Случаят „Дебора“

• 281 388
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 585
Не е споделяно публично име на политик, но и доколкото виждам, политиците мълчат.

# 586
Срещнах името на лекаря, изготвил експертизата - д-р Теодор Танков Стаматов, но информацията не е от сигурен източник. Заралии да кажат вярно ли е.
Надявам се и името на политика да "изплува".

# 587
  • София
Някой тук назад написа, че е имало политически натиск над съдията (или прокурора беше - не помня). И, че дори се знае кой е и от коя партия е, но не го спомена. Колко е вярно - не знам. И да е вярно - не вярвам да се разбере.

# 588
  • При семейството си
Според мен сега ще променят обвинението и ще бъде опит за предумишлено убийство. Зависи какви доказателства има за това.

Ха, добър ден! Той и прокурора си е бил за бой тогава, щом не е могъл да оформи адекватно обвинение със събраните доказателства.
И аз чакам да видя кой ще се окаже политика, който е пуснал чадър над този изверг.
От всичко прочетено до момента и доколкото мога да разбера материята, по-скоро, да, прокуратурата не си е свършила работата, така че да повдигне адекватното обвинение и да го защити със съответните документи, доказателства.
И затова сега трябва да са много прецизни, за да не претупат нещата и дадат отново поводи за обжалване, отмяна и изобщо.

# 589
  • София
Единственото плашещо за мен е, че хора, възмущаващи се от насилието, призовават към саморазправа. И не само с извършителя.

# 590
ConnieS това е от Шотландия, като спомена за вашия курс, в дамските тоалетни в някои пъбове
Скрит текст:
Благодаря, същият курс беше. Ask for Angela -кодова дума, която ако жена каже на персонала, означава, че се чувства застрашена. Персоналът е обучен и реагира веднага.
Финансирано е от правителството. Толкова ли не могат да се отделят пари и в България за превенция и образование сред младите. Толкова е просто - не е нормално насилие под всякаква форма и нищо не го оправдава.

# 591
И за мен е странно как не е изпаднала в безсъзнание от кръвозагуба. Дали е шанс или този толкова прецизно е рязал единствено с цел да причинява болка и да обезобрази…

# 592
Аз все още чакам името на съдебния медик да стане известно и той/тя да се обосноват публично.

# 593
  • София
Срещнах името на лекаря, изготвил експертизата - д-р Теодор Танков Стаматов, но информацията не е от сигурен източник. Заралии да кажат вярно ли е.
Надявам се и името на политика да "изплува".

Коя експертиза е изготвил - първата или втората? Защото, нали се оказа, че втората е била променена - или бъркам?

# 594
Имаше в коментар име на политик, но снощи коментарът беше изтрит. Във фейса това
Одеве попаднах на това, но колко е вярно не знам

# 595
Аз се надявам поне като започнат протестите в понеделник и момичето види колко хора са съпричастни, да намери сили да се изправи и да се бори Sad
Да, попаднала е на насилник, но поне е жива и поне вече не е в ръцете му. При някои жени обработката се случва толкова бавно и постепенно, че от един момент нататък вече е невъзможно да се измъкнат. А тя ще разпознава такива индивиди вече от километри и ако се бори, има шанса да има нормален живот и нормални връзки. От сърце и го пожелавам!!!

# 596
Според мен сега ще променят обвинението и ще бъде опит за предумишлено убийство. Зависи какви доказателства има за това.

Ха, добър ден! Той и прокурора си е бил за бой тогава, щом не е могъл да оформи адекватно обвинение със събраните доказателства.
И аз чакам да видя кой ще се окаже политика, който е пуснал чадър над този изверг.
От всичко прочетено до момента и доколкото мога да разбера материята, по-скоро, да, прокуратурата не си е свършила работата, така че да повдигне адекватното обвинение и да го защити със съответните документи, доказателства.
И затова сега трябва да са много прецизни, за да не претупат нещата и дадат отново поводи за обжалване, отмяна и изобщо.
Просто момичето е обикновено момиче, без големи финансови възможности, една от многото, никоя, за разлика от извършителя, чието семейство има ферма за коне. А те са скъпи животни. Случаят е претупан отгоре-отгоре, очаквайки никой да не проговори.

# 597
Елора, а как си обясняваш, че законът изведнъж "заработи" и то в неделя? Има и задържане, и новоназначени експертизи. Значи може, въз основа на съществуващия закон.
Адв. Людмил Рангелов каза, че има пропуск в назначената експертиза - не е взето мнение на ест. хирург, който да потвърди, че се касае за обезобразяване, и тогава няма как да е лека ТП. Чий е този пропуск? Не е законодателен.

# 598
Това дело не трябва да е дело само на 18 годишното момиче срещу садизма, това дело трябва да е на всички жени! И трябва да го спечелим. Заедно.

# 599
Виктор Костов, който беше отстранен от работа, е заплашвал жена позната на момичето, на лични съобщения. До тук бяхме с "ама той просто си изразява мнението".

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pred-btv-govori-zhena-poluchila- … FLLQM7C5Ai8EdBMCg

Общи условия

Активация на акаунт