Случаят „Дебора“

• 281 191
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 930
Ние не сме роботи, ама не сме и медици, за да преценим има ли опасност за живота...
Нямало факти, които да подплътят извод, че е средна телесна.
Няма такъв цинизъм. Точно като робот беше.

# 931
Не е самонараняване, на прокурорския брифинг питаха изключено ли е. Сигурно веднага могат да разберат по естеството на раните и местоположението им и да изключат тази версия. Явно и за това са мислили, тъй като не е невъзможно и по-странни неща са се случвали, но в случая не е.

Иначе да, разбира се, че полицаите трябва да са мнителни и да работят по всички възможни версии, нали това им е работата.

# 932
Полицаите трябва да си вършат работата.
Колко точно остават ненаказани и колко фалшиви жалби има срещу реалните?
Дайте цифри, моля, да не си говорим общи приказки, за да защитаваме някой, който не си е свършил работата.

# 933
  • Където морето целува небето...
Имаше интервю със съдийката. Гади ми се от изражението и ехидната ѝ усмивка, с която коментираше случая! Ако щете ме разкъсайте, тези, които я защитавате, но за мен интервюто беше на махленско ниво и клюки пред блока. Това не беше държание на магистрат! Жалко, много жалко, че заради такива се петни името на всички. Знам, че не всички сте такива, но тази....

# 934
Ченгетата имат един особен манталитет. Работя с тях и съм го забелязала. На тях им се привиждат престъпления и лъжи на всяка крачка. Не могат да избягат от това, дори в ежедневното си общуване. Обикновено в полицията защитавам обвиняеми, там  да кажем е разбираемо отношението на полицаите и разследващите. Но съм защитавала и пострадали. Отношението им е същото. Веднъж се държаха отвратително с едно пострадало момиче, включително и с мен като неин адвокат. Една подозрителност, обвинение, ама вие сега да не си измисляте, ама това кой го написа, ама сигурни ли сте че точно така е станало...

Реюниън, пострадалият има нужда от защита. Негова собствена. Разследващите и прокуратурата не защитават пострадали, те имат други функции.
Нека уточним - ченгетата в България. Имала съм досег с полицаи във Великобритания по подобни случаи - нищо общо с нашите шкембелаци, с извинение. Мили, проявяващи емпатия, съчувствие. Оставящи жертвата да говори, когато може, с психолог назначен. Адекватна реакция, предлагаща опции за последващи действия и живот, без тормозителя.
Само в България съм виждала граждани, да звънят на полиция за помощ, и отсреща едни отегчени и груби полицайчета, минимизиращи състоянието на престъплението.

# 935
  • тук и там
Е, как?! Според колегите и, съдия Гьонева е "перфектен" съдия. Това чух аз  на брифинга.

# 936

Иначе да, разбира се, че полицаите трябва да са мнителни и да работят по всички възможни версии, нали това им е работата.

Това включва ли поведение като към престъпник и грубо нахокване? Включва ли открито показно раздразнение, че трябва да ти приеме жалбата? Включва ли на въпрос относно оформяне на жалбата да ти се репчи, все едно е тийнейджъра вкъщи? Все си мисля, че не това значи да си мнителен точно.
Щото то и аз съм мнителна, когато тийнеджъра вкъщи ми каже за десети път, че са имали свободен по математика, например. Но не обвинявам директно, че ме лъже, без да съм проверила информацията.

# 937
# 938
Аз питах има ли съмнения в самоличността на извършителя, доколкото разбирам няма съмнения кой е извършителя, дори и при наличните доказателства и експертизи. Принципно има наистина хора, които се самонараняват, но не ми се вярва съдебен лекар да не може да установи това. Освен това веднага щяха да го съобщят и да приключат случая. Не виждам смисъл да се дълбае в тази посока.
За отношението на институциите няма смисъл да говорим. Още от родилния дом си "майче" и се пречкаш и нататък е така, до края. Нито отношение, нито спазване на някакви норми има, но поне да бяха ефективни.

# 939
В Блиц имаше материал с любителски снимки , за които се предполагаше, че са на Гьонева. Бяха от ресторант на плажа в Бургас вчера. Пишеше, че не отговаря на телефона си, на единия адрес я няма, имало много бездомни кучета, които отглеждала. Гледам Ченалова е споделила това, може би наистина снимките са били на Гьонева.

# 940
Ама вие наистина ли сте изненадани от ‘излъчването’ на съдийката и поведението й, будещо откровено съмнение в нравствените й и професионални качества ?
Нали разбирате , че на върха на пирамидата на тази система и кадруването в съдебната власт стоят хора като Гешев , Саравоф, Пепи Еврото?
Обществото години наред се подиграваше на призивите на Иванов за реформа, излизаха с агнешки главички , съдебната реформа не се вдала и какво ли не. Опитайте да послушайте няколко минути от заседанията на ВСС ( публични са ) и после пак кажете , че има изненада. А за бруталната и безпардонна акция , която проведоха със светкавичната рокада в прокуратурата и прекратяването на Барселонагейт ? Там изненадани няма-Петьо Еврото е в Дубай, Гешев ще прави партийка, нареждат се нещата.
Нещата са толкова зле , че дори не можете да си представите всъщност…

# 941
Безобразна наглост ! Само това мога да кажа за поведението на съдебния състав взел решението да освободи този изрод.
Ако това ни е правосъдието да я закриваме тая държава.
Другото, което не разбирам е как всички търсещи вина в жертвата, родителите й и т.н не потърсиха същото в семейството, приятелския кръг на извършителя.

# 942
Отдавна няма държава, справедливост, нищо. Превърнали сме се в сбирщина самозабравили се глупаци.
Аз ще бъда на протеста, молейки се след години да ни няма.

# 943
Стрела, извършителят сам си е виновен. Едва ли майка му не страда. На държавата не й пука, важното е на нас да ни пука и да излезем пред съдилищата днес!

# 944

Благодаря за линка.

"...по отделно и съвкупно сочат навременно разстройство на здравето, но не опасност за живота... За да има средна телесна повреда трябва да има поне временно разстройство на здравето, което да е опасно за живота. Това не го установихме”...

Какъв цинизъм и безочие. Ако момичето не се е било освестило навреме и да потърси помощ, друго щяхме да четем.
Евентуалната кръвозагуба за нищо я нямат, значи може да си тече вечно и без последици. Браво! 
Тази съдийка е изгубила връзка с реалността...

Общи условия

Активация на акаунт