Случаят „Дебора“

• 280 889
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 725
  • Пловдив
Никъде, никога, под никаква форма, заклевам се, не само не съм лъгала за нищо, но не съм писала нищо различно и противоречащо на това, което написах горе. Мога и пак да го повторя, мога и с подробности, но се доказа стократно, че е безсмислено, а ще предизвика ново въртене на латерна.
Интерпретацията е въпрос на капацитет и наглост.
В реалния живот обвинението в лъжа се нарича клевета и наистина си плюя в пазвата в моето обкръжение, което не се състои от 90% алкохолици и чалгари, да няма реюниъни и тям подобни.

# 4 726
  • София
Всички нации имат субкултури, за които такива отношения са нормални. И там се носи късо и тясно, независимо от физиката, слагат се тонове грим и активно се флиртува с другия пол. Струва ми се, че нашите чалгаджии копират като клипове и облекло точно американските рапъри.
Но докато не е манталитет и начин на живот - се търпи.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 16:53 от Cuckoo

# 4 727
Ами, уви, не знаем каква е другата, която е пребил и дали и тя е слушала чалга.

# 4 728
  • София
tays, освен това давате юридическата гледна точка, както и процедурни разяснения.
Иначе темата може да се кръсти спокойно "Всички съдии са маскари, а останалите - битови алкохолици и насилници".
И друго пребито от Георги момиче ли има, забравила съм?

# 4 729
tays, освен това давате юридическата гледна точка, както и процедурни разяснения.
Иначе темата може да се кръсти спокойно "Всички съдии са маскари, а останалите - битови алкохолици и насилници".
Де да знам какво правим. Уж за добро.
Много голямо изкуство си е да танцуваш със съд. И , въобще, ако беше толкова просто, Георги да е осъден отдавна по обществено мнение.
Съдът не работи така.

# 4 730
  • Пловдив
Моля госпожата с алкохолиците и чалгарите да обясни за кое лъжа.

Защото в общи линии през цялото време казвах това:

1. Пред Окръжен съд - Стара Загора има искане за задържане с обвинение за средна телесна повреда с изпадане в безсъзнание.
2. Не се доказва изпадане в безсъзнание.
3. Няма обвинение за друг елемент на средна телесна повреда или за лека телесна повреда с особена жестокост.
4. Следва, че това, по което трябва да се произнесе съставът на съда, е лека телесна повреда, което е престъпление от частен характер и не може да вземе никаква мярка, независимо, че е видял елемент от общ характер - особена жестокост, натъртена изрично в мотивите на Гьонева, защото няма обвинение за него.
За престъпления от частен характер мерки не се вземат, да поясня.

Ама Димитър Марковски бил казал по телевизията, че може и без съответно обвинение - ми хубаво, да ходи той да вземе мярката. Може и някои съдебни състави да приемат, че може - този явно смята иначе.

Определението на Гьонева и състав НЕ Е БИЛО ОТМЕНЯНО никога. Георги беше задържан отново по друго, последващо обвинение.

Казах също, че семейна двойка мои приятели са приятели и с Татяна Гьонева и вярвам на преценката им, че е свястна.

За Дебора, която съм я хулела, не съм казала нито една дума.

Къде точно излъгах?

# 4 731
  • София
За съжаление "юридическата" гледна точка е много пристрастна.
Магдена, няма да ровя в мненията ти, но ако не е трито, ще са в началото на темата. Не е коректно да отричаш, че защитаваше колегите си и твърдеше, че е лека телесна повреда.
Аз съм силно непонасяща чалгата, като музика и култура, но е отвратително да се намесва с цел оправдание на насилие.
Куку, кое толкова те възмущава? Наистина огромен процент от населението пие ежедневно. Огромна част си пада по чалгата. Дебора далеч не е единствената, която си мечтае за такава кариера.
Понякога имам чувство, че сте в балон. Елате в звездни компромати и ще видите какъв е процентът на хората, следящи чалгаджии и плеймейтки.

# 4 732
Боже, аз познавам страхотни бивши и настоящи полицаи на високи постове. Страхотни хора! Ама на маса. Simple Smile

Човек се познава по действията, а не какво казва стринката на някого. Това, че някой е готин в личния си живот, грам не означава, че е такъв и в работата си. Все ще се намери някой да каже “добро момче беше, поздравяваше”.

# 4 733
  • Пловдив
И друго пребито от Георги момиче ли има, забравила съм?
Не се е чуло досега за друго момиче. Имаше бит мъж пак от него, наказание със споразумение с прокуратурата (не се дава подкуп и не е нужно да си наш човек, законът го допуска).

# 4 734
  • София
Куку, кое толкова те възмущава? Наистина огромен процент от населението пие ежедневно. Огромна част си пада по чалгата. Дебора далеч не е единствената, която си мечтае за такава кариера.
Понякога имам чувство, че сте в балон. Елате в звездни компромати и ще видите какъв е процентът на хората, следящи чалгаджии и плеймейтки.
И аз недоумявам как се пият по Н кафета и подобни напитки дневно, вместо малко бира, но не хвърлям упреци на едро, нито наричам употребяващите "невротички"
Откога пиенето е криминализирано? Правиш ли разлика колко и какво пие "огромният процент" население, вкл. аз - радлер, бира, вино, коктейли, 50о ракия?

Че какво й е на чалгата? Т. нар. боди позитивизъм е възпят от Миле Китич в "Кило доле, кило горе". Човекът е напред с тенденциите Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 17:28 от Cuckoo

# 4 735

2. Не се доказва изпадане в безсъзнание.

...Cold Sweat
Тя не е била/ и няма как да е била в съзнание след един момент, защото човешката издръжливост и прагът на болка си имат лимити в определен диапазон от-до, не е до безкрая.

Ако има дори и един от вас, който би издържал 18 среза с макетно ножче в пълно съзнание, някои от които са и 1-2 см дълбочина, ще ви призная за свръхчовеци. За съжаление обаче, това е невъзможно. Била е в съзнание само, докато е рязана в началото, личи си по някои от срезовете, дори и по белезите се вижда, после тялото е било отпуснато, защото вече е била в безсъзнание и не се е съпротивлявала.
Пълно безумие е да се твърди, че момичето е било в пълно съзнание, докато са я рязали с макетно ножче толкова пъти.

И, да, има и други момичета, за които вероятно нищо няма да се чуе. Никой не реже с такава жестокост, хладнокръвие и в такъв обем без предходен опит.

# 4 736

Може ли да поясниш това?
Нарязването с макетно ножче е от частен характер ли?
Защото?

Относно чалгата.
Има държави не знаят що е чалга, не слушата такава, ама и там има един тон извращения.
Пишете глупости.

# 4 737
  • Враца

Може ли да поясниш това?
Нарязването с макетно ножче е от частен характер ли?
Защото?

Относно чалгата.
Има държави не знаят що е чалга, не слушата такава, ама и там има един тон извращения.
Пишете глупости.

Защото в началото престъплението беше квалифицирано като лека телесна повреда, която е престъпление от частен характер.
При промяна на квалификацията в средна телесна повреда беше взета мярка.

Май няма друга тема във форума, в която мнението на специалистите да се цени толкова малко, и не само- да се плюят, да се спори с тях и да лбъдат обиждани и изкарани безсърдечни. Само защото се опитват да внесат ясноти. Но не се чува, не се "чете с разбиране", което е любим израз тук.

# 4 738
От това развоя на това дело според мен ще бъдем все по-недоволни и по-недоволни. Едно че извършителят има връзки и добри адвокати, второ - дори и да нямаше връзки, няма как за това престъпление да го държат вечно с мярка задържане под стража или присъдата да е като за убийство.

За жалост съдебните дела са една голяма игра и надлъгване и винаги има някоя сламка, за която защитата да се хване. Според мен даже и Дебора да не си беше пускала чалга песни и клипове, развоят пак щеше да е такъв специално сега за мярката за неотклонение, която промениха. Вече за смъртните заплахи - може и поведението й да повлияе на преценката на съдиите, но там имаше и други индикации, че това обвинение няма да издържи в съда (май че се беше виждала доброволно с него след заплахите).

Хората с юридическо образование просто ги дразни когато някой изпищи: "Е как може сега този изверг да го пуснат под домашен арест, той трябва да изгние в затвора" и е нормално да искат да обяснят защо няма как да изгние в затвора. Това не значи, че смятат, че Дебора си го е "търсила" или че той е невинен.

# 4 739
  • При семейството си
И, да, има и други момичета, за които вероятно нищо няма да се чуе. Никой не реже с такава жестокост, хладнокръвие и в такъв обем без предходен опит.
На база на какво твърдите това с такава категоричност.
Ако имате вътрешна информация по делото, следва ли да я споделяте публично?!

Общи условия

Активация на акаунт