Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 35 969
  • 887
  •   1
Отговори
# 180
Как искате да събирате коластра - до раждането или след това?
След като родите пак ще имате коластра, която със слизането на кърмата ще премине в мляко.

# 181
Нали за това написах от 37 седмица Simple Smile въпроса ми е бали преди раждането ако събирам коластра след раждането пак ще е коластра . Кърмила съм знам как става но в момента ме интересува дали ако събирам от 37 ма седмица ще увелича самата коластра като пред родилна и след родилна коластра

# 182
Исках да съм сигурна във въпроса - не бива да цедите нищо от гърдите преди раждането, защото може да предизвика контракции, иначе пак ще е коластра - кърмата слиза след раждането. Ако от само себе си тече голямо количество, събирайте я в колектор, но аз не бих си пипала гърдите преди раждането. Кога точно след раждането ще слезе кърмата е трудно да се предвиди, няма връзка с отделянето на коластра по време на бременността.  Лека бременност

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 23:19 от magi g

# 183
Да това с цеденето по време на бременност е различна преценка според различните виждания Simple Smile Не винаги това предизвиква раждане а и за това се прави след 37 ма седмица. Аз имам едно на ум защо бих го правила дори и да ми предизвика раждането също Simple SmileЯвно тук няма човек който да го н практикувал и със сигурност да каже дали е това което питам а на база предположения и аз това прочетох в трилион статии Simple Smile

# 184
Американките са големи фенове на запасяване с коластра (и с кърма, де), има си специални контейнери на хаакаа даже. Поразпитай в някой чужбински форум, обикновено до тях опирам Simple Smile Иначе консултант ти е опцията.

# 185
Няма кой да ви каже нещо различно от здравия разум и логика. Какво значи тук лична преценка? Влизате в темата, задавайки въпрос, за който сте убедена, че няма да ви отговорят така или иначе - значи, губите своето време и на отговарящите. Коластрата ви няма да премине в кърма преди да родите, освен ако не сте някакво медицинско изключение.

# 186
Маги мисля че вие си губите времето а не аз вашето ! яаз питам нещо конкретно и искренно пиша че моля да ми отговори само този който е имал опит в дадено нещо а не да ми се казва какво вие бихте и какво не бихте правила и да ми се дават непоискани съвети ! За това изрично помолих да коментира АКО има такива с опит ! Като не ми се отговори ще разбера че такива няма и темата ще се сметне за приключила ! Нито съм искала съвети кога кое в какво преминава и дали да цедя преди или след раждане това нее ничия друга грижа освен моята лична и наистина моята лична преценка която не знам защо по този начин трябва да се коментира! Да може би няма да получа отговор защото вероятно тук ако се намерят няколко жени които са го практикували са една на трилион , но това не значи да не питам след като може и да се почви човек с подобен опит ! А иначе всеки различен отговор е плямпане в празното и губене И на моето време с безсмислени отговори от ваша страна.Това е Американска практика и голяма част от жените го практикуват ! Това че в малката страна България не се прави не значи да си налагате мненията след като аз дори не съм ги искала и за това изрично предупредих!
Мисля темата да се приключи освен ако не се включи наистина човек който е имал опит в точно зададения от мен въпрос.

Инфения Simple Smile точно така ще направя за да не се получават типичните Български истории с «Ще кажа какво мисля без да са ме питали точно това , важното е да кажа » Simple Smile

# 187
Тук никой не е платен консултант, че да държите такъв тон поначало. Не написахте “с опит”, а който е наясно, а въпросът ви беше неясно зададен. Аз отговорих на това, което разбрах от неясно зададения ви въпрос, с което съм наясно. Ако не искате никой да ви коментира, и да ви отговаря само специалист, платете си на такъв.

Не знам какви количества коластра гоните, но в този източник на Ла Лече Лига пише че изцеждането не трябва да е за повече от няколко минутки до три пъти на ден:
https://www.laleche.org.uk/antenatal-expression-of-colostrum/

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 13:36 от magi g

# 188
Не коментирайте когато не ви е ясно ! Не ви е ясно защото не знаете за какво говоря а значи нямате опит с това за което питам ! Вашият тон нее малко по добър, защото давате НЕ поискани съвети какво бихте и какво не бихте правила вие ! Аз не съм ви питала за това и не ме интересува. Също така в момента продължавате да ми давате съвети които не ме интересуват , колко да се цедиш Simple Smile Благодаря но моля да спрете да кометирате защото вече се вкарвате в някаква страшна изнервена схема . Това е форум и аз не съм иската съвет от консултант , а от човек който е имал опит , и ако имаше тук такъв той щеше да разбере въпроса ми а не да се прави че е разбрал и е казал нещо без особен смисл само с наставления. Следете себе си много ви моля . Хубав ден

# 189
Госпожо, по-спокойно. Не се намирате на пазара. Лека бременност и спокойни нерви.

# 190
Здравейте! По време на бременността пиех елтирокс по 25мкг поради леко завишена стойност на тсх - около 3 и малко беше във втория месец от бременността. Преди това не съм пила лекарството и не съм имала проблеми д жлезата. След като родих го спрях по препоръка на лекаря. Сега си изследвах отново хормона и е 3.19. Имам кърма, нямам проблем с количеството, бебето наддава добре. Дали тази стойност е нормална? По време на бременността го поддържах около 2, но сега отново се е качило. Може би без приема на хормон просто го поддържам около 3? Реално дори съм забременяла с такова тсх, пък уж трябвало да е под 2 за забременяване

# 191
vika.03, по спомен горната граница за жени е 4 и нещо - така че сте в норма. При забременяване и бременност по изключение се препоръчва под 2.5. Ако все пак нещо Ви притеснява, най-добре посетете ендокринолог пак.

# 192
Вика, има значение какво ти е ft3 и FT4.
След раждане може да се обостри състоянието на щитовидната жлеза.
Най добре се консултирай с ендокринолог.
И това че референтната граница за TSH е 4, не значи че такава стойност е нормална, напротив обикновено налага лечение.

# 193
  • София
Здравейте, не знам дали тук би могъл да ми отговори някой, но нямам много доверие по въпроси свързани с кърменето на личната , та мога ли да пия милгамма н по време на кърмене , имам дискова херния, която се обостри последните дни и става вече непоносимо, страх ме е да не ми откаже крака и да падна с бебето в ръце?!

# 194
милгамма н е витамин b1, b6 и b12, които може да ги пиеш докато кърмиш
https://lacted.org/questions/0147-high-dose-vitamins-breastfeeding/

Общи условия

Активация на акаунт