На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 049
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
От Полото и аз не съм доволна.
Тениските са примес с полиестер, много бързо стават на топчета.
Едни кецове бях взела, от тях бях доволна, ама не бяха никак евтини.
Козметика само ако е турска, гледала съм Neutrogena, пак беше по-скъпо от България.

# 286
Да, точно от аптека взехме крема. Моят разтвор за лещи също е около 15 лв, при 23-24 лв в БГ

Ще видя следващия път.
Иначе за разтвор за лещи нормално да е по-евтин.
Говорим само за козметика.

# 287
  • here and now
Световно качество и при дамското бельо.
Правят много добри сезонни разпродажби.
А дамското им бельо има ли го някъде в Одрин?

# 288
Световно качество и при дамското бельо.
Правят много добри сезонни разпродажби.
А дамското им бельо има ли го някъде в Одрин?

Има магазин Penti в Марги аутлет, мисля и в Ераста.

# 289
  • на Мелмак
Аз от Пенти не съм доволна. От Даги - да. От Полото преди години - да, последните 2-3 не. Но, да по-скъпите в Поло са по-читави. Купували сме дрехи от други техни марки, с променлив успех като качество. Но цените бяха други, пробвали сме. Сега, с тези цени, със сигурност трудно бих купила.

# 290
  • Бургас
Чак пък световно качество от Пенти... Гащите се разпадат и разнищват много бързо. Сутиени така и не мога да си намеря по мярка. Чорапите и чорапогащите също се късат бързо, а цените им вече са като тук.
Единствено от пижамите им съм доволна.
Гащи, чорапи и бельо купувам от чичото в центъра на Къркларели, има огромен избор и техни марки с много добро качество - специално за детско бельо.

# 291
Става дума за дамско бельо с марката на Пиер Карден. Качеството е съпоставимо с това на Триумф, но цените са по-ниски.
Не го търсете в представителни магазини за бельо с техни марки като Пенти и др.такива. Купувала съм  от
Одрин , Люлебургаз , Чорлу от магазини за бельо и нощници,  в които продават няколко техни марки, без специализирани магазини.Обикновенно са на главните улици .
Търсете по етикета.
В Истанбул на  Пиер Карден  има много фирмени магазини специално за дамско бельо, нощници, бански.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 12:41 от Tony Maria 22

# 292
Здравейте,
Доколкото виждам, повечето от вас пътуват със собствен транспорт. Има ли такива, които пътуват организирано с автобус? Бихте ли споделили впечатления? Притеснявам се, че ще има доста малко време за обиколка на магазините. Например да спрат на Ераста мол и да кажат след 1 час се чакаме на автобуса. Така ли е? Колко време се отделя горе долу на посещение на магазините?  Също така се тръгва сутринта в 6:00 часа от София. Гледам, че има и агенции, които тръгват вечерта към 00:30, кое е по-добрия вариант?

Гледам оферта на ABV Travels, посещение на Одрин с 1 нощувка, която включва:

Скрит текст:
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Одрин;
• Екскурзоводско обслужване;
• Автобусна панорамна обиколка на града;
• Посещение на църквата "Свети Свети Константин и Елена";
• Посещение на Музея на здравето (без включена такса);
• Посещение на джамията "Селимие" - символа на града;
• Посещение на Марги Аутлет;
• Посещение на Mall Erasta;
• Посещение на Борсата за перилни препарати.

Ако имате впечатление за друга агенция, ще се радвам да споделите.

# 293
  • Бургас
Не съм пътувала с автобус, но са ми споделяли, че е голямо тичане и препускане от магазин на магазин и няма как спокойно да разгледаш.
На мен само в Мигрос ми отиват над 2 часа.
Но ако си с цел пазар, спокойно можеш да пропуснеш историческата част и да ходиш по магазините сама. Градът е лесен за ориентация и такситата не са скъпи.

# 294
Еднодневните екскурзии тръгват в 00:30 ч от стадион Васил Левски или ул. Оборище.
Към 4 автобуса е на границата. През нощта не се чака.
Прави се почивка до към 5:30, защото иначе се пристига много рано.
В 6 ч автобусът е на борсата. Времето за пазар е 2 ч. В 8:15 автобусът спира на Марги Аутлет/Син пазар. Времето за пазар е 2 часа.
10:30 - мол Ераста - време 2 часа.
13 ч - центъра, автобусът спира пред площада на джамията - до цветните букви “Edirne”. Времето е 2 часа.
В 15 ч се тръгва към София.
   Ако не сте ходила досега в Одрин, не препоръчвам еднодневна екскурзия - тя е за такива пътуващи, които вече са ходили, набелязали са си по брошурите какво ще купуват.
Тича се, да. Няма време да седнете на кафе например.
  Туристическа програма на еднодневна екскурзия - няма. Не се посещават забележителностите.
  На двудневните екскурзии се посещава Музея на здравето и Българската църква.

# 295
  • here and now
Tony Maria 22, благодаря.
Точно за това ми беше въпроса. Ще се радвам ако някой сподели конкретен магазин.
Това са единствените сутиени(от тези, които аз съм носила), на които не им излизат банелите след няколко пранета. Много издръжливи и удобни са.

# 296
  • Варна
Здравейте,
Доколкото виждам, повечето от вас пътуват със собствен транспорт. Има ли такива, които пътуват организирано с автобус? Бихте ли споделили впечатления? Притеснявам се, че ще има доста малко време за обиколка на магазините. Например да спрат на Ераста мол и да кажат след 1 час се чакаме на автобуса. Така ли е? Колко време се отделя горе долу на посещение на магазините?  Също така се тръгва сутринта в 6:00 часа от София. Гледам, че има и агенции, които тръгват вечерта към 00:30, кое е по-добрия вариант?

Гледам оферта на ABV Travels, посещение на Одрин с 1 нощувка, която включва:

Скрит текст:
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Одрин;
• Екскурзоводско обслужване;
• Автобусна панорамна обиколка на града;
• Посещение на църквата "Свети Свети Константин и Елена";
• Посещение на Музея на здравето (без включена такса);
• Посещение на джамията "Селимие" - символа на града;
• Посещение на Марги Аутлет;
• Посещение на Mall Erasta;
• Посещение на Борсата за перилни препарати.

Ако имате впечатление за друга агенция, ще се радвам да споделите.
Виждала съм Фликсбус Букурещ-Истанбул на Лесово.
Може да има друг такъв минаващ през София, с междинна спирка Одрин.
Може да провериш дали има изобщо в двете посоки, с удобни часове.

# 297
Препоръчвам да се ползва ТА, а не да се купува автобусен билет от превозвач.
  Пътуващите с автобус (когато пътуването не е агенция и не е екскурзия) - целият багаж се сваля и на БГ страна, и на турска страна. Т.е. за пазаруващи е рисковано като се има предвид забраната за млечни храни и месо.
 Също така пътуващите по тези линии са предимно турци, а както знаете турците не могат да пътуват до България облекчено - трябва им виза за влизане в България, т.е. обработката на автобуса е по-дълга - докато се проверят визи, паспорти…
  Когато се пътува с ТА, екскурзовода на групата дава предварително на ГКПП лист с имената на пътниците преди да е дошъл реда на автобуса от опашката.

# 298
  • Бг-мама
Здравейте, някой купувал ли е пробиотик от Одрин? Търсих с сайта за лекарства, но или не го търся правилно или нямат такъв продукт.

# 299
Сайтът е за лекарства, а пробиотиците не са. По принцип добавките са по-скъпи. Може на място да проверите.

Общи условия

Активация на акаунт