Случаят „Дебора“

• 280 833
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 680
Аз мисля, че масата млади жени всъщност доста млади жени са облечени долнопробно и естествено как си облечен има значение, защото предизвикателното облекло, не случайно се нарича предидвикателно. Човек трябва да се съобразява къде ходи, как се облича, с кого излиза и първо да се опази сам, а не да се захласва по "готини нацепени батка", защото това има последствия.

Дебора е пострадала факт, но доброволно е била в контакт с този мъж при това доста време. Гледах я съда, чудя се ако не тя, то поне майка й, да и беше казала, че в съда не може да си така облечена, нищо, че е лято. В никакъв случай не защитавам и толерирам насилника й, но тя също има своята вина за да се стигне до тази развръзка. Да поканиш такъв човек вкъщи е безумие, а е имало индикации за насилие и преди това.

# 4 681
  • Пловдив
Маааалко по-сложно е, не е толкова първосигнално.
Наказанието на виновния зависи доста силно от обстоятелствата, при които е извършено деянието, от предпоставките за него. Агресия без видима причина като в Перник - по-високо, спречкване, други обстоятелства - по-леко, в границите на предвиденото. По-тежки последици за пострадалия - по-тежко, по-леко разминало се - по-леко, при едни и същи други условия. На всичко това вие му викате все едно и също: "изкарвате жертвата виновна".

# 4 682
Елора, не са глупости за съжаление. ЧС е абсолютно права.
Мен са ме възпитвали да се внимавам какво, къде и с кого правя, на същото уча и детето си.
Грозно е да се търси вина у жертвата. Ако има такава, то тя е в родителите, защото са допуснали средата да възпитава детето им. Но това няма отношение към вече случилото се.
 В затвора му е мястото на изрода, независимо от всичко останало.

Мисля, че употребиха момичето, но ако с това ѝ помага да се чувства по-добре и да преодолее травмите, какво от това?

Надявам се този индивид да си понесе последствията и да е пример за това, какво се случва с такива като него.

За теб е права, за мен не е права.
И мен са ме възпитавали да се пазя. И  колкото и да се пазиш, никога не знаеш какво може да ти се случи. Не бъди толкова оперена и сигурна, че уж се пазиш. Ако някой реши да те пребие и изнасили, няма как да го спреш.
Как е възпитана Дебора не знам. Не знам защо е почнала работа там, защо се е запознала с него. Божичко, на повечето хора се случва да имат връзка с неподходящ.
Безумен ми е този диалог.
Що Дебора имала такава дрешка, що еди какво си.
Вместо да се дълбае посока защо има такива изроди в обществото. Какво и има на държавата, на полицията, че замита нещата така хубаво.
Ама не. Обсъждат се дрешките, клинчета.
Отново Дебора е виновна. Дайте да пуснем Гошко тогава. Той ще кълца само виновни жени Joy
Гледах при Цанов Дебора преди време.
Не знам в каква среда е расла и какъв семеен модел има, ама това е едно сбъркано младо момиче. Даже още дете.
Тук е имало безброй теми за жени в насилствена връзка и не могат да си тръгнат.
Ако ви е удобно може да плюете, ако пък не, може да почететеш книжки и да научите някои неща.

А иначе таз в Перник сигурно си го е просила. Да, сигурно се е заяждала, обиждала ги е.
Даже сигурно тя ги нападнала.
Ха на бас, че хиляди кукундрели смятат така и не им пука за тази жена в кома, нито им дреме за изродите дали ще получат наказание.

# 4 683
  • София /Абсурдистан
Жената от Перник е след инсулт и трудно е говорела. Та едва ли ги е предизвикала с нещо. Да не оправдаваме лошотията на младежите. Просто манталитет. И все повече такива случки ще има. Такав простотия и агресия блика от всякъде в обществото ни.

# 4 684
Крушата не пада под ябълката.Блика простотия, защото има извор дълбок.Тези деца не са внос отнякъде.

# 4 685
Аз от мои семейни познати го чух, жените са около 30-те.Мъжете им 45+.🤦🏻♀

# 4 686
В този случай има замесена една трета страна, която е обществено зло, и чийто продукт са и двамата герои. Това е чалга културата. Такъв грозен и мащабен обществен феномен е, а няма справяне с нея, защото осигурява работни места, приходи в хазната. А генерира единствено пошлост и простотия. Затова някои хора са по- умерени при коментарите си.
Защото, както и да ме наречете, откакто излезе първия клип, моето мнение за Дебора се промени. Вече не гледам на нея като на невинното дете, жертва на Георги. А като на невинното дете, което от едни лапи / частни/, отива в още по- големи лапи на употреба и злоупотреба с личността и. Тези спонсори ли, там, благодетели на клип, я употребиха безогледно за пари, а не - от добро сърце. И тя влезе в нов капан, защото се превърна в продукт. Поне да беше някоя балада. Тя определено няма талант / като една Роксана има, примерно/, а и няма как да направи кариера. Знам ли, може и да успее. И ако сега се радва, че е популярна, докога ще е така. Не знам. Уж да я насърчи обществото, да и даде подкрепа, да я изправи. Не мисля, че чалгарията, от която пострада, сега ще я направи звезда.
Много ми е мъчно, че няма кой да я изведе от този тиня. А имаше всички шансове. За разлика от много други жертви.

# 4 687
Кое? Че сама си е виновна ли? Ми... по тази логика и Милен Цветков си го е заслужавал, кво ще ми чака на червен светофар?!?
Видях снимки миналата година на протеста, т.е. малко де, че ти става гадно. И това бяха само снимки. На живо сигурно е била парцалена кукла, кървяща парцалена кукла...

# 4 688
Жената от Перник е след инсулт и трудно е говорела. Та едва ли ги е предизвикала с нещо. Да не оправдаваме лошотията на младежите. Просто манталитет. И все повече такива случки ще има. Такав простотия и агресия блика от всякъде в обществото ни.

Едва ли е виновна естествено, аз просто бях саркастична.
Но гарантирам, че и такива коментари из нета ще има още. Винаги е така.

Не вярвам почти 70-80% от коментиращите в соц. мрежи да са садисти. Да кажем, че от мъжете мога да го разбера, има такива: дали от мъжка солидарност, дали са женомразци, но си защитават част от тях подсъдимия, но млади 20-30г. жени, защо? Няма логика, не сме такива зверове все пак.Твърдо вярвам, че няма нормален човек, който да се зарадва. Жените и по принцип ни е по-лесно да се асоциираме с жертвата, отколкото с насилника. Това са моите аргументи, може да живея в балон, може да съм балък, но не вярвам да сме толкова оскотели.

То може и в извънземни да не вярваш, ама има. Вярата и реалността са различни неща.
Иначе си вярвай де.
Нормалния човек ще бъде отвратен от това мъж да нареже жена.
А идиотите, простаците, злобарите, садистите - просто веднага отиват и търсят вината в жената - ама тя е млада, ама тя има къса поличка, ама тя слуша чалга, ама тя що е работила там, ама тя що е излизала с него. Абе виновна е.

Таис, и в други държави има изродщини пък няма чалга.
От клипа не бях изненадана. Още от преди това се знаеше, че слуша чалга. Нямаше как да е рок песен Grinning

# 4 689
Кое? Че сама си е виновна ли?
Аха…🤦🏻♀

# 4 690
  • София
Някои хора упорите си затварят очите и ушите по въпроса с вината и допринасянето. Абсолютно ясно е, че юридически вината е на насилника. Но какво те топли теб това, ако ти се случи? То и вината е на шофьора, ако те бутне на зебрата, ама се оглеждаш и внимаваш, нали?  И на дъщеря си казваш да не ходи с лоши компании и на съмнителни места, нали?  Просто това е нещо различно от вината и по-скоро свързано със собствената безопасност. Дали някоя от пишещите тук се разхожда със секси дрешки вечер в циганската махала? И защо не, нали по закон има право и ако и се случи нещо онези ще са виновни?

Не би трябвало да се налага да се оглеждаме на пешеходна пътека. Правим го, защото никой не зачита законите и цари безнаказаност. Същото е с останалите изброени. Не би трябвало да им гета и зони, в които и мъж не смее да влезе. Но има. Не би трябвало една жена да не смее да се прибира сама по тъмно. Но по-добре да не го прави. Пред свършен факт обаче, няма никакво значение. Виновен е престъпникът. И обсъждането на другото само измества фокуса от истинския проблем. Защото каквото и да правим и да не правим, никога няма да предотвратим толкова престъпления, колкото ще предотвратим, ако престъпниците си получаваха заслуженото още първия път, вместо да слушаме за поредния убиец - рецидивист.

Чудя се жената от Перник какво не е трябвало да прави, та я пребиха.

# 4 691
Ужасяващ манталитет...

Не са се познавали, нямало е никава предистория. Нищо не им е казала, пиела си е кафето, както е правила всяка сутрин. Редовен посетител на кафенето. Просто им е била пред очите и единия почнал да я млати с юмруци и ритници. Другия зяпал отстрани. Жената от кафенето е подала сигнала, междувременно пребитата жена е успяла да се прибере вкъщи и е припаднала. От там в болницата. Извършителите трудно са ги разпознали, защото са били с качулки. На 17г.са и двамата, бияча е с досие.

ПП. Редактирам се. Преди побоя второто момче я доближава и я пита: "Какво правиш тук?", тя отговаря, че си пие кафето. След което момчето се отдалечава и другия започва да я бие.

Твърдо вярвам, че няма нормален човек, който да се зарадва. Жените и по принцип ни е по-лесно да се асоциираме с жертвата, отколкото с насилника. Това са моите аргументи, може да живея в балон, може да съм балък, но не вярвам да сме толкова оскотели.

Грешиш, одеве прочетох коментар във ФБ от жена, която каза, че Дебора е пълна лъжкиня и се надява да я осъдят за набеждаване. Гошко лежал невинен. Нямала рани, нямала шевове.
Падна ми ченето.
Оскотели сме.

Да, tays, абсолютно. Употребиха я. Нямам идея дали ще продължи с пеенето, прочетох, че ще работи в салон за красота, миглопластика или нещо подобно.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 12:53 от mariposa_viv

# 4 692
Маааалко по-сложно е, не е толкова първосигнално.
Наказанието на виновния зависи доста силно от обстоятелствата, при които е извършено деянието, от предпоставките за него. Агресия без видима причина като в Перник - по-високо, спречкване, други обстоятелства - по-леко, в границите на предвиденото. По-тежки последици за пострадалия - по-тежко, по-леко разминало се - по-леко, при едни и същи други условия. На всичко това вие му викате все едно и също: "изкарвате жертвата виновна".

Аз се чудя относно нещо от по общ характер, извън делото на Дебора. Ясно е, че ако една жена ходи с дрехи покриващи цялото и тяло, пък друга е с къса пола, то ясно че втората статистически, има по голям шанс да бъде изнасилена. По простия факт, че изглежда по сочна плячка. Извинявам се за израза, но това е от гледна точка на изнасилвача. Между жена която не показва плът, и такава която показва, той със сигурност като подбира жертвата, със сигурност ще избере втората.

Това защо се приема обаче за обстоятелство допринасящо за извършване на деянието в съда. При положение, че ако и двете жени са облечени с дрехи покриващи цялото тяло, пак втората може да е избора на изнасилвача. Тука въпроса е съда защо решава, че изнасилването е импулсивен акт, който може да бъде стимулиран от наличието на гола плът, а не се приема за деяние, което се извършва с предварителен умисъл. Защото всеки изнасилвач като е решил да изнасили, той първо го е решил, още преди да излезе от вкъщи, и чак след това има значение облеклото на жените, за неговият избор на жертва.

Осъзнаваме ли колко е сбъркана практиката на нашият съд.

# 4 693
  • Варна
https://news.bg/crime/radostina-umryala-sled-15-minuti-agoniya.html

Това момиче помните ли го?
Айде да речем, че Дебора е предизвикала този дебил с облекло и поведение, ами това момиче? Тя просто е била красива и малоумника е решил, че трябва да я притежава. Е,не са 400 ,52 прободни рани са, но Радостина по снимки и отзиви от близки и приятели е била скромна девойка. Въпреки това пак предизвиква тоя дебил. С какво? С това, че е хубавица. Да пази Господ всички красиви жени.

# 4 694
Съдът се състои от хора, които спазват и тълкуват закони, писани от хора, а всички тези хора идват от народа, чието
ниво коментираме тук.Нивото е катастрофално в голямата си част и аз не се учудвам на Гошковците, като чета коментари в тази малка извадка, съставляваща тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт