Боледуване на децата ни-тема 73

• 60 865
  • 1 409
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет! Хлапето през уикенда подкашля и имаше леко дрезгав глас. В понеделник директно започна суха кашлица, (нямаше нищо на слушалка при педиатъра) която от снощи и най-вече тази сутрин мина във влажна и отхрачваща. Давам му Гринтус. Проблемът е, че секретът "звучи" жилав и му е трудно да отхрачва. Няма температура (не е и вдигал) има тонус и енергия, както и прилично си хапва. Имате ли съвети как да спомогна отхрачването? Не искам да давам сироп с амброксол, тъй като прекалено му разводнява секрета и започва да се дави в собствен сос?

# 91
Инхалации и сиропа Брохностоп много го хвали нашата лекарка за всякаква кашлица.

# 92
  • София
Инхалации и сиропа Брохностоп много го хвали нашата лекарка за всякаква кашлица.

Бронхостоп-а е хубав, да, но хлапето категорично отказва да го пие.

# 93
Ако кашлицата е станала различна от вчера до днес (от суха във влажна), аз бих го завела на лекар. При нас обикновено така се случва при леките ларингити, там няма ясно изразен пристъп посреднощ, а директно става влажна.

# 94
  • shumen
При промяна на кашлицата водя отново на лекар.Бронхостоп и на моя му е гаден и не го иска.

# 95
  • София
Ако кашлицата е станала различна от вчера до днес (от суха във влажна), аз бих го завела на лекар. При нас обикновено така се случва при леките ларингити, там няма ясно изразен пристъп посреднощ, а директно става влажна.

Точно лек ларингит подозирам, че е (дрезгавия глас и сухата кашлица на тази мисъл ме водят). Но при ларингитите винаги е минавала във влажна и педиатъра грам не се впечатлява - така се чистел от секрета и просто трябва да отхрачи всичко. Така или иначе, утре планирах да го заведа да го преслуша отново, за да не тичам по болници уикенда.

# 96
Днес като го взимал мъжа ми от градината, му казали че малкия е имал разстройство днес 2-3 пъти 🧐 Изходи се после в нас, абсолютно нормално, НО цялото в царевица несмляна (извинявам се за подробностите, но всичко е всжно да се опише ххахаха).. вчера след градина баща му му взел царевица на кочан. А той я гълта като пуйка, особенно от кочана въобще не я дъвче. Дали тя му е раздразнила стомаха. Дадох му тазектан за всеки случай.

# 97
Аз бих дала и пробиотик няколко дена.

# 98
Аз бих дала и пробиотик няколко дена.

Тъкмо ми свърши този, който му давам - на Now foods и взех Лактофлор кидс сашета да пробвам. Сега пак се изходи, абсолютно нормално. Забранила съм на баща му да му купува царевица ама той си знае неговата. Защото и друг път съм забелязала след царевица, че не му е ок стомаха.

# 99
Аз като дете така бях като ядях леща ...

# 100
  • shumen
Царевицата разкарва по принцип.Аз бих продължила с пробиотика няколко дни.

# 101
Оф, оф, на малката долния резец се подаде, а млечния се клати твърде леко. Чета, че не е проблем и реално не пречи, както си мислят хората, ама му се чудя. Баща и иска да го вадят, аз съм против, не искам да я травмирам.
Имате ли опит в такива ситуации?
И при голямата ми се е случвало, но млечния в тези ситуации се е държал на косъм.

# 102
Ние на каката го извадихме, горен преден, по същия начин. Буквално отне секунда. Като знам каква е, се бях подготвила за страхотни драми, но мина супер. Новият който излизаше буквално изкриви млечния.

# 103
А как мина, упойка имаше ли? Тече ли много кръв?
Предния падна съвсем скоро, дадох да ръпа чушка със сирене и го разклати много, , после всеки ден го ръчваше без да иска и течеше кръв, но буквално за седмица падна. Сега този се клати много леко, казвам и да го бута с пръстче и тя си го ръчка, ама не се разклаща повече.

# 104
Намаза и нещо обезболяващо около самото зъбче, може ледокаин и след една минута го дръпна с клещите. До като се качим в колата нямаше вече кръв. Самия зъб изобщо няма корем.

Общи условия

Активация на акаунт