Случаят „Дебора“

• 281 455
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 645
Този, дето уби двойката на Сливница беше рапър. Файда?
Чалгата им е последния проблем, малките слушат този долу, който е много по-увреждащ от разголените чалгарки. Само погледнете за какво става на въпрос.
Скрит текст:

# 646
Да, бе, определено без участието на пластичен хирург няма как да се твърди, че е обезобразена. Глупости на търкалета.
Видяла съм стотици експертизи и в ни една не е участвал пластичен хирург, за да каже, че лицето на жертвата е обезобразено. Това се вижда с просто око и няма нужда от пластичен хирург.
Пълен потрес е всичко!

# 647
Аз искам да се даде обяснение, защо няма обявено прессъобщение от МВР за случая. От който зависи това, да обясни защо. Цял месец е минало от тогава до сега.
Е, дадоха де... извършвали процесуало-издирвателни работи, та затова. А на въпроса на журналист защо обезобразяването не е било включено в сводката през юнските дни,  - еми не го включили и толкова.

# 648
Тъй, тъй, до вчера законът не позволявал, днес изведнъж се отворил прозорец да свършат нещо.
Така ще е докато и юристи ни убеждават точно в това. Ако повече от един по веригата е искал да си свърши работата съвестно, нямаше да е нужно обществеността да упражнява натиск.

# 649
Аз искам да се даде обяснение, защо няма обявено прессъобщение от МВР за случая. От който зависи това, да обясни защо. Цял месец е минало от тогава до сега.
И аз!  Това беше първата ми мисъл, когато прочетох в новините. Един месец и  не е отразено. Ако е, как?!

# 650
Гледах част от брифинга, езикът на тялото на говорещите беше красноречив! Чудеха се някъде да гледат и как да усучат отговорите. Махленско ниво и от журналистите, и от представителите на институциите, сякаш не става дума за живо същество, жертва на насилие. Дано близките на момичето опазят от медиите самоличността й, защото нашите журналисти няма да проявят никакъв морал и уважение, ще ровят като хиени и ще се състезават кой ще излезе с по-кърваво заглавие!

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 16:06 от Charomatna_e

# 651
Половината журналисти бяха на страната на насилника. Защитаваха неговата теза.
Говорят си на " ти" с прокурорите.
Явно там всичко е омешано по интереси, ужас.
Никакъв респект към жертвата нито от прокуратурата, нито от онези там, половината питащи

# 652
  • Пловдив
За мен тук се касае за огромна немарливост и некомпетентност на прокурори и съдии!
Не вярвам тая бедна мишка да има пари и връзки да си плати на някой.
Просто не им се занимава и приключват с лека телесна повреда и ако иска момичето да си дава пари и да го съди. Държавата не намира за нужно. А може и да пестят! Знам ли?
И един коментар от фейса на един пловдивски адвокат

# 653
  • София
Пълно мазало стана. След като няма окончателни експертизи и има неразпитани свидели и необработени веществени доказателства, как изобщо се е стигнало до дело и то на втора инстанция? Не трябва ли първо да се съберат всички доказателства и да се състави максимално пълна картина какво се е случило, и тогава да започва делото?

Бъркаш делото с мярката за неотклонение. Дало още няма, защото още (или по-скоро тепърва) се събират доказателствата за него. Това с първа и втора инстанция е било само за мярката за неотклонение.

# 654
Другото, което ми прави впечатление. Значи като заработи системата и полицаите привикаха онова смешно момченце Виктор Костов, той вече не е толкова безстрашен и изведнъж Фейсбук му бил хакнат. След отстраняването му от работа и обществения отзвук, заедно с прилагането на закона, дали някой от техните фенчета би си позволил да напише някоя тъпотия из социални медии или заплаши някой? Едва ли, защото ще има последствия. Значи може и при нас.

# 655
И аз!  Това беше първата ми мисъл, когато прочетох в новините. Един месец и  не е отразено. Ако е, как?!

Казаха, че се е водело разследване и когато се води не могат да обявят случая официално, докато не съберат данни и доказателства. Разбира се за всяка нередност и те си имат вратичка да се оправдаят.

Не знам как ще му запазят самоличността с тези социални мрежи, но аз го намерих и то само с посочените инициали и през профила в инстаграм на виновника, защото се следват. Глождеше ме да видя колко точно прилича на "наркоманка", както този се беше изказал в чата.... Вече в интернет въртят леко замазани снимки на момичето.

# 656
  • София
Скрит текст:
Не, Елора, в темата не се доказа, че има пропуски в закона и за пореден път обществото бива заблуждавано, че проблемът е в закона, а не в тези, които го прилагат.
Четох изявление по случая на Чаналова във фейса. Да си призная, аз се имам за интелигентен човек, но тези хора сякаш са научени да говорят много и нищо да не казват (като политиците). Като вземе юрист да ми разяснява подробности по някой казус, имам чувството, че нарочно се изразяват от сложно по-сложно, за да спреш да ги слушаш/ четеш, да вдигнеш ръце и да си кажеш: "да, така е." Какво ни заливат с членове и алинении и с високопарни фрази?! Аз искам просто, точно и ясно да ми се каже, има ли дупка в закона, ако да, къде е точно и кога ще се поправи, и ако няма, защо ГГ е на свобода? Не желая да си прехвърлят топката от институция на институция. И да ми се обясни, защо дела се точат с векове?
[/spoiler]
Може ли линк?
Скрит текст:

От новините на Нова -
Цитат
„Аз вече не мога да изляза от вкъщи сама. Вчера бях в голям шок. Това е нещо, което не може да се опише с думи. Видях, че имам заплаха от профил с име Виктор Костов. Казваше ми се да внимавам какво говоря и пиша. Много ме е страх и за семейството ми”, обясни жената, получила заплахи.

Еми, още повече подкрепям решението на ММИ.
Ето го. Освободен е от работа заради това изказване.
Скрит текст:

# 657
  • Пловдив
Коментар на Георги Блажев относно брифинга

Много беше срамно как се смееха и подхилкваха, сякаш на седянка сме седнали.
Отделно звука беше ужасен, едва чувах въпросите.

# 658
Пълно мазало стана. След като няма окончателни експертизи и има неразпитани свидели и необработени веществени доказателства, как изобщо се е стигнало до дело и то на втора инстанция? Не трябва ли първо да се съберат всички доказателства и да се състави максимално пълна картина какво се е случило, и тогава да започва делото?

Бъркаш делото с мярката за неотклонение. Дало още няма, защото още (или по-скоро тепърва) се събират доказателствата за него. Това с първа и втора инстанция е било само за мярката за неотклонение.

Да не помислиш, че се заяждам, наистина се обърках. Тогава защо казаха, че решението на Окръжна прокуратура, че това е случай от частен характер и жертвата трябва да води дело, е окончателно? Излиза, че се харчат държавни пари за експертизи и обработка на веществени доказателства, а не се знае дали ще има дело изобщо?

# 659
  • София
Е, дадоха де... извършвали процесуало-издирвателни работи, та затова. А на въпроса на журналист защо обезобразяването не е било включено в сводката през юнските дни,  - еми не го включили и толкова.
Добре, че не си го причиних. И пак стигаме до "много говоря, ама нищо не казвам".

Общи условия

Активация на акаунт