съседна Гърция, за катастрофата с влака ги изядоха всичките. Я виж Франция, бой, сълзотворен газ, пожари ... Ще им вдигат те пенсионната възраст. Стачкуват хората и постигат резултати.
Аз съм на мнение, че трябва да отстояваме правата си!
Виж как хубаво почнаха работа и скоростно и в събота. Надявам се с този случай да се вдигне критична маса и да си защитаваме правата.
Правата трябва да ги отстояваме, ама да има и кой да чуе или поне да се стресне. А те се окопирали в институциите и като чуят за протест, слагат веднага барикадите на площада + полицаите с шлемовете, че да се бранят от народната любов. Излязат, направят си някоя снимка за ПР, и после пак същото.

Дано не съм лош пророк, но и това ще мине, ще се забрави, и всичко ще е новото старо. Някой да помни Пламен от Варна, жената в куфара, убитите младежи преди месец на булеварда в София ... и др., и др. ????? Не случайно сме оставени на ръба на оцеляването, защото всеки е улисан в собствените си битовизми- да има някакъв доход, да плати сметките, да купи хляб и малко салам, да поизучи децата, да удари вечер по една ракия за успокоение и да легне, че утре пак работа, пак безпаричие и така. За голяма част от българите това е ежедневие. За тези хора думите права, протести и т.н. звучат като сложно уравнение с много неизвестни. Колкото по-голям % става въпросната група, толкова по-добре.

Аз силно се съмнявам, че момичето и родителите ще проговорят. Фактът, че са се покрили и не желаят да говорят за случилото се, най-малкото говори, че ги е страх. Те, ако са искали да търсят правата си, да са раздухали историята на мига и да са обърнали държавата с краката нагоре. Още повече, че в по-малките градове хората са хем наплашени, хем примирени. Има си местни бабаити, с/у които не се тръгва, защото лошо става. Ако са обикновени хорица, без позиции, какво ли си викат "я да си мируваме, нали щерката оцеля". А всъщност трябва да говорят, да говорят, за да спасят много други момичета, които припадат по въпросните мачовци.

# 469
  • София
Няма го, иначе заралии да са там.

И друго да си кажа, ако̀ не разбирам.
Съдийката, запознавайки се с материалите на обвинението, постановлението на Районен съд, медицинска експертиза в пълната и цялост, няма как да няма да направи нещо. Да изиска втора експертиза, нещо! Не може съдийка в Окръжен съд да е с вързани ръце пред три изречения заключение, това бил законът!
Или е е претупала нещата - непростимо.
Или е подходила преднамерено - непростимо.
Или толкова си може - непростимо.

Непростимо е, нямам оправдание за тази жена.

# 470
  • София

В случая не просто са без брак, а не са имали никога съжителство, затова няма домашно насилие, а не защото нямат брак.
_____

Скрит текст:
А като не вдигат пенсионната възраст, просто няма да има кой да изкарва пенсиите.
Имало е заложена точка в проектозакона, която е гласяла не в брак или съжителство, а в интимни отношения, което е било отхвърлено, според представителите на ДБ.

Ох, ей го нА и хубостникът с изказването за к*****те, че това си заслужават.
https://nova.bg/news/view/2023/07/29/420755/%D1%81%D0%BB%D1%83%D … 0%BC%D0%B8%D1%8F/

# 471
Аз съм много изненадана, че съдията, който гледа мярката за неотклонение не знае, дали индивидът за когото трябва да се произнесе е в пробация.

И като е в пробация, сега би трябвало да си е у тях, нали не може да нарушав пробацията.

_____

Скрит текст:

Въпросната неприета точка е била да се счита за домашно насилие , при наличие на  интимни отношения.

# 472
  • Rock & Roll feeling ...
Четох 5 -6 страници и се нервирах.
Поне в този случай на толкова брутална проява на жестокост, може ли да оставим жертвата намира... И да не се опитваме да търсим вината в родителите, роднините, възпитанието, средата ако щеш и какво ли още не?!
Ако ще най-голямата парцалеса да е, кифла, боклук, наркоманка и каквото може да му роди на човек ума, тази изродска проява няма оправдание.

И ще дам един пример, ако съм на Марс където няма закони все още и трябва да дам справедливост на отявлен изверг като тоя, пак няма да го направя с тая жестокост, мръсотия и гавра, дето самия той е направил така.
Ще го приключа бързо, категорично, без удоволстване в мъчение.
Няма характер, проява и боклуджава същност, която да оправдава израждането.
Или избирателност при прилагането на подобни изродщини.
Силно ми се иска да има истинска защита на жертвите и контрол на психопатите - затвор или куршум и  без излишни издевателства. Не заради тях, а заради това, в което вярваме и защитаваме.

Знаят ли се имената на лекарите, дали становище, че е лека телесна повреда?

# 473
Честно, не мога да проумея защо сме такъв народ силен само по групите и на клавиатурите! А иначе заспал и страхлив. Защо не сме като в другите държави?! Ще дам един пример встрани от темата. В квартала в който живея ни правят канализация и сменят тръбите. То хубаво, но това е вече трета година и щяло да продължи още толкова. Всеки ден ни спират водата, по цял ден. Няма една неразкопана улица. Мизерия, дупки, прах, мръсотия. Протести организирахме, на тях се събирахме по 5 човека. Бтв викахме - 10 човека. Промяна никаква!
И сега по темата. Мечтата ми е да видя истински протест, да видя поне 250 000 човека събрани. Разбирам страха на семейството. Малък, мутренски град, получавали са заплахи. Колкото и да ми се иска това момиче да намери сили и да се изправи и да говори, знам, че няма да стане и я разбирам. И въпреки страха, те все пак са направили така, че случая да не остане скрит. И сега на ход сме всички ние, народа на България. Не ми се вярва с малки протести да се случи нещо, но ако се вдигне цялата страна дали пък няма да има надежда...... А с въпросния Г.Г. други яки момчета трябваха да се разправят. Просто " лека, телесна повреда ", нищо работа. Но човека избягал. Но тя и Германия не е толкова голяма...

# 474
Мирно шествие инв Пловдив - понеделник, 18 часа, започва от Съдебната палата

https://facebook.com/events/s/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0% … /239482328915909/

# 475
Без да съм юрист, но колко пъти четем за съдии, които връщат обвинителния акт за пренаписване.
Може ли да спрем са оневиняваме съдийката. Законите ни били калпави. 'ми калпави са, ама ако се спазваха наистина, пак щеше да е нещо.
Може ли юристите в темата да ми обяснят, каква е идеята на пробацията и защо не е взето предвид. Само моля нека да не е, че друг бил следял за това и нямало как да се провери.

А съдията като види тая промяна от средна на лека телесна повреда няма никакъв инструмент да попита защо? Да поиска снимки, знам ли?
И ако има пред себе си човек в пробация, извършил такова нещо, не може да наложи друга мярка, така ли?

# 476
Разбрахме вече. На всички по веригата ръцете са вързани, системата ни е такава, отговорен служител няма ни един, оправдания има сто и едно. Ние обаче сме виновни, че сме гневни и потресени, че не разбираме колко много са учили и колко малко са спали, и колко много страдат някои сега. 
От цялата работа, извършителят офейка. Well done, дами и господа, важното е, че е спазена буквата на закона, не са му нарушени правата, чудесни сме, да продължаваме нататък.

# 477
В обществото се усеща въпиюща липса на справедливост. По всякакви казуси. Това, разбира се, няма как да доведе до нищо хубаво за обществото, което не е достатъчно зряло да се организира, за да се защити и да гарантира справедлив ред за делата си.
Корумпираната съдебна система и посредствената журналистика, заедно с ограничените прояви на гражданско общество, ни превърнаха в "failed statе" - "държава, която е загубила ефективната си способност да управлява населението си. Провалената държава поддържа законов суверенитет, но преживява срив в политическата власт, правоприлагането и гражданското общество, което води до състояние на почти анархия."

# 478
Да видим днес какво ще кажат на брифинга (ако все пак има такъв, нали уж го анонсираха). Много са настръхнали хората, то бива, бива, ама такава подигравка с горкото момиче от страна на съда наистина разбуни духовете. Вярно, че доверието в правосъдната система е направо никакво, ама сега имам усещането, че една искричка, една неправилна дума и гражданите ще вземат раздаването на справедливост в свои ръце. Подчертавам - не правосъдие , а справедливост. Така или иначе широко битува мнението, че за българското правосъдие жертвите са виновни и трябва да бъдат допълнително мачкани.

# 479
Някой срещал ли е някъде името на високопоставения, който се е обаждал на прокурори и съдии и е поставил "чадър" над урода? Ясно, че те самите няма да си признаят, по - лесно е да се оправдават със закона.

Общи условия

Активация на акаунт