Случаят „Дебора“

• 276 690
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 5 400
  • София
Като вземете с това ТУК… Ами уточнявайте къде е, не сме длъжни да знаем и да гадаем.

Аз говоря за България, защото делото се води тук и съгласно нашето законодателство. Чела съм обаче по делото на Герман Костин, че съдът цитира предишна негова присъда и това се тълкува като пристрастност и необективност и делото се връща за ново разглеждане от друг състав. По делото на Дебора вече имаше отвод на предишния състав, защото едната от съд. заседатели открито е участвала в протести в нейна защита.

# 5 401
Предишната присъда говори за рецидив и не може да е тайна и да не влияе.

# 5 402
Законите трябва да се променят. Ако се намърдаш с женен мъж трябва да си виновна за нещо. За съжаление такава виновност няма. Всеки може да си кръшка както си иска, и ако партньора ти го прави - ами намери си друг.

# 5 403
Моля???!!!🤦🏻♀ Тази тема ме кара вече да се смея.

# 5 404
  • Пловдив
Невена, да, това е причината, което се каза вече по-горе - по традиция у нас, в т.ч. според действащия НПК, заседателите имат правомощия на членове на състава, т.е. не се произнасят само виновен/невинен, а правят същото, което и съдия.
Минусът е, че като непрофесионалисти са вероятно по-силно повлияни от странични емоции и предубеждения - не чак като във форума, до степен някои да не разбират какво им се казва и да те нападат, защото все пак заседателите са обучени какво да правят, но неизбежно в някаква степен са подложени на по-голяма предубеденост. Плюсът, който виждам аз, е, че така пък се избягва ситуация, в която съдията, решавайки последващите въпроси, да е обвързан от становище, с което не е съгласен - примерно да смята определения за виновен от заседателите за невинен. Друг плюс е по-простото постановяване на присъдата - в един етап. Това лично по мое виждане, анализи не съм срещала за предимствата и недостатъците на единия и на другия подход.

# 5 405
Законите трябва да се променят. Ако се намърдаш с женен мъж трябва да си виновна за нещо. За съжаление такава виновност няма. Всеки може да си кръшка както си иска, и ако партньора ти го прави - ами намери си друг.

Я се лекувай или ходи на изток при чалмите.
А защо женен мъж търси любовници.
Не за жените трябва да е закона, а срещу мъжете.
Значи е ок изневеряващ мъж, но любовницата, която е свободна не е ок.
Какъв е този двоен аршин?
Виновен е женения мъж. Той е този, който престъпва клетвите си. Любовницата няма такъв проблем Wink

# 5 406
Гледате на всичко от една страна. И двамата трябва да бъдат наказани. Проблемът в наши дни е, че е изключително лесно да кръшкаш и няма никакво наказание за това никъде. Ако махнем рязането реално и двамата трябва да бъдат наказани за това което са направили. И не ми казвайте как тя е "тийн", на 18 си възрастен и трябва да се отнасят с теб като с възрастен

# 5 407
О не, кръшкането си е основно човешко право, базирано на свободата на личността. А бракът е вид договор и затова за кръшкане може да има само административни санкции, вид пеналии за нарушение на договора. То ги и има. Но нищо повече.

# 5 408
Всеки има право да живее живота си както намери за добре, без да престъпва законите.
Да наказваш хора, защото изневеряват, не е нормално мислене на никой човек.

# 5 409
Ми да, кеф ти да имаш секс с всеки който видиш, защо трябва да му пречи това на някой. И после се чудим защо престъпленията от любов, така наречените "crimes of passion" са толкова разпространени навсякъде. Кое е по-малкото зло - повече строгост или повече убийства

# 5 410
Ако смяташ, че това е решение, в дълбока грешка си.

# 5 411
Гледате на всичко от една страна. И двамата трябва да бъдат наказани. Проблемът в наши дни е, че е изключително лесно да кръшкаш и няма никакво наказание за това никъде. Ако махнем рязането реално и двамата трябва да бъдат наказани за това което са направили. И не ми казвайте как тя е "тийн", на 18 си възрастен и трябва да се отнасят с теб като с възрастен

Тя е свободна, няма какво да бъде наказвана. Той не е.
И пак да повторя. Вдигаш си дирника в мюсленска държава.
Публични наказания, затвор там може да се наслаждаваш.
Тук не.
На този който са изневерили да се развежда или да наказва. Държавата няма място в тези отношения.

И да всеки си живее живота както иска.
Да не говорим и колко престъпления има извъшени от мъже защото жената ги е отблъснала.
Ама лицемерничиш.
Проблема е в твоя пол.

# 5 412
В повечето държави всъщност има смекчаващи обстоятелства ако видиш, че партньора ти спи с друг човек и ги убиеш на място. Има и няколко в които това даже не е подсъдно. Странно е, че тези смекчаващи обстоятелства не са отделен закон, който да наказва това поведение. Все пак имаме закони за най-малкото, като блъскане например, неща които няма да те травмират за цял живот

# 5 413
  • Пловдив
Мотивът има значение винаги. Убил партньора си поради изневяра винаги ще има по-леко наказание при равни други условия от психопат убиец или убиец от корист.
Конкретен пример дори имам с двама такива - убилият бившата си (при скандал, предизвикан пак от него), понеже искала да го напуска и си хванала друг, е с 18 години, другият е убил случаен човек по не много ясна за мен причина и е с доживотен затвор.
Това е положението. Сега да се обади първата, според която валидирам незаконното и защитавам убиеца.

# 5 414
В повечето държави всъщност има смекчаващи обстоятелства ако видиш, че партньора ти спи с друг човек и ги убиеш на място. Има и няколко в които това даже не е подсъдно. Странно е, че тези смекчаващи обстоятелства не са отделен закон, който да наказва това поведение. Все пак имаме закони за най-малкото, като блъскане например, неща които няма да те травмират за цял живот

Сигурно в някой слабоумна държава на изток като за теб.
Айде чалмичке марш там.
Да ти изневерят не означава, че трябва да е равно на убийство или да имаш право да убиваш.
Ама то е толкова близко до акъла. Който го има Wink

Общи условия

Активация на акаунт