Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 463
  • 807
  •   2
Отговори
# 600
Те са много близо един до друг. На Мраморния имаше изключително силна музика и много, много хора. За Порто Вати не се сещам.
Задължително минете откъм Лименас.

# 601
  • here and now
Стигнете ли до Марбъл, Порто Вати е съвсем наблизо. Огледайте ги и двата и си изберете. Първият е с камъчета, а вторият е по-пясъчен.
Откъм Лименас, да.

# 602
Включвам се от Тасос, Tassos Grand Resort. Комплексът е прекрасен, всичко, което може да желае човек на едно място! Но!!! Си тръгваме! Има голям проблем на острова и никой не говори за него, не се вземат и мерки! Оси! Мнооого оси! Навсякъде! Особено в местата за хранене! Почивката ни е на база закуска с вечеря. На обяд мислехме да хапваме на таверната към комплекса! Ами не става! Днес ми влезе оса под роклята и ме ужили. Нямам намерение да треперя още пет дни! Плюс това друго решение за обяд нямаме, тъй като всичко е много надалеко, но и не става да се яде на открито. Върнаха ни 50% от предплатената сума за следващите дни и се спускаме към Афитос. Комплексът е уникален, не ми се тръгва, но не искам да се крия в стаята постоянно!
Нека тези, които ще пътуват към Тасос да си вземат поне нещо за ухапване или ужилване!

# 603
  • Пловдив
Аз забелязах, че от към страната на Ла скала няма толкова оси. На Голдън бийч бяха ужасно много, но от другата страна не са толкова. Даже бих казала, че сме се хранили спокойно, дори и на плажа и таверните. Препоръчвам Ви таверна Агорастос, както и тази на плажа Пефкоспили. На Ла Скала сутринта ни искаха 200 € минимална консумация за да седнем около басейна. Всичко друго беше резервирано...
Вечеряхме една вечер в ресторант Ла Терасе. Наистина съм очарована от кухнята, обслужването. Всичко наред ниво и нормални цени.
Таверна Агорастос- страхотна гледка, също много добро обслужване и кухня.

Марбъл бийч, да Ви кажа не си заслужава в предвид пътя да там...

Празни шезлонгите, а свободната зона препъпкано.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 18:56 от baume

# 604
Аз забелязах, че от към страната на Ла скала няма толкова оси. На Голдън бийч бяха ужасно много, но от другата страна не са толкова. Даже бих казала, че сме се хранили спокойно, дори и на плажа и таверните. Препоръчвам Ви таверна Агорастос, както и тази на плажа Пефкоспили. На Ла Скала сутринта ни искаха 200 € минимална консумация за да седнем около басейна. Всичко друго беше резервирано...
Вечеряхме една вечер в ресторант Ла Терасе. Наистина съм очарована от кухнята, обслужването. Всичко наред ниво и нормални цени.
Таверна Агорастос- страхотна гледка, също много добро обслужване и кухня.

Марбъл бийч, да Ви кажа не си заслужава в предвид пътя да там...

Празни шезлонгите, а свободната зона препъпкано.

[/quotе
Върнаха ни част от парите и слизаме към Халкидики. Благодаря за препоръките, но искаме пълноценна почивка 🙂 Късмет на всички 🙂

# 605
  • Once there was a Hushpuppy...
Благодаря за информацията!
Ние ще ходим през септември.
И по-рано в темата писах, но миналата година на Голдън Бийч и ресторантите нямаше нито комари, нито оси.... Надявам се и тази да е така.
Бях подготвена разбира се, нали имаше истерия с комарите в Северна Гърция миналото лято. Все пак бяхме приятно изненадани, дано понамалеят до тогава.

# 606
И ние миналия септември бяхме на Голдън Бийч и намаше оси. Обикаляхме острова, но никъде нямаше такива напаст, за която чета.
Може би наистина е от времето

# 607
Нас юни месец (средата след 16ти)на плаж Ла Скала ни нападнаха оси. Отново не можехме да обядваме с детето. Крихме се навътре по масите, а аз правех вятър, за да успее детето да се нахрани... :/ :/

Иначе плажът ми хареса страшно много. Бяхме точно по средата, под палмите. Консумация на човек 20 евро. Много хубаво място.

# 608
добре де, как не взимат мерки... странна работа!!

# 609
  • на земята
Здравейте,върнахме се от нашата почивка на Таосо,ходим за поредна  15 година.Като две години по здравословни причини не успяхме да идем.Ами красотата на нашия остров си е все такава приказна.
Бхяме този път в Кинира,най спокойното място в невероятна гледка и красота.
Много оси,вече им свикнах,но понеже ходим все в края на юнои,тогава няма.Сега са многоооооо,
И не на последно място,на път съм да се откажа заради тези румънци,никога не съм била расист,но като тези невъзпитани няма и няма.Нявсякъде са,плюят,имат огромни претенции,в таверните са вечно недоволни.Даже говорих с няколко сервитьора ,които работят там споделиха,че просто са напаст.
Весело лято на всички в прекрасния Тасос!

# 610
Бяхме уикенда в Лименас. Оси особено по време на хранене не видяхме. Като цяло - бива, очаквах да е по-голяма лудница, но се ядваше, дори и на феритата.

# 611
  • София
Ние бяхме в началото на юни. Изкарахме си прекрасно, но в края на почивката се появиха осите... Тази година отново са изпуснали положението с тях, както беше преди няколко години.

# 612
  • тук и там
До сега не сме попадали на много оси,само веднъж на закуска ни досаждаха.Но като чета...Дано вземат някакви мерки,въпреки че то там нали и мед добиват,та ако напръскат за оси,вероятно и пчелите биха убили.Ние в средата на август ще сме там.

# 613
  • Пловдив
Ние вчера обиколихме целия остров. На Голдън бийч беше страшно-рояци с оси. На 10-тата минута станахме и си тръгнахме. Седнахме на таверна Фарос-същата история. Не помага нито запалено кафе, нито нищо.
Обядвахме в Потос в таверна Посейдон. Много беше вкусно. Оси нямаше и се нахранихме спокойно. Спирахме на няколко места от западната страна на острова-и там нямаше оси.

# 614
Здравейте! Някой от вас бил ли е в тези къщички/бунгала - Lysistrata Bungalows? Ако може да изкажете мнение.

Общи условия

Активация на акаунт