Витамин В12 - тема 10

• 55 602
  • 848
  •   1
Отговори
# 255
Скрит текст:
Това са ми последните резултати,след поставени три инжекции и почивка от един месец, мислех че ще са по-високи стойностите. Поне вит Д ми е повишен след морска почивка октомври. Може ли да коментирате резултатите. За първи път пускам хомоцистеин, фолиева и феритни, не знам точно каква им е ролята
Няма какво толкова да се коментира. Добри изследвания. Изкарали сте лека или в момента карате вирусна инфекция. Витамин В12 е ОК, както и Д. Може да си продължите с перорален прием на двата витамина.

# 256
sleek, благодаря за включването, виждам че всичко е в референтни стойности, но търся причина за косопада. Но в12 искам да го докарам над 450, не знам фолиевата и феритина имат ли нужда от вдигане или така са добре?

# 257
По-назад в темата съм коментирал един препарат, който съдържа фолат + В12 във трите им биоактивни форми в една таблетка. Мисля е подходящ за вас. Хвърлете му едно око.
За вдигане, не пречи, по-скоро поддържане с умерени дози.

За косопада - в предишния ми пост ви споделих, че имате или сте имали инфекция. Силно прилича на ковид инфекция, навярно с някаква давност. Ако е така, косопадът е на 90% причинен от него.

Доказан лек против косопад е Приорин. Не е от най-евтините, но може да очаквате реален резултат от него.

Косопадът след ковид може да продължи година, дори повече.

# 258
Личният лекар или д-р Google ви е понаплашил малко? Simple Smile

Левкемия със сигурност не е. Нито диабет или чернодробно заболяване. Не се вижда да са изследвани бъбреците. Ако нямате, направете си тест и за тях.

Не намирам асоциация м/у 'някаква хламидия' и витамини от Б-групата.

Ревматоидният фактор е отрицателен.

Високите нива на B6 могат да говорят за периферна сензорна невропатия.

Консултации с ревматолог и невролог?
Личният лекар ме наплаши...От ехография на бъбреците се вижда едно камъче 0.5 см-може ли това да е причина за високи стойности?Консултация с невролог и ревматолог не съм правила.

# 259
Не е причина, но е следствие. Калцият се е свързал с оксалатите в организма и крайният резултат е калциеви-оксалатни конкременти в бъбрека. Освен ехография др. изследвания на бъбрека? Дадоха ли ви терапия за нефролитиазата?

# 260
Не е причина, но е следствие. Калцият се е свързал с оксалатите в организма и крайният резултат е калциеви-оксалатни конкременти в бъбрека. Освен ехография др. изследвания на бъбрека? Дадоха ли ви терапия за нефролитиазата?
Урина съм давала-нормална била.Лечение не са ми изписали,било прекалено малко.Препоръчаха ми Хисаря .

# 261
Не бих казал, че е "прекалено малко". Вземете си Неоренал Форте 2х1 за един месец + прием от 2л вода дневно и камъкът ще изчезне.

# 262
Не бих казал, че е "прекалено малко". Вземете си Неоренал Форте 2х1 за един месец + прием от 2л вода дневно и камъкът ще изчезне.
Благодаря много за съвета.Купих го токо що.🌹💐🌺

# 263
40 дни (и 10 след края на приема на Неоренал) направете нова ехография, за да се види ефекта от терапията, след което ехография на 6 или 12м., в зависимост от това какво е състоянието.

Веднъж образуван конкремент, вероятността за повторение е голяма. Понякога нефролитиазата е самостоятелна болест, без допълващи фактори, но често не е заболяване, а симптом или следствие на друго такова, обикновено свързано със стомашно-чревния тракт, както и други възможни.

Ще трябва във времето да обърнете внимание на този въпрос.

# 264
Някъде из темите за В12 се споменаваше за инжекции В12 хидрксокобаламин и от къде могат да се поръчат, но сега не намирам поста. Някой ако може да помогне от къде могат да се поръчат до България?

# 265
Има ги във всяка аптека.

# 266
Не е ли по-добре инжекции метилкобаламин?

# 267
Има ги във всяка аптека.
Дали щях да питам ако ги имаше във всяка аптека? Моля правете разлика между видовете В12. В нашите аптеки се предлага само  цианокобаламин ампули, аз питам за хидрксокобаламин ампули.

# 268
Какво мислите за този В12, не е ли странно висок? Не се суплементира.

Vitamin B12 pmol/L  917.0         171 - 920

# 269
Имам повишени нива на чернодробните ензими. От много години спазвам православните пости. Спазването на пост  лекар ми каза, че това не вреди на черния дроб. Въпросът ми е, ако започна да приемам В12 може ли да навреди на черния дроб?

Общи условия

Активация на акаунт