Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 572
  • 807
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря, Balena25!
Не че знам къде е На El Cielo, на място ще разбера, но да разбирам ли че от втория ред назад да цените са различни, и ако можеш да ми кажеш какви. Ще бъдем в Ntinas Filoxenia.

# 406
  • София
Благодаря, Balena25!
Не че знам къде е На El Cielo, на място ще разбера, но да разбирам ли че от втория ред назад да цените са различни, и ако можеш да ми кажеш какви. Ще бъдем в Ntinas Filoxenia.

Ето къде са двете места (много са близо едно до друго) , но Golden Beach е много дългъг плаж, така че на място ще си харесате като се разходите. Погледнах къде е вашето настаняване - то е в другата част на плажа, там си има съвсем отделни заведения, пред които има чадъри, така че разгледайте си....но ще си е бая ходене от едната до другата част, освен ако не обичате да се разхождате. Във вашата част са най-хубавите сладоледи в района Gelateriamo и чудесни пекарнички.

# 407
Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, но не ми става ясно, как се изчислява цената за ферибот, цената за превозно средство + отделна такса за всеки пътник или само за колата?

# 408
  • София
Цена за превозно средство + билет за всеки отделен пътник.

# 409
Запознати ли сте дали на границата само те уведомяват ако имаш фиш за скорост , но не ти го връчват....къде мога да го прочета....

# 410
Привет от о.Тасос. Вчера пристигнахме. Минахме границата в 5:15 за по-малко от 10 минути. Вчера плажувахме на Glikadi beach и беше много спокойно, нямаше почти никой на плажа.

Днес сме на Platana. Клиентите на бийч бара ползват безплатен паркинг. Шезлонгите и чадърите могат да се ползват срещу 5€ консумация на човек. Мнооого е плитко във водата. Вървиш, вървиш, вървиш навътре и продължава да е плитко - кеф хихи.
И времето също е с нас. Топло е и е идеално за плаж, водата е също топла.

Някой може ли да сподели препоръка за хубаво ресторантче в североизточната част на острова Simple Smile

# 411
  • Варна
Приятна почивка! На 5 минутки сте от Pefkospilia. Наши близки бяха доскоро на острова и всяка вечер са били там. Казаха, че всичко е било много вкусно като миналата година. Залезът от там е прекрасен и мястото е красиво.

# 412
Запознати ли сте дали на границата само те уведомяват ако имаш фиш за скорост , но не ти го връчват....къде мога да го прочета....
Ако разполагат с необходимото устройство, ти го връчват. Имам познати на които са го връчили, а на други-не.

# 413
Този сладолед gelateriamo според мен няма нищо общо с италиански сладолед и се усеща изкуствен вкус.

# 414
Здравейте! Имаме резервация за след 16.09. Прогнозите са лоши и се чудя какво да правя (мисля, че ще загубя някаква част от сумата, ако отменя). Няколко пъти сме били по това време, включително миналата година, когато, за пръв път, имаше неприятен вятър, който ни прибираше от плажа по обед. Ще се радвам, ако някой се включва с актуална информация за времето, ще пиша пак след няколко дни. Хубаво изкарване на всички!

# 415
Давам отзив за лодки под наем.
Отседнали сме в южната част на острова и основното място за наем на лодки е пристанището в Лименария. Има няколко фирми. Ние избрахме Вили, която е българка и се оказа, че ни е и градска. При нея лодките са само един вид и цената е 120€ за 4 часа и 150€ за 8 часа. Горивото е отделно. В края на сезона прави и отстъпки. Ние тръгнахме с идеята за цял ден, но излезе вятър, вдигнаха се вълни и не беше никак приятно, особено за малкия човек. За около 4 часа почти без да спираме горивото излезе 30 €.
Ако не бяхме взели лодка от Вили, щяхме да изберем "Dolphins". Имат различни по размер лодки, съответно и цената е различна и момчето говори много добър английски.
При нужда мога да дам контакти и на двете фирми.

# 416
  • София
Привет от о.Тасос. Вчера пристигнахме. Минахме границата в 5:15 за по-малко от 10 минути. Вчера плажувахме на Glikadi beach и беше много спокойно, нямаше почти никой на плажа.

Днес сме на Platana. Клиентите на бийч бара ползват безплатен паркинг. Шезлонгите и чадърите могат да се ползват срещу 5€ консумация на човек. Мнооого е плитко във водата. Вървиш, вървиш, вървиш навътре и продължава да е плитко - кеф хихи.
И времето също е с нас. Топло е и е идеално за плаж, водата е също топла.

Някой може ли да сподели препоръка за хубаво ресторантче в североизточната част на острова Simple Smile

Препоръчвам таверната към Nisteri villa https://maps.app.goo.gl/qA7MUmyUTB5Xn3W37, както и плажът там. Мястото е разкошно, тихо, с кристална вода и вкусна храна!

# 417
  • Варна
Имаме резервация за след 16.09. . Ще се радвам, ако някой се включва с актуална информация за времето,

Няма човек който да предвиди какво ще реши Дедо Simple Smile
началото на септември сме купували аварийно анцузи , чорапи и маратонки и първата седмица  на октомври сме карали прекрасен плаж Simple Smile , е 5 дена , на 6тия заваля , загърмя , задуха и ни прогони чак във Варна Sad

# 418
И аз ще се радвам някой да сподели актуална информация за времето Simple Smile явно ще натоварим и дългите ръкави и панталони ясно е

# 419
  • Варна
Когато тръгвахме на 07 за Тасос, прогнозата по повечето сайтове беше за периодичен дъжд през почти всички дни. Реално от 07 до днес само един следобед и вечерта валя плюс гръмотевична буря. И дори в облачното време в единия ден бяхме на плаж преди дъжда. Водата е приятна, има някакви течения и има известна разлика на различните плажове. Но като цяло засега е супер. Но непредсказуемо е времето, знаем. Имам доста да разкажа. Ако някой предвижда тези дни пътуване с лодка, ще се мобилизирам поне за това да пиша, че постоянно сме в движение.
И задължително си носете кремове за ужилвания. За 2 дни дъщеря ни отнесе оса и пчела. Синът ни склопендра под дрехата. 🤣 Поне за щастие нямаме засега драми с алергични реакции. Дано е все така.  Има доста оси.
Вила Нистери е наистина хубава опция за плаж. Пред вилата за почитателите на удобствата и чист плаж с пясък. Малко след нея в началото камъни с таралежи, но хората са направили пътеки във водата. И реално си стъпваш по чист пясък и после след 2 метра водата е кристална, плитка(до кръста на възрастен човек) с чист фин пясък. Има големи камъни на пясъка и децата се скъсаха да играят с тях. Почти няма хора в тази част. Има и естествена сянка. Хареса ни много като разнообразие този плаж. Вадихме и малко таралежи да ги разгледаме и ги пускахме. Та реално ни е хубава опция този плаж за нас. С аква обувки сме за всеки случай. Ние обичаме по-дивите места. Обядвахме с храна от Вила Нистери, добре беше.

Пътеката за влизане:

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 20:20 от Priqtelka

Общи условия

Активация на акаунт