На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • ...живея на последния етаж...
За 15 лв. е най-вероятно да е олио някакво.

# 241
  • Варна
Два пъти вече купуваме тази тенекия на Кристал.

Марката не ни е позната, но първия път го купихме, защото беше на промоция и много ни хареса.

В началото на месеца пак го купихме (Истанбул) и се падаше,че е по 18 лв литъра без да е на промоция.

И двата пъти го купихме от Карфур (Истанбул).

# 242
  • Русе
Аз съм си купувала тенекия 5 литра Комили. Няма разлика (освен в цената) с 1 и 2 литровите бутилки.

# 243
Вярно ли е ,че опашката за преминаване на границата през уикендите е 2-4 часа основно от българи за пазар? Не говоря за периода на гастарбайтерите до преди 2 седмици...Обмислях ходене този уикенд, но ме отказват нещо...Това било нормално за уикендите...

# 244
  • ...живея на последния етаж...
Само дадох пример със зехтин в тенекия, доказано качество според мен, колко струва.
Много пъти сме коментирали качествата на стоките в магазин и на пазар, борса, бакалия, до оградата и т.н. И продължавам да се чудя как се купуват неща, в случая този зехтин, на цена 4 - 5 пъти по-ниска от стандартната с очакването да са като другите.

# 245
  • Пловдив
Вярно ли е ,че опашката за преминаване на границата през уикендите е 2-4 часа основно от българи за пазар? Не говоря за периода на гастарбайтерите до преди 2 седмици...Обмислях ходене този уикенд, но ме отказват нещо...Това било нормално за уикендите...
Когато ние пътувахме преди две седмици минавахме границата за около 15 минути на влизане и 20 на излизане от Турция при КА. Съботен ден. Не ходим да пазаруваме, а да се шляем и хапнем нещо калорично, пък между другото ако нещо ни привлече вниманието може и да купим, но като цяло Одрин не ми е град за харчене на пари.
Направи ми впечатление, че ги няма онези тълпи от преди няколко години, огромните опашки и пълните колички в Мигрос. В Ераста почти нямаше хора. Влязох в Уайкики да проверя за долни дрешки на малкия, но цените бяха по-високи от тези в Бг. Врътнах в US Polo и забърсах една пижама, но само колкото да не съм валат, а мъжете не харесаха нищо.
Хапнахме и различни видове чийзкейк:  лимонов и с пистакио, ноооо не ни харесаха- груба, мазна консистенция.
Баклавата от калдъръмената уличка също не ни хареса( 340 лири килото). Не беше прясна. Не беше онази, заради която с удоволствие хуквах към Одрин. Ще изчакам няколко години да ми мине разочарованието, преди да ми хрумне пак да отида там.

# 246
AlexaS, аз за Уаикики не се интересувам, но точно за USPolo, знам че цените нямат нищо общо с тук.... Приятели пазаруваха преди 2 седмици , но в Истанбул, наистина в пъти е по-евтино казаха....Риза за 170 лв тук била  30-40- лв там....

# 247

Преди да.
Вече не.
А и зависи с какво ще ходите.
С автобус винаги се чака заради редовните линии София-Истанбул, Хасково-Истанбул.

Ако попаднете на опашката след автобус от извън ЕС (екскурзии от Албания, Босна), се чака много понеже за Турция им трябват визи и проверката на пътниците е много бавна.
Същото важи и ако сте с кола и попаднете след кола с регистрация от извън ЕС.
В Уайкики е изгодно да се пазарува само нещо конкретно ако сте набелязали като модел.
В София цените станаха много скъпи.

Препоръчвам да пазарувате от Дефакто.
В София има само един магазин в мол Сердика - асортимента е ограничен и цените са високи. В Одрин има по-голям избор.
Препоръчвам също Котън. В София нямаме такъв.
Страхотни дрехи.

За Пиер Карден - в Марги Аутлет мъжко яке около 99 лв, в София същото - 600 лв.
Ако се спазарите за карта за отстъпка (вип се води някакв, трябва турски номер) - има допълнително намаление.

Купете си и хапнете нещо. Храната е уникално вкусна.
Аз обожавам тяхното мляко - тип йогурт.
Турски айрян - гъст, с много сол. Уникален.
Баклави, пишмание, локум..

# 248
AlexaS, аз за Уаикики не се интересувам, но точно за USPolo, знам че цените нямат нищо общо с тук.... Приятели пазаруваха преди 2 седмици , но в Истанбул, наистина в пъти е по-евтино казаха....Риза за 170 лв тук била  30-40- лв там....

Специално на USPolo качеството е като цената, за нула време избеляха дрехите, панталона на синът ми се сцепи на двете колена, единствено две блузки, които си взех са ок.

# 249
  • Стара Загора
Us Polo така и не успях да ги харесам, като стил за себе си и нямам нищичко от там.
От Котон, ADL и Де Факто съм имала попадения, но при последното ми ходене миналата година през юни, вече се убедих че мнооого рядко може да ми хареса нещо. Не мога под лупа да оглеждам всяка дреха и материя, дали няма да се завали след 2-3 носения. От Уайкики си купих тук няколко неща и съм доволна от пижамите най-вече, както и от една риза памук с лен. Няколко пъти получавах комплименти за нея, а беше 30 лв.

Отворих сега сайта на ADL, защото споменахте че вече е скъпо и направо се оцъклих. Сака по 3000 тл, което си е 210 лв. Панталони и поли по 2-2500 лири, рокли по 3000 и кусур. Като знам как и там имаше захабени дрехи още в магазина, направо се чудя как сложиха такива цени. Тази година за новото работно място си взех панталони черен и тъмносин от H&M по 34,99 лв и с 10 % карта за лоялен клиент, дойдоха супер. Меки, еластични, удобни, не описват и са с права кройка, хубава материя.

При последния пазар, баща ми купил баклава от уличката на рибния пазар - Guloglu пишеше. Бях му поръчала от Mehmet Gece, но не разбрах нямало ли е или имало опашка, та не купил от там. Корите още не съм ги пробвала, но баклавата беше много вкусна и прясна, не супер сладка. За 2 средни кутии пълни с 3 кори платил 400 и няколко лири. Млечната особено се топеше и вкуса е като на тирамису. Едната кутия отиде във фризера, защото ни втръсна след като ядохме 3 пъти. Досега не съм замразявала, дано да не се разводни много.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 22:53 от iv4enceto_91

# 250
  • Русе
Ивче, замразявала съм стандартна баклава и толумби. Нищо им нямаше. Не знам обаче млечната как ще се държи сред размразяване.

От US Polo и аз нищо не съм харесвала за себе си. Мъжете си купуват поло тениски и дънки. Аа, излъгах. Миналата зима едни дънки си купих и това е.

# 251
Само дадох пример със зехтин в тенекия, доказано качество според мен, колко струва.
Много пъти сме коментирали качествата на стоките в магазин и на пазар, борса, бакалия, до оградата и т.н. И продължавам да се чудя как се купуват неща, в случая този зехтин, на цена 4 - 5 пъти по-ниска от стандартната с очакването да са като другите.
Така е. Видях тенекия, Extra Virgin, изглеждаща нормално с всякакви етикети. Би трябвало да има някакъв стандарт за продажба. Сега не смея и за готвене да го използвам😁

# 252
  • София
Здравейте отновно.
В петък отново се мятаме на пазар до Одрин. Благодаря на съфорумничката, която отговори на въпроса ми за килимите. Ще разгледаме.
Ние основно ходим за кеф - хем пазар, хем удоволствие да хапнем, хем да си запълня липсите, защото много домакински неща са ми турски. Или както казва моят приятел: "Ако не е турско, не ми го хвали".
Последните две ходения имам супер попадения от Поло -  нещо, което до момента не ми се беше случвало. Нещата бяха на 50% намаление - еспадрили на платформа за 50 лева бяха; 2 чифта чехли за по 20 лв. чифта; тениска тип Поло с яка за 30 лв; дънките бяха и те към 40 лв.
Но сега не отивам с някаква нагласа, че ще си купя нещо конкретно. Даже напротив. Всяко ходене е различно и всеки път си купувам дрехи от различни вериги. Например: по-предния път май месец си купих страхотни трикотажни рокли за по 20 лв. от Котон, но пък предния път юли месец нищо не си харесах от там. За сметка на това и двата пъти пазарувах от Поло.
Де факто също имат хубави неща, както и Уайкики. Но отново всичко е на късмет.
Предния път юли месец за първи път опитах баклавата на The baklava house - вече взимам малка кутия и то не всеки път, че прекаляваме с кюнефето като отидем Grinning Млечната им баклава беше уникално вкусна; на техните баклави се усещаше захарта, а не подсладител, което ми направи впечатление.

Та общия ми поглед над Одрин е следният: винаги ще има неща, които предпочитам да купя от там. Да, може някои неща вече да не са толкова евтини, но отново са по-качествени от тук.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 13:42 от Acquadigioia

# 253
  • Mostly in my mind
Камерите на КА пак не работят. И ние се гласим да ходим другата седмица, отдавна не сме ходили.

# 254
  • Стара Загора
Днес минахме КА за по 15 мин и в двете посоки, но явно като не е пазарен ден и е по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт