Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 36 022
  • 887
  •   1
Отговори
# 615
Надежда, как е наддаването досега? Колко кърмения има за 24 часа? От едната или двете гърди?
Качва по около 900гр-1кг на месец...храненията са между 8 и 10...вечер спи но я будя да яде иначе тя въобще няма да се събуди ..цоква по малко и заспива...не иска да яде вечер...а ако не яде вечер на цяло няма да качва ..ако се опитам да я натъпча през деня връща на фонтан...преди около месец имах ужасна драма с кърмата направо беше изчезнала и две седмици бяхме скачени съдове плюс всички добавки и помпата и успях уж да се върна както бях преди това ..като пия бирена мая доста се подобрява лактацията ми...тя прави така и на шише не само на гърдата ....прави го и на кърма и с АМ пробвах...аз съм с базед и вчера пусках хормони тсх е супер,но се очудих фт4 е под долна граница и може и това да е причината за не добрата ми лактация...какво ли не правя...пих лактил,чай хип,бирена мая,кърмя вечер,дърпам с помпа след храненето...тя расте все повече и ще и трябва все повече кърма...а как стоят нещата като се замени хранене с пюре...цеди се при пропуснатото хранене или не...ако не се няма ли да намалее и спре кърмата

Надежда, на колко месеца е бебето?
По принцип 900-1000 г за месец не са малко наддаване, а съвсем нормално и говорят, че има достатъчно кърма.

В края на първия месец бебето достига долу-горе максималното количество мляко, което ще му е нужно до захранването (отимално 5-6 месец). Не си представях, че на месец изпива 800 мл, на два 950, а на три 1300 мл.

Към момента съвременните препоръки са захранването на протича под чадъра на кърменето, т.е. не се заместват директно цели хранения, а се вкарват хранения с твърда храна и след тях се докърмва. Разбира се, важно е какви са твоите цели във връзка с кърменето.

Emay, няма проблем за пломбата.

# 616
Надежда, как е наддаването досега? Колко кърмения има за 24 часа? От едната или двете гърди?
Качва по около 900гр-1кг на месец...храненията са между 8 и 10...вечер спи но я будя да яде иначе тя въобще няма да се събуди ..цоква по малко и заспива...не иска да яде вечер...а ако не яде вечер на цяло няма да качва ..ако се опитам да я натъпча през деня връща на фонтан...преди около месец имах ужасна драма с кърмата направо беше изчезнала и две седмици бяхме скачени съдове плюс всички добавки и помпата и успях уж да се върна както бях преди това ..като пия бирена мая доста се подобрява лактацията ми...тя прави така и на шише не само на гърдата ....прави го и на кърма и с АМ пробвах...аз съм с базед и вчера пусках хормони тсх е супер,но се очудих фт4 е под долна граница и може и това да е причината за не добрата ми лактация...какво ли не правя...пих лактил,чай хип,бирена мая,кърмя вечер,дърпам с помпа след храненето...тя расте все повече и ще и трябва все повече кърма...а как стоят нещата като се замени хранене с пюре...цеди се при пропуснатото хранене или не...ако не се няма ли да намалее и спре кърмата

Надежда, на колко месеца е бебето?
По принцип 900-1000 г за месец не са малко наддаване, а съвсем нормално и говорят, че има достатъчно кърма.

В края на първия месец бебето достига долу-горе максималното количество мляко, което ще му е нужно до захранването (отимално 5-6 месец). Не си представях, че на месец изпива 800 мл, на два 950, а на три 1300 мл.

Към момента съвременните препоръки са захранването на протича под чадъра на кърменето, т.е. не се заместват директно цели хранения, а се вкарват хранения с твърда храна и след тях се докърмва. Разбира се, важно е какви са твоите цели във връзка с кърменето.

Emay, няма проблем за пломбата.
На 3 месеца и 10 дни е...тя пие по около 700-800 мл за ден...поне по пробно кърмене за цял ден така излиза ..за захранването на нас ни е рано още...питах за приятелка,която го започна...и моята цел разбира се е да кърмя възможно най дълго време и се надявам без дохранване с АМ..

# 617
Надежда, напиши направо наддаването с точни дати от раждането насам, така може да се каже най-добре.
Пробното кърмене, ако е еднократно, не е особено дсотоверно, тъй като кърмените бебета ядат различно количество всеки път.

# 618
Надежда, напиши направо наддаването с точни дати от раждането насам, така може да се каже най-добре.
Пробното кърмене, ако е еднократно, не е особено дсотоверно, тъй като кърмените бебета ядат различно количество всеки път.
Не не е теглена еднократно а цял ден няколко пъти...иначе роди се на 12.12 2700 седем дни нямах досег до нея гледах я през стъкло...роди се в 34+3 г.с...беше ден и половина в кувиоз и после на легло но пак беше при бебчетата в кувиози...на 19.12 я изписаха в епикризата пише,че я изписват 2600...на 23.12 аз я тегля в къщи и беше 2300...мисля,че в болницата са объркали нещо...на  12.01 беше 2900,на 12.02-3900,на 12.03-4770...просто има дни в които усещам как постоянно имам кърма,а има дни в които имам чувството че са празни гърдите ми и бебка дърпа и се дразни и много бързо приключва интензивното преглъщане

# 619
  • Charming
Здравейте, съвместим ли е Диклак Макс 5% гел с активна съставка диклофенак натрий с кърмене? Бебето ми е на седмица. Ако не е колко време след последно мазане мога пак да кърмя? Благодаря!

# 620
# 621
Вчера и днес ядох леща и не знам дали е съвпадение, но бебето има мнооого газове и плаче повече, сгъва се и не му е добре. Ако допуснем, че е от лещата, колко време след яденето ще спре да се отразява на бебето? Давам му сутрин и вечер кърма, защото толкова имам. Имате ли наблюдения лещата да води до газове?

# 622
Малкия мъж е вече на месец, а докато го храня все се дави и е страшно.. Случва се когато много лакомо се храни, когато заспива на гърдата, когато забравя да глътне. Понякога и с 5 капки за колики го прави. Коя поза за кърмене би била най-ефективна против това страшно задавяне?

# 623
Вчера и днес ядох леща и не знам дали е съвпадение, но бебето има мнооого газове и плаче повече, сгъва се и не му е добре. Ако допуснем, че е от лещата, колко време след яденето ще спре да се отразява на бебето? Давам му сутрин и вечер кърма, защото толкова имам. Имате ли наблюдения лещата да води до газове?
Осем часа са нужни за да няма следи от храната в кърмата.
И два дни за да мине през храносмилателната система на бебето. Грубо 3 дни от когато последно си яла леща .

Най вероятно е съвпадение.

# 624
Yan може и да не е съвпадение...при мен се беше получило след боб...даже и като на разтройство я изби...за 6 часа ака 6 пъти...оправи се за ден...
Ирене при моето момиче беше същия кошмар...давеше се постоянно...най страшно беше когато се давеше докато спи и неможеше да си поеме дъх по половин час...след 2рия месец спря да се дави ...много рядко го прави...но все още ако давам с шише е с много малък размер биберона иначе се дави...ние сме с Авент и карам с двойката...сложа ли 3ката веднага е задавена...сега се давим и от лигите си...

# 625
Наде, и при мен досега не се беше случвало и май е от това. Точно защото и акото беше по - рядко.
Иначе защо не даваш с Авент 1, аз биба 2 слагах на баткото след 3-4месец.

# 626
Наде, и при мен досега не се беше случвало и май е от това. Точно защото и акото беше по - рядко.
Иначе защо не даваш с Авент 1, аз биба 2 слагах на баткото след 3-4месец.
Много се нерви на единичката ...а уж даже 3ката я дават за 1+ месеца...от лещата е...аз вече избягвам боб,леща,кисело зеле...
Момичета мога ли да приемам витамин д докато кърмя ?

# 627
Трябва да ходя на зъболекар и ще ми слагат упойка. Колко време след това мога да кърмя?

# 628
Веднага. Поне аз така правя и няма проблем.

# 629
Само кажете, че кърмите, обикновено имат повече от един тип и могат да съобразят съставките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт