Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 35 978
  • 887
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,дали ще се намери някой компетентен по темата... Купих си хемиопатични успокоителни,които стават и за деце под 1 годинка и тук идва въпроса ми в листовката пише при бременност или кърмене да се посъветваме с л.лекар или фармацевт,тук в бг все още нямам л лекар ,но в аптеката ми обясниха,че дори да премине в кърмата щяло детето да стане по-спокойно ,но аз изобщо не искам той да има досег с тези лекарства. Ще прикача снимка ,просто искам да знам сали мога да му навредя по някакъв начин ако ги пия

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 14:13 от Radii :)

# 196
В хомеопатията има само лактаза и захар, съответно няма как да навреди на теб или бебето.

# 197
На кутията показва още 6 вещества + тези,които казвате ,а и ако е само лакоза и захар как тогава ще помогнат за каквото и да било ,не се заяждам просто наистина не съм наясно 🤷‍♀️

# 198
Няма как хомеопатично лекарство да ви навреди, количеството на активните съставки е почти несъществуващо. Прочетете как работи хомеопатията. Аз също съм взимала това лекарство - не мога да кажа дали ми е помогнало. Но опитайте все пак.

Ако имате тревожност проверете витамин Д и Б12, можете да приемате магнезий по време на кърмене също - той успокоява нервната система.

Научно потвърдено е, че едно от най-дългосрочно ефективните средства против тревожност са релаксацията и медитацията.

# 199
Не съм чувала за хомеопатия, противопоказна при кърмене, ако се изпълняват препоръките на хомеопат. Защото някои вещества имат разнопосочни действия в зависимост от концентрацията и беля става много лесно, ако човек не знае какво прави.

# 200
Нямам тревожност,по скоро имам проблем с нервите както се казва,има моменти всичко ме дразни и това влиае на семейството ми ,затова реших да пробвам с някакво успокоително, благодаря ви момичета за включването ,ще се доверя и ще видим дали имат някакъв ефект изобщо ,ако 1 седмица не вдигна нито 1 скандал на мъжа ми ,значи всичко е ок 😂
Няма как хомеопатично лекарство да ви навреди, количеството на активните съставки е почти несъществуващо. Прочетете как работи хомеопатията. Аз също съм взимала това лекарство - не мога да кажа дали ми е помогнало. Но опитайте все пак.

Ако имате тревожност проверете витамин Д и Б12, можете да приемате магнезий по време на кърмене също - той успокоява нервната система.

Научно потвърдено е, че едно от най-дългосрочно ефективните средства против тревожност са релаксацията и медитацията.

# 201
Най-вероятно просто сте много уморена - умората се натрупва и като няма кого, почваш да обвиняваш най-близките си - от липса на ресурс, разбира се. Поне при мен беше от това

# 202
На кутията показва още 6 вещества + тези,които казвате ,а и ако е само лакоза и захар как тогава ще помогнат за каквото и да било ,не се заяждам просто наистина не съм наясно 🤷‍♀️
Потърси се как работи хомеопатията и ще разбереш

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D … D1%82%D0%B8%D1%8F

# 203
Бебето почна изведнъж да засуква плитко. Тъкмо направи два месеца. До сега нямах проблем със засукването.
Как да го накарам да си отвори устата повече?
Успях да разбера какъв е проблемът. Имам силна струя кърма и го давя. Развил е техники за справяне и затова така засуква плитко.
Обаче трябва да го отуча защото вече не наддава. Четох, консултирах се с консултант.
Но ми трябва и малко кураж, че ще се справя. Някой да е минавал през същото?

# 204
  • БГ
Здравейте, имам въпрос относно майките сблъсквали се с хрема и отказ от гърда.. преди 3 дни на дъщеря ми се появи хрема /на 11 месеца е/ и вечеря а отказа от раз да суче. Присиването беше много трудно и продължително. На следващия ден изцедих и ѝ предложих с биберон, но отново отказа. Пие изцедено мляко само от чашка,  но вече трети ден без да суче и тази вечер не успях да изцедя нищо :/. Четох, че бебетата не се отбивали от раз сами, а тя отказа от веднъж и нито в полусън нито спяща иска да суче - извърта си главата, сякаш не знае какво да прави. Тъжно ми е, не ми се искаше да приключваме толкова скоро с кърменето, но насила не става.

# 205
Като оздравее ще иска отново не се притеснявайте. Сина ми ,когато беше болен седмица не искаше да суче или ако засуче то не е повече от 1-2 минути,но когато оздравя си я търсеше гърдата самоче тогава аз нямах кърма,в гърда по 30 мл имах. С цедене ,сучене и лекарства+чайове кърмата ми се върна и все още кърмя успешно . На 1,1 г е

# 206
  • София
One_Love, как са нещата?
Хремата им пречи, лигавиците са издути и не могат да дишат. Чувстват се и зле...апетитът намалява. Та затова не сучат и вариантът е да махаш секретите-с инхалации да се размекват, или прочистване с физиологичен разтвор и след това се издърпват с нещо ефективно, като бейби вак.
Педиатър може да изпише медикамент, от който лигавиците да поспаднат и да може да диша.
И просто се изтрайва.
За тези, които имат нужда да говорят с консултант и да си зададат въпросите Ла Лече Лига София ще имат лекция
https://www.facebook.com/events/1343108426307842?ref=newsfeed
Водеща е Десислава Пеева, която е и IBCLC. Форматът не предполага дълги разговори и лични консултации, но вярвам, че може да е полезна.
До края на месеца би трябвало да има и Бебешко кафе, където вече може да се погледне и засукване, да има по-индивидуално внимание, тъй като кафето протича като разговор и всеки си споделя болката. Лекцията е със структура и план. Темата е много подходяща и за бременни.

# 207
Здравейте! Вчера бяхме на кожен лекар за сухи петна на 6 м бебе и жената каза - суха кожа. Изписа ни мед козметика, намазах го снощи и днес сурринта, и преди малко видях, че цялото му коремче е като обринато …. То е ясно, че пак ще птида при нея, тъйнкато бях забравила да и кажа, че му излизат малки червени пъпчици, които за няколко часа минават, но ми стана интересно- може ли да е хранителна непоносимост/алергия?

# 208
Върпосът не изглежда като да е за темата, но на мен ми звучи това и като да може да е обрив от претопляне, особено щом изчезва до няколко часа

# 209
Става въпрос за изключително кърмено бебе и затова  пуснах тук темата. Понеже имам позната, която кърми и нейното бебе повръщаше и при изхожданията имаше кръв, и и казаха непоносимост към млечни, та тя от нейната лекарка знае, че от непоносимости и алергии може да излезе обрив по тялото. Исках да разбера дали се е случвало на някой само с обрив да са казвали, че може да е от това.

Общи условия

Активация на акаунт