Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 35 953
  • 887
  •   1
Отговори
# 150
Пробвала съм и това ,но все същото. Странното е,че има моменти яде буквално като прасенце ,много и всичко ,но това рядко

# 151
Много се извинявам за намесата. Може на някой да не му хареса какво ще споделя и ,разбира се, не при всички случаи се касае за това, но моят опит с първото ми дете показа точно, че кърменето е пречело на храненето с твърда храна. До 1 годинка я кърмех постоянно, защото ядеше максимум 50 грама в някои дни, но в повечето беше 0. На годинката си бях решила, че вече не мога да продължавам така само с кърмене и започнах постепенно махане на дневните кърмения. Една седмица след като спрях дневното кърмене това дете започна да яде абсолютно всичко, което му предлагам и то в количества. При всяко дете случаят е различен. Ето, че една дама по-горе е написала, че на година и 4 месеца само е прояло, но аз пък имам и една близка, чието дете не е прояло до две годишно и било само на кърмене.
Аз пък имам друго чудене с второто ми дете. Понеже и то не се храни особено до момента (10 месечно), а се кърмим по най-малко 3 пъти нощем. Възможно ли е да се засища основно през нощта и затова чрез деня да няма желание да се храни? С първото дете не съм имала нощни кърмения, а само преди лягане. И в последно време такива неща ми се въртят в главата.
Другото ми е, че в последно време буквално друг начин за приспиване освен гърда нямаме. Това започва малко да ме плаши, защото ми се иска вече да спра някои кърмения, но как да стане като това ми е средството за приспиване. Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил?

# 152
Кърмените деца не ползват и не познават биберони, така е. Това им е средството за приспиване.

# 153
Воя никога не искаше биба и все още е така най-много са си почеша венците 😄 и аз кърмя през нощта не мога да кажа точен брой ,при нас работи и преспиване на ръце ,но сямо ако е сукал примерно преди час иначе отново ще е гладен ,все си цока той, тази вечер 3 пъти кърмих,но и зъбите го мъчат

# 154
Щом зъбите го мъчат значи заради това не иска да яде солидни. Все пак кърмата е в пъти по-лесна за приемане от нещо с твърда (в сравнение) консистенция.

Иначе Pepina, второто при мен категорично не заспива на гърда. Рядкост е. В повечето случаи се наяде, дръпне се и заспива на ръце или с люшкане докато съм седнала. И биберона почна да плюе, което е добре (ще ми спести отучване в един момент) и не е новост вкъщи. Кака му на 20 дни го изплю и повече не го погледна. Сега същата работа, с малко закъснение.

# 155
Донякъде сходна ситуация на Shanan4e при нас. На 9+++ е дънери чиста ми, захранена по ЗВБ, хапва нормално, нито е лакома, нито злояда. Кърмя 4 пъти през деня, обаче през нощта има още поне 2 на поискване - не знам от глад, жажда, навик или скука... Страх ме е да махам кърмения, защото и вода все още отказва.

# 156
Шест кърмения на десет месеца не са нещо необичайно. Четири през деня даже ми звучи доста добре, както и две нощем. До годинката млякото е основна храна.

# 157
  • София
Имайте в предвид, че времето е ужасно. Поне на мен супер зле ми влияе. Жега, тежко. Моя Гюленцо чак вечерите яде малко повече, през деня стиска чак устата… евентуално ако реши някоя хапка бисквита сам. На годинка е и е голямо магаре. И с добавките сме така - АМ не иска (пробвам го с това за новородени) и биозин не ще, а ако трябва лекарство… леле мале. С другия чак такива изпълнения не съм имала. Зъбите си го дразнят и жегата.. плюс някакъв вирус броди вкъщи, таа бая причини да не иска много да яде.

# 158
Здравейте! Един въпрос ми се върти: каква е причината бебетата на адаптирано мляко да се захранват по-рано от кърмените?

# 159
На теория - имало е смисъл преди години, когато адаптираното мляко е било изключително бедно на хранителни вещества, съответно бебето е влизало в дефицит. Днес това не е така, но е "навик" да се препоръчва и "по-лесно" (отварям скоба - да, в АМ има добавени количества и количества желазо и подобни вещества, които се съдържат в по-малък процент в кърмата, но то е защото от АМ се усвояват по-трудно, от колкото от кърмата). А като се вземе предвид, че едно време регреса в 4ти месец се е считал за предизвикан от глад и нехранителна кърма - ей ти ранно захранване Simple Smile
Горната информация е от книгата на Мария Нориега. Стига да няма дефицити или някакви други здравословни причини могат да си се захранват абсолютно по едно и също време. Разбира се, на фона на всички книги, всичко е въпрос на избор и преценка на родителя.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 09:10 от Inferiya

# 160
Може да има много причини, но май най-често срещаната е, че АМ е изкуствена храна и като такава не е най-доброто за бебето така или иначе, та затова по-добре да се храни с естествена храна колкото се може по-рано. Но и горното обяснение е много логично.
Здравейте! Един въпрос ми се върти: каква е причината бебетата на адаптирано мляко да се захранват по-рано от кърмените?

# 161
Днес ще правя обременяване с глюкоза.  После нямам проблем да кърмя,нали? Притеснявам се да не би да е много количеството глюкоза (75гр) и да навреди на бебето.

# 162
Няма проблем да си кърмите.

# 163
Бебето почна изведнъж да засуква плитко. Тъкмо направи два месеца. До сега нямах проблем със засукването.
Как да го накарам да си отвори устата повече?

# 164
Ако сте давали биберон, спрете го. При нас се получи така точно от него, горе долу по същото време.
Аз тогава правих кожа в кожа. Вадех гърдата от устата докато не засуче по-хубаво. Това ако не е много изнервен. Също може леко да натиснете брадичката надолу, за да отвори повече уста

Общи условия

Активация на акаунт