Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 38 051
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Tays аз пия берберин 1000мг, тъй като кръвната ми захар е много висока. Пих го 1или 2 години и спря да действа. От няколко месеца съм на интервално хранене, като махнах бобовите и намалих млечните. Кръвната ми захар падна от 8  на 6. Но понякога скача на 7. Вярвам, че с диета и упражнения ще се намали и ще махна и берберина. Забелязвам, че ако преям вечер, КЗ е висока сутрин.  
Sharpy, имаш невероятен стомах. Ще ми стане лошо ако изям толкова месо, въпреки, че много обичам.
Може да се замени хляба в пържените кюфтета с бадемово брашно. Тогава би трябвало да стават за нас

# 406
Тайс,  аз пия берберин, когато се сетя, но общо взето - често. Сваля с малко кръвната захар, но аз пък нямам глюкомер все още, не знам кога ще си купя, от две години се каня. Ако не съм пила берберин, к.з. е 5,2 - 5.3 , била е и 5.6. Ако съм пила няколко поредни дни  - е 5 най-много, често 4.9. Иначе берберинът има доста други ползи - използвал се е и в китайската медицина, помага при раздразнени черва и изобщо на чревния тракт, добре повлиява на възпаленията в тялото от различно естество, включително тези на пикочните пътища.

И аз мога да изям толкова месо и салата като Шарпи, много ми харесва тази храна в такива количества Simple Smile

# 407
Мерси, момичета!
Моят е 400 мг, ето този

Взех го, защото вече се чудех какво да правя. Нарочно не сменям нито храни, нито часове за хранене. И на мен вечерята ми е късна, защото имам вълчи глад ок. 22 часа, то това е някакъв рефлекс и не го боря, докато не си прегледам щитовидните. Въобще, гледам да не правя екстремности, а и с тези ремонти и майстори, съм в постоянен стрес, та я карам малко на принципа " кот, тако'а". Ще ходя по доктори след морето. Но кз, както миналата година, взе да скача пущината до 6 сутрин, а и килата тръгнаха нагоре 🥵. Уж съм в постоянни крачки, изморявам се , и пак греда.
Та за 8 дни съм 2 кила надолу, кз сутринта 5, 2, като пак правих пакости с йогурт посрещ нощ.
Колкото до другите ползи, страх ме беше да не ми падне кръвното още, защото си е ок. 100 на 70, ама е добре.
Ще се наблюдавам, и ако видя някакви ползи, ще споделя. Макар, че вие повечето сте с добра кз, при мен това е проблемът. То може и инсулинът да е проблем на първи и втори час, ама който не си е правил обременяване, само може да гадае.

Ох, те кюфтетата затова са пухкави и сочни, знам ги тези с накиснатите филии.
За мен е забранено удоволствие на този етап. Ще се облизвам по картина 🤣

# 408
Шарпи, аз пък инулина сутрин го разтварям в малко вода и го пия.
Пробвай и това ако искаш.
Иначе действа ли ти за хубаво раждане?
Майка ти вместо леб, може да тури бадемово брашънце.
Grinning

Берберин не съм пила. Мерси Розита, значи може и за черва нещо да се взима, явно има ефект, ама засега не ми се взима да пия и това.

# 409
Има ефект за червата, аз съм без проблем там, а сега проблемът е, че бърза🤣.
Не го отдавах на хапчето.
Елора, другия път, като тръгнем към Витоша, ще ти подаря няколко.

# 410
Аууу, супер, да видим.

Ти на 19-ти още ли мислиш да не идваш? Joy
Някой друг ако е навит, да пише на лс, да го прибавим в групата.
Да обсъдим маршрут и т.н.

# 411
Няма промяна при мен, ще отсъствам от София.
За огромно мое съжаление, но се надявам Походът на витошките резистентки да не е последен и после аз ще ръчкам. А ти запиши спирките, че се изложихме 🤣.
БФФ не стига, че ни вози, не стига, че ни разкри дверите на рая, ами ние не си направихме труда и да разберем откъде тръгнахме.
Ти пита де, аз си питах ушаците. 😎.
Ама то от мен не може да се очаква като Бенковски да поведа хвърковатата чета, щото с ориентацията съм зле, та може до някой гьол, вместо връх да ви заведа 🥳

# 412
Нани много хубава и какво тяло 😃
Какви шорти ,кви пет лева 🤩
Много хубави кюфтета. Аз ги провя по класиката 60/40 телешко в полза на свинята😃

Аз нищо не пия  незнам за бой ли съм. Взе си prioron от бг много ми пада косата  засега ефект 0 но го пия от седмица само .

Шарпи какво ти трябва да потърся тук?

# 413
Стигам най-накрая до темата, изчетох ви!🙂
Вчера храната беше фрапе, пилешката супа с много месо и много вкусен бургер с режимна питка, бургер от сьомга, авокадо, кашкавал, кисела краставички, айсберг, заквасена сметана и топено сирене с вкус синьо сирене (от всичко по малко). Питката за бургер я запекох на половинки в тигана след сьомговия бургер, беше много мекичка и вкусна (очаквах да е по-плътна на вкус)!🥰 Сто пъти по-добре от омразните ми сладникави питки за бургери тип Макдоналдс🤮:

Скрит текст:

Стела, давам рецептата.🙂
Рецепта за режимни питки за бургери:
35-40 грама кокосово брашно (аз сложих 39 грама)
34 грама микс от смлени лен, сусам, слънчоглед (от Кауфланд- 34 грама ми бяха останали)
2 грама сол
4-5 грама бакпулвер
125 мл гореща вода
3 яйца М
15 мл ябълков оцет
7 грама хуск
10 грама белен суров слънчоглед (това е по избор)
Сусам за поръсване отгоре

Приготвяне:
Смесват се сухите съставки. После се добавят и мокрите. Омесва се на топка "тесто". След десетина минути се разделя на две и с мокри ръце се оформят две питки за бургер (или повече- за мини бургери). Правят се по-сплескани. Пекат се върху хартия за печене до готовност. Аз пекох във фрайъра тип фурничка.🙂
*От това "тесто" ще се получи и хубав режимен хляб, ако се оформи в подходяща форма. Ще е супер и за пържени филийки.🙂
Diabetes, радвам се да те видя пак тук!🤗
Натка, пробвай да разтвориш 3в1 в леко топла към хладка вода и веднага ще ти стане ясно защо не ти харесва.😅 Обикновено вътре има частично и напълно хидрогенирана палмова мазнина, разни глюкозни сиропи и т.н.😝
Тайс, може и да е късно за пилешкото филе, обаче ти давам страхотна и лесна идея за приготвяне на филе.😃 Омазваш добре филетата с майонеза, добавяш сол, черен пипер (ако искаш, може и други подправки). Може и кисели краставички, гъбки, някакъв зеленчук, ако искаш. Слагаш да се пече в тавичка, към края на печенето можеш да добавиш отгоре и настърган кашкавал/жълто сирене. Става разкошно и е супер лесно. Пък е и режимно.😃
Нани, в топ форма си!😍 Не разбирам за какво са ти шорти!!!
За сардините има множество начини да се овкусят, така че да се харесат на голяма част от хората. Особено на ядящите риба.😉 Не разбирам и защо, като махнете олиото, не добавяте зехтинче, горчица, лимонов сок или ябълков оцет, червен лук, маслинки, кисели краставички, люто, майонеза и т.н.🙃
Долче, поздравления, голям боец си! Колко кг. си свалила след ковида? На фастовете по 72 часа  какво пиеш,, освен вода? Аз скоро дълъг фаст не съм правила, но скоро ще поправя това.
Като казвам, че съм напълняла след ковид, имам предвид първия ковид в края на 2020 г. Преди него бях свалила 16 кг.🙂 Сега ми остават още 2 кг, за да стигна пак онези -16 кг. Освен това имам за сваляне още минимум толкова след това...🙄
По време на фастовете 72 часа пия един или два пъти кафе (едното под формата на фрапе), вода, смуча кристалчета сол, пия вода и газирана вода (тип Михалково). Също си приемам и mct-то, но веднъж дневно приемам двете дози. Взимам си и някои от добавките- магнезий, вит. Д. Така съм решила за себе си. Поне на този етап. Ако щеш вярвай, но почти си чакам вече следващия фаст.🥰 Толкова добре се чувствам. А за теб няма ли противопоказания да правиш дълги фастове?
Аз не си падам особено по пържени кюфтета, т.е. аз не ги приготвям така. Ако ме почерпят обаче, едва ли ще откажа. Ще станат добре с хлебче от рецептата, която пуснах по-горе, защото питките стават мекички.🙂

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 00:20 от dolce miele

# 414
Да се похваля с телешко варено 😂
Със селъри, морков и запечен лук и обикновен лук.
В мултикукъра за половин час. Купих телешкото от лидл, уж било от 8 месечно теле. Успя да се свари, та може и да си е от младо животно месото.

Другото е вдъхновено от Шарпи ❤️
Пилешки бут с жълта и обикновена тиквичка, морков, лук и шарен патладжан.

Разглеждам един сайт за качествено месо уж. Бредас се казва, някой купувал ли е нещо? Ако може някакви домашни колбаси, че много ми се ядат, а магазините са пълни с боклуци.
И този сайт гледах...
https://fermagorata.com/product-category/pasishtno-pileshko-meso/

Долче, тъкмо щях да питам за рецептата за питките😂

Този ли е микса от семена?

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 18:58 от Hurricane~

# 415
Ще съм ви много благодарен, ако някой ми припомни от коя добавка имаше опасност от загуба на мускулна маса, назад в предишните теми бях видял да се се дискутира, но сега не мога да го открия.

# 416
Ураганче, да, това е миксът.🙂 Доста време изкарах с една опаковка.😃 Сега ще купувам втора.

# 417
Долче, хич повече да не виждам 3в1, камо ли да го пробвам пак Grinning
Сутринта се примирих с турското кафе което майка ми и сестра ми пият, а това казва много - хич не го харесвам него. Един път беше, ще го преживея, а за друг път ще си занеса буркан разтворимо за там.

Качих се от любопитство на кантара на нашите. Кой го знае дали е верен ама показа по-малко отколкото очаквах, та ме изненада приятно. Последно се бях теглила през ноември, а от тогава много неща ми се случиха. Очаквах че ще съм поне на същото тегло или нагоре, а не с 5-6 кила надолу. Числото все още не звучи добре, но в моята ситуация ще си му се радвам.

Добавка не помня да сме коментирали от която да се губи мускулна маса, по-скоро може да си засякъл някоя от многото дискусии за глутидите като средство за отслабване Оземпик, Саксенда и подобни. Дъвчем ги чат-пат и тях в темата, повечето не бихме ги споменали с добро.

# 418
Не знам за коя добавка е писано, но метформина действа така. Инхибира активацията на m Tor, съответно без него няма мускулна хипертрофия.
Изписват го, защото при ИР и диабет(висока захар или висок инсулин, няма значение)), mTor е постоянно активиран, което пък се смята, че рисков фактор за  почти всички хронични сърдечно съдови заболявания, рак, и ранна смърт.
На Бредас им е хубаво месото.
Аз най-харесвам на Дивата ферма, и Чифлик Ливади( говеждо  и пилешко).Чифлика имаха много хубаво свинско до миналата година, обаче заради някакви нови регулации, не могат да го гледат както досега, и спряха.
Имай предвид, че говорим за говеждо, не телешко.
Ние пък се тръшнахме с някакъв вирус. Температура, гадене, болки навсЕкъде. Ужас!

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 19:42 от Cygnus_i

# 419
Шарпи, аз пък инулина сутрин го разтварям в малко вода и го пия.
Пробвай и това ако искаш.
Иначе действа ли ти за хубаво раждане?
Майка ти вместо леб, може да тури бадемово брашънце.
Grinning
Не! Не съм съгласна. Точно защото ги прави по нейната си рецепта, точно затова кюфтета стават вълшебни на вкус. Предпочитам да изям 2 така, отколкото да променя каквото и да било по тях. Аз съм правила с бадемово брашно, не стават като на мама. За инулина и раждането не бих казала, че имам промяна. По-скоро го пия с цел благинките за червата и имунната система.
Ураганче, мръвките са убиец! На мен мръвки ми дай Yum Изглежда много вкусно, телешкото също. Браво!
Тайс, преди време се бях зачела и аз за берберина и се бях засилила да си купя с цел благинки за чревната система и полезностите. Помня, че ме спря това, че не ми стана ясно много добре за кръвната захар. Някъде пишеше "сваля", някъде пишеше "регулира" и думата сваля ме наплаши, тъй като знаете, че аз съм склонна към хипогликемии и тогав се притесних да не ми я сваля прекалено много. Ако наистина я "регулира", бих била склонна да пия, защото дават много полезности с него.
Дара, не е нещо, което ми трябва и което няма тук. Става въпрос за Омега 3. И по точно за това, че тя ми беше направила изненада и ми го беше изпратила без аз да знам, но така и не дойде. Първия път ми каза, че пратката след много време се е върнала при нея. Пуснала я е втори път на домашния ми адрес и ... разнвоя е това, което писа днес - че някой друг някъде я е получил. Аз затова повече съм бясна, не за нещо друго.
За косата да ви кажа, днес ходин на пазара да си купя пресен розмарин и си направих отвара от него. От днес започвам активно да се пръскам. Ще споделя резултати нататък. Дават го уж много ефективен за косопад.
Някой друг ако е навит, да пише на лс, да го прибавим в групата.
Да обсъдим маршрут и т.н.
Аз ще дам отговор със сигурност в сряда. тогава ще се реши, дали ще мога да отсъствам в събота /по -скоро да НЕ замествам колежката/
И накрая да поспамя малко Trollface
Ходих да мия кораба. Пак се събраха 5 човека да гледат как жена мие кола. По едно време не се сдържах и викам на единия - мога и твойта да измия, ама взимам скъпо. И оня Hushed После вика - честно да ти кажа, никога не бях виждал жена да мие колата на мъжа си. викам не, баце, Не е на мъжа ми. Моя си е. И занапред често ще ме виждаш да я мия.
Trollface Trollface Trollface
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 20:25 от sharpy

Общи условия

Активация на акаунт