"Чакат сняг Мартенските ни деца, да се попързалят със шейна!"

• 9 602
  • 268
  •   1
Отговори
# 195
Единствено плащането е само с кредитна карта.
Добре де не може ли да се плаща с карта с твои пари? Аз хич не искам да се занимавам с кредити и ги избягвам. А и условията по кредитните карти в нашите банки са супер отежнени в сравнение с тези в Германия премерно.
Добре де Веси, вържи си дебитната с интернет банкиране и като платиш с кредитната, веднага прехвърли към нея от дебитната  Wink и вътершно ще си спокойна, че не дължиш нищо  Wink
Моята е MasterCard на ПИБ при плащане през нета не дължа комисионна за транзакцията. Годишната такса е около 20 лв., но аз непрекъснато я използвам и получавам на всеки 100 похарчени лева по 1 + и досега такса не съм плащала  Laughing . Използвала съм я и в чужбина за покупка в магазин и няма такса  newsm78 ... кои условия не ти харесват толкова  Laughing

# 196
Ами аз разпитах за общите условия за кредитна карта в Райфайзен банк. Там парите, които ги теглиш от картата се явяват все едно си взел потребителски кредит  Shocked Имам предвид, че си плащаш 10-11% върху сумата + такси, ако има такива. Няма значение дали ги връщаш след 5мин с трансфер или след 5мес. Един път вземеш ли ги, като тръгнеш да ги връщаш ти слагат лихвата  Tired Това, като ми го казаха въобще се отказах да питам повече за всякакви кредитни карти  Tired
Една позната в Германия ми каза, че там имаш един месец от транзакцията да си покриеш задълженията. През този период не ти се начислява лихва, а имаш само такси. Но, ако закъснееш с погасяването, тогава вече ти слагат лихва и то пак е по-добре, защото май беше 5-6%

# 197
Ами аз разпитах за общите условия за кредитна карта в Райфайзен банк. Там парите, които ги теглиш от картата се явяват все едно си взел потребителски кредит  Shocked Имам предвид, че си плащаш 10-11% върху сумата + такси, ако има такива. Няма значение дали ги връщаш след 5мин с трансфер или след 5мес. Един път вземеш ли ги, като тръгнеш да ги връщаш ти слагат лихвата  Tired Това, като ми го казаха въобще се отказах да питам повече за всякакви кредитни карти  Tired
Една позната в Германия ми каза, че там имаш един месец от транзакцията да си покриеш задълженията. През този период не ти се начислява лихва, а имаш само такси. Но, ако закъснееш с погасяването, тогава вече ти слагат лихва и то пак е по-добре, защото май беше 5-6%
Shocked Shocked Shocked не знам каква кредитна карта са ти предлагали, но разгледай условията на ПИБ за Мастер кард Peace

# 198
  • София
Една позната в Германия ми каза, че там имаш един месец от транзакцията да си покриеш задълженията.

Точно такива са условията на ПИБ. Не дължиш никакви лихви до края на месеца, когато ти засичат какво си похарчил. Т.е. може да имаш 2 дни безлихвени, ако си харчила пари на 28-мо число или цял месец, ако си пазарувала на 1-ви. Simple Smile Можеш, както казва Катето веднага да си покриваш задължението и никога да не платиш лихва, само годишната такса ти остава. На мене май само първата година ми беше без такса. Айде, стига толкова реклама. Единствено лоши са условията, ако теглиш пари от кредитната карта през банкомат - нещо като 10 лева такса за транзакцията ми се върти, ама просто не го правиш и толкова. Simple Smile

# 199
Аз съм с Виза на Биохим и там имаш такса и лихва, ако теглиш от банкомат само. Всички безкасови плащания - терминали и онлайн, са ти без лихви до края на месеца.

# 200
Hi i ot men, iskam da se vmakna v temata za Raifaizen bank-njam tatoka ne6to za lihva v/y polzvanite pari,
nie postojnno pla6tame s nej v BG i 4ujbina, sled 30dni ti idva kolko gi izhar4il i trjbva v tozi srok da gi vazstanovi6, no
nie ne go pravim i sled 3-4 meseca si vnasjme nakup izhar4enoto-nakazanieto be6e 5% ili ne6to podobno, no
ako si to4en njma nikakvi ulovki osven godi6nata taksa, kojto mai be6e dvu cifrena suma.

# 201
  • София
Като гледам как сте се размислили на тема МОРЕ.................такаа ми се ходииииииииии Crazy
Може да открадна някоя идейка от вас Wink пък може и да се засечем с някой  Wink
Ние и без това ще сме сами Confused

На  Glezanka   предложението ми звучи добре Sunglasses Глезанке,ще споделиш ли още инфо Praynig

А кой беше казал, че поръчва през немски сайт newsm78 много хитро Thinking

# 202
Явно пак съм попаднала на някой много компетентен в Райфайзенбанк  Rolling Eyes Сега тегля кредит Енергийна ефективност за климатик и първия "кредитен инспектор" ми изглеждаше по-ненаясно и от мен за условията и процедурите по този кредит  Tired Явно ще трябва пак да се поразходя до питам

Сенорита, а ти защо само се "вмъкваш"  Laughing Нещо хим те няма след раждането

А кой беше казал, че поръчва през немски сайт newsm78 много хитро Thinking

Герчо писа нещо такова

# 203
Здравейте милички Hug
Констанс честито ти туптящо сърчице Heart Eyes,а като четох за този екшън и ми настръхна косата,но важното е,че е завършило добре и си спасила човека.
Зори снимките са върха,че покрай тебе всички се размечтаха Wink.Ако някой сега ми намери и изгодни билети от Португалия за Бг и ще почерпя Mr. Green.От 2 години не съм си идвала и много ми се искаше да си дойда това лято,още повече,че нашите не са виждали малкия Sad,ама с тия цени май пак ще ми се размине почивката Confused.

# 204
Аз забравих да Ви питам! Laughing Искате ли тази Събота да се видим по на кафе? Wink

# 205
  • София
Аз забравих да Ви питам! Laughing Искате ли тази Събота да се видим по на кафе? Wink

smile3521 ДА, ДА

Ей, това ми е 500-ната публикация Flutter

# 206
I az zabrawih da pitam :lol:kakwo e осцилококцинум?

# 207
За събота с дребовците или без тях? И за двата варианта съм ок!
За почивките - мои приятели си резервират през германки сайтове. скоро смятам да се ослушам за тазгодишното море - като им видя офертите ще пусна инфо.
Само да се похваля, че Иван доста напредна от вчера до днес - вече стои по минута прав на едно място преди да загуби равновесие и да се пльосне по задник. Иначе като го оставя хванат за маса или нещо такова и стои супер дълго хванат само за една ръчичка. Като му местя играчка по масата и прави по някоя и друга крачка, че да я вземе. От сутринта до сега е направо грандиозна разликата  newsm78. Дали пък предишните обувки да не са му били удобни  newsm78.

# 208
Аз в събота съм сама с Маги, така че не мога да мърдам от квартала  Tired А в неделя май ще сме на гости. Така, че ако е тази седмица май няма да мога да дойда  Tired

# 209
и аз съм ЗА - нали вече съм с бавачка....та мога да се възползвам... newsm35

Общи условия

Активация на акаунт