Случаят „Дебора“

• 281 250
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 630
Пуснах да гледам. За прокурорите не знам, но съм потресена от нивото на задаващите въпросите. Не искам да ги наричам журналисти, ако са такива, това е дъното на журналистиката ни.

# 631
  • Брюксел / София
Факти, съобщени на брифинга: “21 прорезни рани. Няма начин да се е самонаранила сама.” Това го пиша защото след ден - два може друго да кажат.

# 632
Жалка държава с жалко правосъдие. Юристите в темата смятат, че всичко е свършено по буквата на закона. Бих искала да си представим, че на мястото на Милен Цветков беше някой неизвестен човечец. Какво смятате, че щеше да се случи с надрусания изрод, който го уби ?

# 633
Според мен пък някои задават доста адекватни въпроси и чисто логични. Никой не е длъжен да познава рамките и процедурите, на които съдии и прокурори се осланят и чрез които се оправдават. Всички искаме да виждаме конкретни действия. 30 дни се мъчат да съберат данни, за нещо, което се вижда с просто око, а престъпникът е все така невинен и на свобода, въпреки че му е поредно престъпление. Изяснявали чатове и му събирали обувките, сякаш те ще дадат отговор защо точно жертвата е разпорена на сто места и ще го оневинят... всички се опитваме по най-простия начин да си обясним случващото се в съд и прокуратура.

# 634
"Преработили" са се направо ..., да, но само в определена посока.
Пълна пародия е този брифинг.

# 635
Нямам нерви да гледам как замазват. Важното, което чух е, че обвиняемият се е опитал да се укрие, не са го открили на общо 8 адреса и са го заловили в кола, почти случайно. Явно вече не се чувства толкова недосегаем.
А вчера пострадалото момиче лично е отишло в районното, за да подаде сигнал и за заплахите. Значи се бори милата, браво на нея!
Според мен са я посъветвали, защото това е единственият начин, на този етап, на насилника да се повдигне ново обвинение от общ характер, да го задържат, и да му поискат постоянна мярка "задържане под стража".
После ще си прецизират и обвиненията за побоя. Дано този лежи дълго в затвора.
Досега са дремАли всичките прокурори вкупом. Изведнъж рЕзко им се доработи.
Трябва да има наказания за предишния прокурор, който е в отпуск. Колко удобно.

Добре са я посъветвали, не трябва да се отказва да се бори.

# 636
  • тук и там
Aз разбрах от малкото което гледах, че са иззети маската и макетното ножче от прокуратурата, след обиск в домът му.
Интересно ми е кога е станало това?
Момичето е имало 21 прорезни рани.
Иначе "брифинга" прилича на седянка на пазара.Нямам нерви да ги гледам.Някакви хора викат и задават въпроси един през друг,
други отговарят с половин уста и ни разправят колко много са работили всъщност  и как са си свършили работата..

# 637
  • София
Три пъти исках да счупя телевизора по време на този брифинг - честно! Едната (по потник) обяснява, че отскоро се занимава със случая и не е запозната с това или онова, а другата се хили, като ...... (да не казвам) след всеки журналистически въпрос. "Безспорни професионалисти" (думи нямам, че цялата треперя).

# 638
Правилно ги попитаха защо не му се повдигне обвинение за "Опит за убийство".Оказа се, че първо я е ударил и тя е паднала в безсъзнание, после е почнал да я реже. Момичето можеше изобщо да не се събуди и да умре от раните си.
Нещата се оказаха даже по-сериозни и крайно неглижирани.

# 639
Според мен пък някои задават доста адекватни въпроси и чисто логични. Никой не е длъжен да познава рамките и процедурите, на които съдии и прокурори се осланят и чрез които се оправдават. Всички искаме да виждаме конкретни действия. 30 дни се мъчат да съберат данни, за нещо, което се вижда с просто око, а престъпникът е все така невинен и на свобода, въпреки че му е поредно престъпление. Изяснявали чатове и му събирали обувките, сякаш те ще дадат отговор защо точно жертвата е разпорена на сто места и ще го оневинят... всички се опитваме по най-простия начин да си обясним случващото се в съд и прокуратура.

Най-жалкото е, че за тях случаят е бил приключен, а сега мажат..

# 640
Някой по - горе изрази учудване от призоваването за саморазправа. Ми ето заради такива професионалисти, даващите брифинга, има такива призиви. Няма усещане за справедливост, за нищо. Такива гняв и безсилие изпитвам в момента.

# 641
Факти, съобщени на брифинга: “21 прорезни рани. Няма начин да се е самонаранила сама.” Това го пиша защото след ден - два може друго да кажат.
И аз го чух. 21 порезни рани /без тези на главата/  са особена жестокост, но това било житейското мнение на господина /този в средата между дамата с белия потник /добре, де, блуза без ръкави/ и дамата с дългия ръкав, а не юридическо. Не им зная имената, а и не хванах кога са ги изписали. Там прокурорът бил преценял. Абе.... театър отвсякъде. Иначе проявяват разбиране към посттравматичния синдром на жертвата, много неща сливат на него. Макетния нож е бил донесен от извършителя. Влязъл, ударил я, проснал я в безсъзнание и тогава започнал да я реже. Момичето се свестило и някак потърсило помощ от съседката на долния етаж. Наистина има счупен нос, но счупването не е тежко /вероятно няма да се изкриви, което е добре/ и затова се класифицира като леко /което не е добре/. Момичето е било повикано на разпит, журналист попита дали наистина разпитът е бил 6/шест/ часа, дамите казаха че не е бил чак толкова дълъг, но не назоваха цифра. Петорната експертиза има шанс да е готова до 10/десет/ дни, но може и повече. Нищо ново или важно не разбрах, освен пресиленото предположение, че може /много евентуално/ да се стигне до обвинение за опит за предумишлено убийство.

# 642
За евентуален чадър от политик, казаха, че няма такова нещо.
От малкото, което чух, разбрах, че от недомислиците в закона идват големите проблеми. Както и Магдена обяснява. Ако примерно, не съм юрист, средна телесна увреда се зачита, ако има липсващ крайник, те няма как да го запишат, без значение цялостната картина.
Дано момичето събере сили да каже всичко и дано наистина понесе подобаващо наказание този изверг!
За забрана на чалгата съм 1000% "за".
Крайно време е да спре този упадък и деградация!

# 643
  • София
Аз искам да се даде обяснение, защо няма обявено прессъобщение от МВР за случая. От който зависи това, да обясни защо. Цял месец е минало от тогава до сега.

# 644
Пълно мазало стана. След като няма окончателни експертизи и има неразпитани свидели и необработени веществени доказателства, как изобщо се е стигнало до дело и то на втора инстанция? Не трябва ли първо да се съберат всички доказателства и да се състави максимално пълна картина какво се е случило, и тогава да започва делото?

Общи условия

Активация на акаунт