Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 686
  • 807
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте !
На Лименас плажовете дали са хубави ? В коя част са пясъкът е ситен ?

# 286
На нас не ни допадна Тасос ,a този Мраморен плаж е толкова прехвален и комерсиализиран.Малък и претъпкан с народ дори за душа се плаща.А пътя до там е потрес.Съжалих 100 пъти ,че решихме да го посетим.Иначе бяхме отседнали на Голдън бийч там ни хареса самият плаж водата.Но не е уредено няма дори аптека.Пълно е с оси всяка вечер си деляхме вечерят с тях.Прикадяваха ни с утайка от кафе ,но не помагаше изобщо.Може би аз не съм избрала подходящо място и затова съм с такова мнение , а може би просто не е нашето място.

# 287
Тасос има над 50 плажа. За съжаление сте избрали най- комерсиалното. Островът е много по-различен от Марбъл и Голдън бийч.

# 288
Моята мечта е Тасос и смятам септември да идем за 2 дни.
Bibibon моля, дай идея къде другаде да отидем, хем да е хубав плажа, хем някъде 1 линия.
Марбъл бийч също ми е в плана, но след горното мнение ще се почудя още.
Иначе нямам идея къде да се насоча, само един Голдън бийч разбрах, но ако е другаде ще е супер. Сега разучавам и сайтове за хотели, въобще тъмна индия... Simple Smile

# 289
От сега за септември трудно ще намерите нещо на първа линия. Като цяло около столицата Лименас има пясъчни плажове с настаняване около тях и възможност за разходки вечер. Скала Рахони и Скала Принос са с много дълга пясъчна плажна ивица с плитко и равно море. Пахис е разкошен плаж( но пренаселен), но там няма къде да се разхождате вечер. Скала Калирахи са много романтични рибарски къщички, всички на първа линия( плажовете са пясък във водата и малки камъни на брега). Хубави пясъчни плажове има около Потос.
На Тасос, както и на повечето места в Гърция хубавите плажове не са в населените места. Обикновено се избира по-стратегическо място за настаняване и се обикаля. Ако си харесате нещо конкретно, може да ми пишете, за да ви кажа какво да очаквате.

# 290
  • pomorie
Здравейте,ще ходим на Тасос през септември,тази година ММ е решил ,че иска да отидем на традиционна гръцка таверна,с чупене на чинии ,танци,както си му е реда 😊 Зная,че има такава в Теологос Ταβέρνα Αύγουστος има програма ,пише ,че е всеки ден,но дали е така и през септември?И дали трябва предварителна резервация?Ако някой има впечатления ,моля да сподели. 😊

# 291
  • Благоевград
За мен Марбъл бийч е прехвален. Лежиш си, от лявата страна дръвчета, от дясната мраморната кариера и прахоляк. Преди 2 седмици бяхме там. За този плаж твърдо не. Посетихме няколко плажа около Скала Потамия, най-много ми хареса Парадайс.
Мога да препоръчам месарница в Скала Потамия Black sheep. Възрастни мъж и жена са собственици, мъжът говори английски и го питахме за рецепти. Каза ни как да си приготвим октопод и стана великолепен, толкова сочен, а не като подметка.

# 292
Може ли рецептата на лс? Ние приготвяме по рецепта на гърци от Солун, но на Тасос октоподът винаги е прекрасен.

# 293
Може ли рецептата на лс? Ние приготвяме по рецепта на гърци от Солун, но на Тасос октоподът винаги е прекрасен.
Моля споделите я тази рецепта с всички.

# 294
  • Варна
И аз моля да споделите рецептата тук с всички.
Някъде назад имаше питане за наем на лодки и се сетих, че през миналия септември от една страница бяха качили препоръка за лодка на Тасос. Цените май вече са по-високи, но всеки ще си провери. Качвам снимка на екран от страницата им, не съм сигурна мога ли да пусна линк към поста:

И в тази международна група пускат много снимки и отзиви от плажове, заведения за Тасос. Скоро я открих и ми доставя удоволствие да следя постовете:

# 295
Здравейте, искам да споделя нещо за тези лодки. Ние бяхме миналата седмица там и си взехме лодка. Всичко беше чудесно, докато не решихме на един недостъпен и красив плаж, да пуснем котва и да се гмуркане. Добре, че аз и детето ми си сложихме жилетка. Можем да плуваме, но не сме най-добрите плувци.  Като ни задърпа едно течение, едвам едвам се добрахме до лодката. Беше доста страшно, така че имайте си едно на ум и се пазете.

# 296
  • Варна
Много полезен пост за лодката, благодаря! Бях го срещнала и в една чуждестранна група като проблем с теченията.
Може ли да споделите повече информация откъде наехте лодката като фирма и град, цени и всякакви детайли мисля ще са полезни за всички. Благодаря!

# 297
Сетихме се  в последния ден, че искаме лодка и буквално в петък вечерта резервирахме за събота сутрин. Нямахме много голям избор и възможности и със сигурност не беше най-изгодната сделка. Наехме лодка от Лименариа - Boat Rentals Neorion. Намират се под едно много приятно заведение, в което вечеряхме - Mouragio. Буквално обиколихме всички фирми, но само тук имаше свободна лодка. Вечерта оставихме капаро 50 евро. Цената за 2 часа беше 90 евро + горивото 40 евро=общо 130 евро ни излезе за 2 часа.

Първо спряхме и само мъжа ми скача до един оживен плаж Salonikios, там нямаше никакви проблеми, но следващото място до което спряхме беше много красиво, диво и решихме да влезем с детето и мъжа ми. Но колкото и да се мъчих да достигна лодката не успявах, добре че мъжа ми ни избутваше с все сила напред и успяхме да я достигнем. Беше много приятно на лодката като изключим това преживяване.
Провеждат инструктаж на английски и ни връчиха карта, която не ни ориентира кой знае колко много, следяхме къде сме от Google maps.

# 298
  • Варна
Много благодаря за информацията и аз търсих онлайн варианти. Стигнах до извода, че лодките на Тасос са значително по-скъпи от тези на Ситония(от Вурвуру до остров Диапорос). Там платихме 110 евро наем на лодка от 9.30 до 17.30 часа плюс 30 евро гориво. Интересно ми беше да сравня за бъдещи наши посещения на острова, защото на лодка преживяването си заслужава всеки лев за мен.

# 299
  • Варна
приготвянето на морски деликатеси е мноооого капризна работа. Дълги години и стотици опита минаха докато се науча да правя любимия ми паниран калмар. Има 2 тънкости - в дълбок съд с много вряща вода пускаме 7 - 8 - 10 кръгчета да се бланшират за 60 сек . като водата и калмара да е толкова че да не спре да ври . Сетне обичайната панировка брашно , яйце , галета ( може да ползвате и царевично брашно и счукан корнфлекс в зависимост от вкуса ) . Пържите до хрупкаво златисто в повечко врящо олио. Имам някаква идея за октопод на скара ама там не съм абсолютно уверен както за калмара - нека и други се включат

Общи условия

Активация на акаунт